Вирішила таки поділитися своїм досвідом. Нехай стане уроком всім жінкам.
Я мала високооплачувальну роботу. Раділа життю, купляла косметику рівня мідлмаркет, книжки по бізнесу та кімнатні рослини (а ці речі не дешеві завжди були).
Познайомилася з хлопом. З першого дня він сказав, що будемо 50/50. Через рік знайомства почали жити разом. На мені побут, закупівля продуктів, пива для нього. На ньому дрібні ремонти і комуналка.
Почав просити спадкоємця

Я не хотіла дитину, бо це значить, що на 3 роки я втрачу дохід. А тут карантин. Підприємство зачиняється. Всіх працівників у неоплачувальну відпустку на невизначений термін. Я дізнаюся, що вагітна. З того переляку, впустила мобільний в унітаз. І тут починається моя історія з мфо.
Взяла кредит в Дінеро щоб купити новий телефон. Потім в Укрпозиці щоб перекрити Дінеро. Потім "цивільний" чоловік, а простіше, співмешканець почав вимагати щоб я і надалі купляла продукти. Що ми домовлялися на 50/50, а я вже 3 місяць зарплату йому не приношу. Почала брати кредити на їжу для нас.
Ті, кого згадала:
Credit7 - 10 000 -> Primocollect 10 000
Money4you - 12 000 -> Факторинг Партнерс 20 000
Є гроші - 6000
Качай гроші - 4000 -> Primocollect 4000
Moneyveo - 9500 -> Таліон+ 9500
Дінеро - 18 000 -> Укрфінстандарт 20 000
Укрпозика - 16 000 -> Укрфінстандарт 19 000
Бистрозайм - 2500
Creditkasa - 6000
Smartiway - 3000
Zecredit - 4000 -> ЄАПБ 6000
MyCredit - 10 000 -> ЄАПБ 11 000
Кому перейшли є гроші не знайду в КІ.
У грудні 2024 вийшла на роботу. Тогож місяця закрила смартів. В січні 2025 закрила 2 кредита в Прімоколект. Таліон закрила у липні 2023, запропонували тіло. Бистрозайм теж закрила десь в 2023 за тіло.Решту закриваю цього року. Самі упороті виявилися факторинг партнерс. Хотіли 20 000 з 12тис одним платежем. Я 4 місяця з дати відновлення трудової діяльності морозилася і в квітні таки їх закрила. Вони єдині хто мені наярював вже 4 рік поспіль.
В травні закрила кредит касу за 8450.
Укрфінстандарт купили мене у червні цього року і запропонували реструктуризацію на 6 місяців. По графіку, останній платіж у листопаді.
Коли почалися просрочки, я замінила номер собі і мамі. Не парилася взагалі. Були інші проблеми - вагітність, карантин, масочний режим. Хлоп мене кинув на 4 місяці, бо я замість піти на трасу заробляти(як він висловився), я почала брати кредити. На роботу влаштуватися неможливо було - навіть в маршрутку не пускали без перепустки. А потім війна. Всі знайомі потікали закордон. А там їх вже і коллектори не могли дістати. Хоча на дзвінки ніхто крім мами не скаржився.
Зараз в мене лишилися ЄАПБ 2 кредита і 1 кредит в Укрфінстандарт (ще 2 платежа по 3350 грн), другий кредит в укрів на днях погасила достроково. Чекаю оновлення в КІ.
Короче, нічого страшного немає в просрочках. Колектори не самі знаєте хто, вас не з'їдять