6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

доброго вечора

ось посилання, де можна підписати Центральний засвідчувальний орган
Підкажіть , будь ласка, це можна зробити через телефон чи лише через комп'ютер? У мене є і дія підпис і електронний підпис але чомусь не підлягає їх за посиланням?

ПІдскажіть чи можу я написати заяву виконявцю на рахунок 13400, якщо провадження відпралено назад тому хто його подавав, бо мій виконавець каже що немає такої можливості.
В мене така ж ситуація була. Звернулась до виконавця, вона сказала оплатити мінімальну суму, щоб хоч якісь кошти зайшли на рахунок виконавчої служби, тоді вони можуть відновити це виконавче провадження, і в такому випадку написати заяву на 13400

Здравствуйте, кому не сложно, подскажите пожалуйста (заранее огромное спасибо!) : когда использовал 13400 и у тебя ещё есть деньги на карте они будут доступны в след месяце? Я просто только разблокировал карту пару дней назад и у меня висит неплохой остаток, который я не могу использовать))

Или это зависит от исполнителя, он ведь может снять их по идеи))

Об'єктивно кажучи - процес признання виконавчого напису та розблокування карток довгий процес? І відповідно, якщо є картка другого банку, а перша зарплатна карта із жалюгідним авансом в 4000 заблокована, то і другу можуть заблокувати? Я звернулася тут до юриста, але аж плакати хочеться - тільки вибила собі якісь невеликі премії, декретні мають прийти, і тут таке ((

Прошу поради в такому питанні. Хочу змінити банк, щоб можна було користуватись 13 400 грн. без обмежень по часу і бігання в касу. Зараз ніби можна це робити.

Є картки в моно і приваті, на кожній по два арешти по двом різним ВП:
  • одне ВП (кредит привата) вже закрито (повернуте стягувачу);
  • друге ВП (кредит моно) відкрито.
Якщо я хочу розблокувати карту привата, достатньо буде однієї постанови від виконавця, у якого ВП відкрите. Чи банк буде вимагати і постанову від іншого виконавця ? Але друге ВП закрите, постанову ніхто не випише. І як в аналогічній ситуації діє монобанк?

P.S. Тему читала. Одні пишуть, що банк вимагав по кожному ВП окрему постанову. Іншу пишуть, що маючи 5 різних ВП, відкрили рахунок тільки по одній заяві.

Але може хтось ще щось знає...

Останнє редагування:
Прошу поради в такому питанні. Хочу змінити банк, щоб можна було користуватись 13 400 грн. без обмежень по часу і бігання в касу. Зараз ніби можна це робити.

Є картки в моно і приваті, на кожній по два арешти по двом різним ВП:
  • одне ВП (кредит привата) вже закрито (повернуте стягувачу);
  • друге ВП (кредит моно) відкрито.
Якщо я хочу розблокувати карту привата, достатньо буде однієї постанови від виконавця, у якого ВП відкрите. Чи банк буде вимагати і постанову від іншого виконавця ? Але друге ВП закрите, постанову ніхто не випише. І як в аналогічній ситуації діє монобанк?

P.S. Тему читала. Одні пишуть, що банк вимагав по кожному ВП окрему постанову. Іншу пишуть, що маючи 5 різних ВП, відкрили рахунок тільки по одній заяві.

Але може хтось ще щось знає...
Якщо у вас накладено арешт всіх рахунків по провадженню, яке повернуте без виконання стягувачу, нажаль навряд чи вам вдасться
отримати цих 13400/міс.

Якщо у вас накладено арешт всіх рахунків по провадженню, яке повернуте без виконання стягувачу, нажаль навряд чи вам вдасться
отримати цих 13400/міс.
На кожному рахунку є арешт і по відкритому, і по закритому провадженні. Ося я і хочу використати відкрите ВП для розблокування. Припустимо, я пишу виконавцю з відкритим ВП заяву на зміну рахунку, він робе постанову і направля її в банк. Цого ж має бути достатьо для часткового розблокування? Чи банк буде вимагати і по другому арешту постанову?

Цого ж має бути достатьо для часткового розблокування?
Ні. Немає поняття "часткового розблокування".
Чи банк буде вимагати і по другому арешту постанову?
Так. Взагальному це має зробити сам виконавець - направити відповідні постанови усім решта виконавцям про визначення певного рахунку видатковим, а останні в банк на зняття обмеження в сумі 13400/міс. Але справа в тому, що по закритому але не завершеному провадженню, це неможливо. Немає таких інструментів. Не продумано це мін юстом... або навпаки так і задумано.

Так. Взагальному це має зробити сам виконавець - направити відповідні постанови усім решта виконавцям про визначення певного рахунку видатковим, а останні в банк на зняття обмеження в сумі 13400/міс. Але справа в тому, що по закритому але не завершеному провадженню, це неможливо. Немає таких інструментів. Не продумано це мін юстом... або навпаки так і задумано.
Добре, дякую за пояснення. Дуже шкода, що так не можна. Це лише два банки які дають вільно користуватись 13 400 грн. У інших тільки готівка через касу :(

Скажіть а скільки часу для розблокування картки ? В мене знята вся сума, але вже 4 дні кошти не списані, картки заблоковані. Чи можу я якось прискорити це, бо на інших картках є гроші, а в мене немає

Скажіть а скільки часу для розблокування картки ?
Це залежить від банку і від того яким чином виконавець відправить в банк постанову.
В мене розблокували моно буквально за годину-дві після винесення постанови виконавцем... а деякі форумчани чекали по декілька тижнів.
В мене знята вся сума, але вже 4 дні кошти не списані, картки заблоковані. Чи можу я якось прискорити це, бо на інших картках є гроші, а в мене немає
Тут не зовсім зрозумів вашого запитання...

Ося я і хочу використати відкрите ВП для розблокування. Припустимо, я пишу виконавцю з відкритим ВП заяву на зміну рахунку, він робе постанову і направля її в банк.
можете спробувати. але навряд чи варто вибирати приватбанк для такого рахунку

можете спробувати. але навряд чи варто вибирати приватбанк для такого рахунку
Мені зараз цей рахунок заблокують, а другий не розблокують... Не хочу я так пробувати(((

Я ще у оператора привату запитала для вірності. Сказала що треба від кожного виконавця постанова. Так що шансів млувато, нажаль.

З моно мабуть такаж історія буде.

Я ще у оператора привату запитала для вірності. Сказала що треба від кожного виконавця постанова. Так що шансів млувато, нажаль.
знайшли в кого питати - в оператора банку, де у вас вп за кредит в цьому банку.
не сказано тут що кожним виконавцем.
Постанова про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку для здійснення видаткових операцій надсилається:
банку, у якому відкрито визначений для здійснення видаткових операцій поточний рахунок боржника
навіть більше -
Постанова про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку для здійснення видаткових операцій надсилається:
органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю, на виконанні у якому (якого) перебуває виконавче провадження стосовно боржника, на офіційну електронну адресу не пізніше наступного робочого дня з дня її винесення. Сканована копія отриманої органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем постанови про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку для здійснення видаткових операцій вноситься до автоматизованої системи та додається до виконавчого провадження.
а далі уже відбувається взаємодія між АСВП і ІСБ банку.

навіщо взагалі щось міняти, якщо це працює, хай навіть через касу?

дослівно якщо, то
Виконавець відмовляє боржнику у визначенні поточного рахунку в банку для здійснення видаткових операцій у разі, якщо:
виконавче провадження, у якому накладено арешт на кошти боржника, закінчено на підставі статті 39 Закону або виконавчий документ у цьому виконавчому провадженні повернуто стягувачу відповідно до статті 37 Закону;
У ЦЬОМУ

7ен7ш,
якщо на даний момент - за наявності хоча б одного провадження завершеного по 37 статті, вам вдалося визначити рахунок для видаткових операцій - мабуть міняти нічого не варто, або вирішувати щось з тим провадженням де повернуто стягувачу (не в контексті визначення рахунку).

Останнє редагування:
Це залежить від банку і від того яким чином виконавець відправить в банк постанову.
В мене розблокували моно буквально за годину-дві після винесення постанови виконавцем... а деякі форумчани чекали по декілька тижнів.

Тут не зовсім зрозумів вашого запитання...
Кошти були в мінусі-17100 , зайшла зп. Зараз картка активна, але їх ще не списали (4 дні ) вони просто як заблокована сума . Хотіла дізнатися як швидко їх списують на погашення заборгованості. Бо я так розумію коли спишуть, то знімуть арешт з усіх карток. На інших картках теж є гроші. Хотілося користатися ними.

як швидко їх списують на погашення заборгованості.
як тільки направлять в банк платіжну інструкцію і після того, як банк її виконає.
коли виконає і буде погашено все повністю - в день коли кошти зайдуть виконавцю, він виносить постанову про закінчення вп і одночасно знімає арешти, одночасно з цим повідомляє банк про зняття арешту

як тільки направлять в банк платіжну інструкцію і після того, як банк її виконає.
коли виконає і буде погашено все повністю - в день коли кошти зайдуть виконавцю, він виносить постанову про закінчення вп і одночасно знімає арешти, одночасно з цим повідомляє банк про зняття арешту
Тобто вони частину зняли в мене через 5 днів, зараз теж приблизно так же 5 днів(буде) .
Дякую за відповідь

Тобто вони частину зняли в мене через 5 днів, зараз теж приблизно так же 5 днів(буде) .
хз як буде : ( може бути по різному на практиці

в ідеалі погашено - 1-2 дні і має бути закінчено+зняті арешти

якщо на даний момент - за наявності хоча б одного провадження завершеного по 37 статті, вам вдалося визначити рахунок для видаткових операцій - мабуть міняти нічого не варто, або вирішувати щось з тим провадженням де повернуто стягувачу (не в контексті визначення рахунку).
На визначеному рахунку нема арешту по закритому ВП, тому там все вийшло. А знімати через касу дуже невдобно. У мене СенсБанк, приходиться їздить в інше місто, сидіть під касою2 години поки, оброблять заявку і дадуть кошти. Це просто жах якийсь.
З іншими банками такаж хаолепа. Вільно користатись грошима дають тільки ці два банки (моно і приват). Ось я і думала, может перевести туди видаткові.
Але мабуть поки нічого не буду робить(((

Назад
Угорі