6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Особливості організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану! Згідно ЗУ від 06.05.2023.
Наразі можливості розширені:

▪️можлива передача ВП приватного виконавця, який зупиняє діяльність, іншому ПВ, який здійснює заміщення, до іншого виконавчого округу;
▪️можливий спрощений порядок зупинення діяльності ПВ за його заявою за наявності в нього на виконанні незавершених виконавчих проваджень, за умови попереднього вирішення питання про заміщення;
▪️ можливо зупинення діяльності приватного виконавця, який тимчасово відсутній більше 10 днів, і вирішення питання про його заміщення, за пропозицією Міністерства юстиції України або ініціативою Ради приватних виконавців України, створено відповідний механізм;
▪️тимчасово скасуванно погодження заміщення приватного виконавця зі стягувачем, однак за стягувачем зберігається право на вільний вибір приватного виконавця або органу державної виконавчої служби;
▪️наявний механізм контролю за тимчасовою відсутністю приватних виконавців з боку Міністерства юстиції України та Ради приватних виконавців України;
▪️ створено спрощений порядок зміни приватним виконавцем виконавчого округу, територія якого тимчасово окупована або на якій проводяться активні воєнні (бойові) дії.

Таке питання ще, може хто в курсі
Є арешт на суму 40к
Наразі арештовано лише рахунок в моно
Я на початку літа мобілізуюсь на війну, сказали відкривати карту Привату
То її теж одразу після відкриття заблокують?

Є арешт на суму 40к
так, цілком можливо

Є арешт на суму 40к
Поки що арешти накладають по старим картам, які були заблочені раніше до війни.
Але як далі буде ніхто точно не може знати

це вже більш оптимістична відповідь. дякую
Банки, небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей у разі відкриття або закриття рахунку/електронного гаманця фізичній або юридичній особі, внесеній до Єдиного реєстру боржників, у тому числі через відокремлені підрозділи банку, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, зобов’язані у день відкриття або закриття рахунку/електронного гаманця повідомити про це зазначений у Єдиному реєстрі боржників орган державної виконавчої служби або приватного виконавця

ну а далі все буде залежати від вашого виконавця і його зацікавленості/спритності
Harley, якщо у вас вп відкрито на підставі виконавчого напису.
то подавайте позов про визнання ВНН таким, що не підлягає виконанню + забезпечення позову.
після прийняття забезпечення, виконавець не зможе виносити нові постанови, і направляти їх до банків

Останнє редагування:
це вже більш оптимістична відповідь. дякую
Ну все відносно.
В мене пару рахунків приватовських були заблочені задовго до війни.
Потім завдяки постанові КМУ після початку бойових дій зателефонував в банк і розблочив.
Зараз знову зняли цю заборону і всім почали поновлювати арешти.
В мене особисто мій "любимий" приМат банк досі лишає рахунки відкритими ))
Я це написав до того, що в нас ніколи напевно не можеш знати що буде.
Бо жоден банк як і ті самі виконавці ніколи стовідсотково не дотримуються інструкцій чи регламенту.

Банки, небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей у разі відкриття або закриття рахунку/електронного гаманця фізичній або юридичній особі, внесеній до Єдиного реєстру боржників, у тому числі через відокремлені підрозділи банку, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, зобов’язані у день відкриття або закриття рахунку/електронного гаманця повідомити про це зазначений у Єдиному реєстрі боржників орган державної виконавчої служби або приватного виконавця

ну а далі все буде залежати від вашого виконавця і його зацікавленості/спритності
Harley, якщо у вас вп відкрито на підставі виконавчого напису.
то подавайте позов про визнання ВНН таким, що не підлягає виконанню + забезпечення позову.
після прийняття забезпечення, виконавець не зможе виносити нові постанови, і направляти їх до банків
у мене чомусь в Дії нема цього провадження
а на АСВП є

буду подавати напевно, просто не знаю, якщо будуть відбуватись слухання, а я буду недоступний в цей час, чи через це не буде проблем
Ну все відносно.
В мене пару рахунків приватовських були заблочені задовго до війни.
Потім завдяки постанові КМУ після початку бойових дій зателефонував в банк і розблочив.
Зараз знову зняли цю заборону і всім почали поновлювати арешти.
В мене особисто мій "любимий" приМат банк досі лишає рахунки відкритими ))
Я це написав до того, що в нас ніколи напевно не можеш знати що буде.
Бо жоден банк як і ті самі виконавці ніколи стовідсотково не дотримуються інструкцій чи регламенту.
от через це і не знаєш, чого очікувати..
але як кажуть - "надійся на краще (не заблокують), але готуйся до гіршого (заблокують)"

Останнє редагування:
у мене чомусь в Дії нема цього провадження
а на АСВП є

буду подавати напевно, просто не знаю, якщо будуть відбуватись слухання, а я буду недоступний в цей час, чи через це не буде проблем

от через це і не знаєш, чого очікувати..
але як кажуть - "надійся на краще (не заблокують), але готуйся до гіршого (заблокують)"
Все можна вирішити без вашої участі
Це не проблема.
Якщо треба буде юридична допомога, пишіть по контактах в підпису.

А взагалі може таке бути , що навіть якщо заяву виконавцю скинеш , він все одно не розблокує один з рахунків ?

Все можна вирішити без вашої участі
Це не проблема.
Якщо треба буде юридична допомога, пишіть по контактах в підпису.
допомога точно треба буде, бо на жаль (чи на щастя) я не юрист =)
тому швидше за все напишу, бачу, у вас хороша репутація на цьому форумі

допомога точно треба буде, бо на жаль (чи на щастя) я не юрист =)
тому швидше за все напишу, бачу, у вас хороша репутація на цьому форумі
Звертайтесь.
Буду радий допомогти))

А взагалі може таке бути , що навіть якщо заяву виконавцю скинеш , він все одно не розблокує один з рахунків ?
На те вони і звуться "виконавці" аби виконувати. Є закон. Тож яким чином він може його нівелювати :rolleyes:

стоп, стоп. Если сейчас я создам к приеру белую моно, то ее не заблочат? Или как? Что-то я не понял.
Только что сделал интернет-платеж с новосозданной карты - платеж прошел..

Назад
Угорі