Щоденник Закрила половину шараг, але працюю далі)

Вирішила почати вести свій щоденничок, щоб трохи систематизувати думки та дії)
І можливо, комусь стане в нагоді, хто лише виходить в прострочки.

Трохи про себе - я боржник зі стажем у 401 К грн сумарних боргів на початок 2020 року. :грабли:
Були борги перед рідними та друзями, кредит в ІдеяБанку, кредитки (ідея, аБанк, Приват) та 44 МФчмО
Інколи проглядаючи теми на форумі, "ааааа 10 шараг, що робити?" трошки посміхаюсь про себе і жалкую, що не зупинилась раніше, але краще пізно, ніж ніколи).

На початку найскладнішим для мене було скласти перелік всіх контор, в яких брались гроші на пролонгації та перекредитування, бо в паніці я не думала, як буду віддавати, от перекредитуюсь, знайду додатковий підробіток і все буде гуд, адже не дай хтось з рідних чи сусідів дізнається, що в мене кредити, це ж сором який..
Спершу рахувала свій букет по УБКІ - 35 контор, а вже потім додала ще тих, хто не подавав туди відомості - по форуму, по рейтингам МФО - складала свій список плачу..
Що саме болюче - були випадки, коли я знаходила якийсь кредит, але навіть не пам'ятала, як його брала - "все як тумані".
Спершу думка, мо то не я? але надходження на карту були.. в такі випадки мозок просто вимикався, на жаль(

Тому найважче це було прийняти рішення НЕ пролонгувати і спинитись.
Зрозуміти, що я не вивожу ці пролонгації і це лише гроші на вітер..
Прийняти те, що буде багато дзвінків і бруду, але я на це наразі вплинути не можу, бо далі буде лише гірше..
Так, були дзвінки рідним, родичам, про яких я сама не знала, а також сусідам.
Були групи в вайбері та розсилка Вконтакті друзям моєї сестри (моя сторінка видалена років 100 тому)..
І не дуже красиві колажі теж були(
Тому - було багацько нервів, відчаю та сліз, а потім люті та впевненості, що з цим гівном я розберусь, а хто не зможе підтримати, то краще, якщо наші життєві шляхи розійдуться так)
Вже зараз я насправді навіть вдячна цій борговій ситуації, бо вона гарно показала моє оточення.. хто є друг, а хто - ні..

В одній з тем відповідала, ще на початку прострочок я зустрічалась з хлопцем.. дуже боялась розказати про борги..
а коли наважилась - почула про себе чимало "красивих" слів..
жодної підтримки, але де ми не пропадали?))

Так, спершу було надзвичайно тяжко. В день вилітало до 500 дзвінків з незнайомих номерів у блок, але мій номер зі мною вже 15 років, тому змінювати мені його не хотілось..
В якийсь момент я прийняла, що це не моя провина, якщо дзвонять сусідам.. Я не давала їх номер телефону в жодну МФО, тому офіційною версією для мене, для сусідів, і навіть для деяких рідних була - "В мене був кредит, я його заплатила, а тепер дзвонять шахраї".
Інколи самі дзвонарі мені допомагали підтвердити це.
Моїй сусідці дзвонили хз з якої шараги і казали про те, що в мене кредитів на 800 тисяч, а поручителем вказаний її 12-річний син.. коли вона підійшла до мене з претензією, як я так могла?
я порадила їй звернутись в поліцію і ввімкнути мозок, адже 800К - це зовсім немала сума і тим паче як може бути поручителем дитина?
це було 2 роки тому.. зараз з нею спілкуємось, немов нічого й не було..
і хоч тоді мені здавалось це все ледь не кінцем світу, але зараз розумію, що і таке пройде))
МФО, банки та кредити - це не більше ніж витрати.. і як то кажуть, "дякую, що взяв грошима"

З початку 2020 року і до сьогодні:
1. суд з ЄАПБ
Ці недолугі подали на стягнення заборгованості (CreditPlus тіло 10К, хотілки ЄАПБ - близько 30.
За допомогою юриста з форуму - ухвала суду - не винна нічого))

2. суд з Абанком
3. на жаль, 3 ВП від різних контор (ВВС Факторинг -борг CreditPro, Кредит Капітал - борг від Мілоану, а також Verocash)
Дві з них успішно знесені, +1 справа зі знесення ВНН на розгляді суду, чекаю на розгляд наступного місяця.

За 2 з хвостиком роки я віддала всі борги перед людьми - це був для мене пріоритет та завдання №1. Сумарно це мені обійшлось в 80тисяч гривень і вкалювання на 2-х роботах, плюс підробітки, але відносини були важливіші, а МФО почекали.

Наступними цілями для мене були банки та картки:
Я виплатила кредит перед ІдеяБанком, фактично без протермінувань. Так, можна було би спробувати збити відсотки, судитись та тягатись, але коли виходила на прострочки в МФО, то в банку лишалось 3 платежі, тому оплатила, хоч і переплатила, і забула.

Також закрила дві кредитки (аБанк та Приват)
1. приват - під час карантину 2020 зробив кредитні канікули та скасував відсотки - максимальними платежами, якими була змога, закрила десь за пів року ліміт 8,5 тис грн.
2. аБанк подав до суду, на який я у зв'язку з війною та тимчасовим переїздом цілком забила..
але суд вимоги задовольнив частково - заочним рішенням присудив з 13К кредитки виплатити банку 11К. На апеляцію подавати не стала, як тільки з'явилась ухвала, не стала чекати виконавчого напису і оскільки була змога, заплатила згідно рішення, занесла квитанцію в банк та до суду. В банку одразу видали довідку, що нічого не вина. Рахунок закрили, інформацію в УБКІ передали.

майже закрила 3, останю кредитку. вже 2023 року з Ідея банку надішла пропозиція закрити кредитку одним платежем, зі списанням і підписанням додаткової угоди.
Заплатила місяць тому, в УБКІ кредитка закрита. В банку сказали, що за місяць надішлють розрахунок для сплати прощеного боргу в податкову.
Чекаю до кінця березня, не буде проконсультуюсь з юристом і заплачу сама. (Оскільки ФОП, податки мушу платити вчасно)

На даний момент закрила 22 шараги)
Звучить солідно, але для мене - це рівно половина...
Практично всі - за тіло. Деякі з невеликим відсотком, деякі навіть за пів тіла.
Якщо комусь буде цікаво, детально розпишу про кожну.

Головний меседж для тих, хто тільки входить в прострочки - АСТАНАВІТЕСЬ))
буде страшно і тяжко, буде складно і боляче. але платити пролонгації - це не вихід..
навіть, якщо матимете кредитну прострочку, суд чи навіть ВНН - це лише неприємне тимчасове явище.
колектори не приїдуть і не заберуть пенсію вашої бабусі, мамину кішку чи вставну щелепу сусідки. Вас лякатимуть вміло, але знайте свої права.
Дякувати ЗСУ ми живемо в правовій державі, тому вихід знайти можна.

З мого досвіду - з початком широкомасштабної багато контор йде на уступки і можливо домовлятись на вигідних для нас умовах, хоча звісно, є зовсім бронебійні, які невідомо чого чекають..
А поки вони тугодумлять, я робитиму ремонт і збиратиму на інші закриття))

Моя історія не є закликом, адже кожен вирішує сам для себе платити чи ні)
Я для себе прийняла рішення, що хочу максимально розрахуватись з усіма боргами і можливо після війни навіть вийти заміж за людину, яка почувши про проблеми сказав - "спершу к@ц@пи, а потім і з цим розберемось"
і щоб з новим прізвищем навіть не було ні судових рішень, ні неприємних ВП)
Тому працюю далі)
Незакриті контори:
1. AlexCredit 7000 - проданий ДіДжіФінанс, поки не уступають
2. Cashberry 7000 - проданий - хз поки кому
3. CashPoint(Благо) 4000 - Коллект-центр - поки гуляють, бо хочуть 13,6
4. CashUp 8000 - тихо, мо закрились(?)
5. Cashinkiy 5000 - хоче 10К на уступки не йде
6. Centro credit 1500 - хочуть 2,5 - ще торгуємось
7. CreditPlus 10000 - проданий ЄАПБ, після суду нічого не вина
8. CreditPro 3000 - ВП від ВВС Фактора, успішно знесене
9. gofingo 2500 - проданий - хз поки кому
10. Miloan (ККапітал) 12000 - ВП КредитКапітал, знесено)
11. Monetka 3000 - хочуть 35, поки не вступають
12. Moneyboom 3500 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
13. TheCredit 3000 - проданий, хз кому
14. TopCredit 4000 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
15. Verocash 3200 - ВП - на стадії знесення
16. ГрошіВсім 3600 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
17. ЄвроГроші 6000 - проданий, хз кому
18. КачайГроші 8400 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
19. КредитКафе 4000 - хочуть 32, ведемо переписку
20. НовіКредити 2500 - проданий Укрглобалфінанс
21. ШвидкоГроші 7000 - домовились на 7000, одним платежем, оплачу на цьому тижні
22. ФайнаГотівка 10000 - проданий ФК ЕЙС, ведемо переписку

До фінансової волі лишилось 117200.

План мінімум на цей тиждень:
1. закрити ШвидкоГроші
2.отримати довідку про закриття від МегаГроші
3. зв'язатись з Пінг-понг
4. дізнатись, кому продано Cashberry, gofingo, ЄвроГроші, TheCredit
5. зв'язатись з Укрглобалфінанс
6. почитати про CashUp, чи живі, відновити доступ до кабінету
Почитала і розумію що можна якось вигрибсти, тільки ще не знаю як?

Почитала і розумію що можна якось вигрибсти, тільки ще не знаю як?
Та можна, для початку розпишіть собі ваші МФО, які тіла в них і почитайте на форумі хто як себе веде і згодом будете мати свою стратегію як закривати їх. Тільки не лонгуйте і не перекредитовуйтесь, влізите ще більше.

Та можна, для початку розпишіть собі ваші МФО, які тіла в них і почитайте на форумі хто як себе веде і згодом будете мати свою стратегію як закривати їх. Тільки не лонгуйте і не перекредитовуйтесь, влізите ще більше.
Я планую їх закривати але поступово і дуже боюся що рідні дізнаються!
Колись уже була така ситуація((( довело їх сильно.
Просто мені одній морально важко

Вони нічого не можуть зробити вашому оточенню, да подзвонять, смс пришлють, але так вийде дешевше, ніж платити за страх перед дзвонарями. Поступово закриєте якщо буде бажання тим паче якщо тіла не великі, я за перші місяці тих хто до 10 к, закрила без проблем, а потім мені інші попсували нерви і перехотілося більшість закривати)

Доброго ранку усім
Вирішила почати вести свій щоденничок, щоб трохи систематизувати думки та дії)
І можливо, комусь стане в нагоді, хто лише виходить в прострочки.

Трохи про себе - я боржник зі стажем у 401 К грн сумарних боргів на початок 2020 року. :грабли:
Були борги перед рідними та друзями, кредит в ІдеяБанку, кредитки (ідея, аБанк, Приват) та 44 МФчмО
Інколи проглядаючи теми на форумі, "ааааа 10 шараг, що робити?" трошки посміхаюсь про себе і жалкую, що не зупинилась раніше, але краще пізно, ніж ніколи).

На початку найскладнішим для мене було скласти перелік всіх контор, в яких брались гроші на пролонгації та перекредитування, бо в паніці я не думала, як буду віддавати, от перекредитуюсь, знайду додатковий підробіток і все буде гуд, адже не дай хтось з рідних чи сусідів дізнається, що в мене кредити, це ж сором який..
Спершу рахувала свій букет по УБКІ - 35 контор, а вже потім додала ще тих, хто не подавав туди відомості - по форуму, по рейтингам МФО - складала свій список плачу..
Що саме болюче - були випадки, коли я знаходила якийсь кредит, але навіть не пам'ятала, як його брала - "все як тумані".
Спершу думка, мо то не я? але надходження на карту були.. в такі випадки мозок просто вимикався, на жаль(

Тому найважче це було прийняти рішення НЕ пролонгувати і спинитись.
Зрозуміти, що я не вивожу ці пролонгації і це лише гроші на вітер..
Прийняти те, що буде багато дзвінків і бруду, але я на це наразі вплинути не можу, бо далі буде лише гірше..
Так, були дзвінки рідним, родичам, про яких я сама не знала, а також сусідам.
Були групи в вайбері та розсилка Вконтакті друзям моєї сестри (моя сторінка видалена років 100 тому)..
І не дуже красиві колажі теж були(
Тому - було багацько нервів, відчаю та сліз, а потім люті та впевненості, що з цим гівном я розберусь, а хто не зможе підтримати, то краще, якщо наші життєві шляхи розійдуться так)
Вже зараз я насправді навіть вдячна цій борговій ситуації, бо вона гарно показала моє оточення.. хто є друг, а хто - ні..

В одній з тем відповідала, ще на початку прострочок я зустрічалась з хлопцем.. дуже боялась розказати про борги..
а коли наважилась - почула про себе чимало "красивих" слів..
жодної підтримки, але де ми не пропадали?))

Так, спершу було надзвичайно тяжко. В день вилітало до 500 дзвінків з незнайомих номерів у блок, але мій номер зі мною вже 15 років, тому змінювати мені його не хотілось..
В якийсь момент я прийняла, що це не моя провина, якщо дзвонять сусідам.. Я не давала їх номер телефону в жодну МФО, тому офіційною версією для мене, для сусідів, і навіть для деяких рідних була - "В мене був кредит, я його заплатила, а тепер дзвонять шахраї".
Інколи самі дзвонарі мені допомагали підтвердити це.
Моїй сусідці дзвонили хз з якої шараги і казали про те, що в мене кредитів на 800 тисяч, а поручителем вказаний її 12-річний син.. коли вона підійшла до мене з претензією, як я так могла?
я порадила їй звернутись в поліцію і ввімкнути мозок, адже 800К - це зовсім немала сума і тим паче як може бути поручителем дитина?
це було 2 роки тому.. зараз з нею спілкуємось, немов нічого й не було..
і хоч тоді мені здавалось це все ледь не кінцем світу, але зараз розумію, що і таке пройде))
МФО, банки та кредити - це не більше ніж витрати.. і як то кажуть, "дякую, що взяв грошима"

З початку 2020 року і до сьогодні:
1. суд з ЄАПБ
Ці недолугі подали на стягнення заборгованості (CreditPlus тіло 10К, хотілки ЄАПБ - близько 30.
За допомогою юриста з форуму - ухвала суду - не винна нічого))

2. суд з Абанком
3. на жаль, 3 ВП від різних контор (ВВС Факторинг -борг CreditPro, Кредит Капітал - борг від Мілоану, а також Verocash)
Дві з них успішно знесені, +1 справа зі знесення ВНН на розгляді суду, чекаю на розгляд наступного місяця.

За 2 з хвостиком роки я віддала всі борги перед людьми - це був для мене пріоритет та завдання №1. Сумарно це мені обійшлось в 80тисяч гривень і вкалювання на 2-х роботах, плюс підробітки, але відносини були важливіші, а МФО почекали.

Наступними цілями для мене були банки та картки:
Я виплатила кредит перед ІдеяБанком, фактично без протермінувань. Так, можна було би спробувати збити відсотки, судитись та тягатись, але коли виходила на прострочки в МФО, то в банку лишалось 3 платежі, тому оплатила, хоч і переплатила, і забула.

Також закрила дві кредитки (аБанк та Приват)
1. приват - під час карантину 2020 зробив кредитні канікули та скасував відсотки - максимальними платежами, якими була змога, закрила десь за пів року ліміт 8,5 тис грн.
2. аБанк подав до суду, на який я у зв'язку з війною та тимчасовим переїздом цілком забила..
але суд вимоги задовольнив частково - заочним рішенням присудив з 13К кредитки виплатити банку 11К. На апеляцію подавати не стала, як тільки з'явилась ухвала, не стала чекати виконавчого напису і оскільки була змога, заплатила згідно рішення, занесла квитанцію в банк та до суду. В банку одразу видали довідку, що нічого не вина. Рахунок закрили, інформацію в УБКІ передали.

майже закрила 3, останю кредитку. вже 2023 року з Ідея банку надішла пропозиція закрити кредитку одним платежем, зі списанням і підписанням додаткової угоди.
Заплатила місяць тому, в УБКІ кредитка закрита. В банку сказали, що за місяць надішлють розрахунок для сплати прощеного боргу в податкову.
Чекаю до кінця березня, не буде проконсультуюсь з юристом і заплачу сама. (Оскільки ФОП, податки мушу платити вчасно)

На даний момент закрила 22 шараги)
Звучить солідно, але для мене - це рівно половина...
Практично всі - за тіло. Деякі з невеликим відсотком, деякі навіть за пів тіла.
Якщо комусь буде цікаво, детально розпишу про кожну.

Головний меседж для тих, хто тільки входить в прострочки - АСТАНАВІТЕСЬ))
буде страшно і тяжко, буде складно і боляче. але платити пролонгації - це не вихід..
навіть, якщо матимете кредитну прострочку, суд чи навіть ВНН - це лише неприємне тимчасове явище.
колектори не приїдуть і не заберуть пенсію вашої бабусі, мамину кішку чи вставну щелепу сусідки. Вас лякатимуть вміло, але знайте свої права.
Дякувати ЗСУ ми живемо в правовій державі, тому вихід знайти можна.

З мого досвіду - з початком широкомасштабної багато контор йде на уступки і можливо домовлятись на вигідних для нас умовах, хоча звісно, є зовсім бронебійні, які невідомо чого чекають..
А поки вони тугодумлять, я робитиму ремонт і збиратиму на інші закриття))

Моя історія не є закликом, адже кожен вирішує сам для себе платити чи ні)
Я для себе прийняла рішення, що хочу максимально розрахуватись з усіма боргами і можливо після війни навіть вийти заміж за людину, яка почувши про проблеми сказав - "спершу к@ц@пи, а потім і з цим розберемось"
і щоб з новим прізвищем навіть не було ні судових рішень, ні неприємних ВП)
Тому працюю далі)
Незакриті контори:
1. AlexCredit 7000 - проданий ДіДжіФінанс, поки не уступають
2. Cashberry 7000 - проданий - хз поки кому
3. CashPoint(Благо) 4000 - Коллект-центр - поки гуляють, бо хочуть 13,6
4. CashUp 8000 - тихо, мо закрились(?)
5. Cashinkiy 5000 - хоче 10К на уступки не йде
6. Centro credit 1500 - хочуть 2,5 - ще торгуємось
7. CreditPlus 10000 - проданий ЄАПБ, після суду нічого не вина
8. CreditPro 3000 - ВП від ВВС Фактора, успішно знесене
9. gofingo 2500 - проданий - хз поки кому
10. Miloan (ККапітал) 12000 - ВП КредитКапітал, знесено)
11. Monetka 3000 - хочуть 35, поки не вступають
12. Moneyboom 3500 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
13. TheCredit 3000 - проданий, хз кому
14. TopCredit 4000 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
15. Verocash 3200 - ВП - на стадії знесення
16. ГрошіВсім 3600 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
17. ЄвроГроші 6000 - проданий, хз кому
18. КачайГроші 8400 - був у ДіДжі, проданий до ПінгПонг
19. КредитКафе 4000 - хочуть 32, ведемо переписку
20. НовіКредити 2500 - проданий Укрглобалфінанс
21. ШвидкоГроші 7000 - домовились на 7000, одним платежем, оплачу на цьому тижні
22. ФайнаГотівка 10000 - проданий ФК ЕЙС, ведемо переписку

До фінансової волі лишилось 117200.

План мінімум на цей тиждень:
1. закрити ШвидкоГроші
2.отримати довідку про закриття від МегаГроші
3. зв'язатись з Пінг-понг
4. дізнатись, кому продано Cashberry, gofingo, ЄвроГроші, TheCredit
5. зв'язатись з Укрглобалфінанс
6. почитати про CashUp, чи живі, відновити доступ до кабінету
ви молодчина! Все вдасться, головне вірити і іти до цього!

ви не самі - тут нас таких весь форум)
головне почати!

Назад
Угорі