26 Вересня 2024
зміни в заборгованості
- перша перемога! Закрив Кредит Касу. Тіло було 20 тис., у серпні морозив відсотки на 30 днів. Заплатив сьогодні 32 тисячі грн, в останній день заморозки. Вирішив почати з Каси, щоб не морочити собі голову судами. Плюс, відчував що була висока вирогідність що в суді всеодно б заплатив більше ніж 32к.
- можна сказати що на 5% наблизився до мети. Попереду довгий шлях
пропозиції МФО
- кредит 7 - супер-лояльні. Пропонують тіло десь місяць. Знаю що вони можуть і 50% запропонувати, тому чекаю. Може через місяць-два сам запропоную тіло розбити на 6 місяців+.
- Кредит Плюс. Теж саме що і кредит 7
- СанКредіт/СтарФін. Додіки максимальні з точки зору смсок. Але дуже активно пропонують тіло. Мб закрию в жовтні.
- Слон - тіло
- Фінсфера - майже тіло
- Тенго - 23 тис (тіло). + 3 тис. (%) пропнували. Нема чим закрити зараз, планую зв язатись під самий кінець місяця, коли будуть гроші
- БітКеп - $500 (тіло) + $250 (%). Може закрию їх десь в листопаді. Не пріоритет.
- певно і по кільком іншим пропозиції надходили, але я хз.
моя комунікація з МФО
- повний ігнор.
мобільний терор
- BitCapital зробили перерву на місяць-півтора, не чіпали особливо. Але на днях знову почали спамити мене та родичів. Кидають десятки смсок протягом 2-3 хвилин з разних місць (аптеки, МФО. Київстар, і т.п.)
- інші контори якось не дуже напрягають. Оточення, поза межами батьків, тільки БітКеп чіпляв. І то, як клоуни казали що я в розшуку по кримінальній статті. Абсурд.
- отримую приглушені дзвінки від різних номерів щохвилинно. 1000+ пропущенних на день.
комунікація з юристами
- нема і сподіваюсь не буде необхідності. Звертатимусь тільки перед судом.
план дій
- планую закривати великі кредити спершу (20 тис.+ тіло). КредитКаса була перша. Лишилось 7 у важкій вазі: КредитПлюс, Кредит 7, Манівео (Таліон), Е Гроші (КредитПромІнвест), Аванс, ТОП1, Тенго.
- Великі спершу, бо не хочу судитись на великі суми.
- Хочу закрити Тенго наступним, щоб не встигли далі продати, бо ЄАПБ часто в суди ходить.
інше
- нарешті вийшло взяти додаткову роботу. Почав з середини вересня. Платитимуть достатньо щоб була змога розраховуватись як по боргам від друзів, так і по МФО. Якщо все буде йти як йде зараз надалі -- зможу закрити все до кінця березня 2025.
- я за пів року, а особливо за останні 3 місяці, коли я вигрібаю з боргів, таке враження, ніби прожив 10 років. Я встиг і таксувати, і бути рієлтором, і робити ремонт в квартирі, і працювати фулл тайм на основній роботі. Був в полійському участку за порушення комендантської години на День Незалежності, коли таксував xD, під кінець серпня тупо не було грошей, і задля 1500 грн майже не опинився в руках ТЦК, яке мало прийти о 5 ранку в відділок поліції. Просто під шумок втік)))
- ментально дуже боляче усвідомлювати, що я настільки підвів себе, кохану дівчину, родичів, друзів. Я за цей рік двічі брав повну суму в близьких людей, і перекривав борг, а потім брав в МФО знов, залітав у ф ючерси з плечем х50, і так по-колу. Втретє вже пішов вигрібати сам... Тішить тільки те, що з друзями нормально виходить розраховуватись. Вже під кінець листопада закрию 2 людини, і грошовий тиск виплат знизиться вдвічі. Зможу перенаправити це на МФО.
- фактично я був крипто-лудоманом. Але зараз мене нудить від графіків, і всього що пов язано з криптою. В мене вже є нормальні грошові надходження, і відсутня спокуса кудись ці гроші вкинути.
- борги роблять з мене егоїста. Все про що я думаю коли прокидаюсь - 'як мені заробляти більше' та 'як на мене тисне це все'. Це руйнує стосунки з моєю дівчиною, яка вимушена була разом зі мною зануритись в цей бруд. Сподіваюсь з початку наступного місяця вже буде легше, і з режиму виживання можна буде переключитись на режим 'просто важке життя' з елементами щирих романтичних вечерів.
Підсумок по МФО (тілами): 383 тис. початок липня/ 20 тис. закрив (26.09.2024)