Юридичні послуги: суди з МФО та банками, оскарження виконавчих написів, повернення витрат на правову допомогу

5.00 зірок 60 оцінок
Добрий день.Потрібна порада юриста.Подаю позовну заяву на скасування виконавчого напису.Прописка м.Костянтинівка Донецька обл.Але виїхала і проживаю у м.Харків.Де краще подати в Донецькій обл.-відправити цінним листом чи наручно у м.Харків. Потрібно щоб швидше призначали.І може подати чз систему електронний суд?Бо маю 4 виконавчих провадження і хочу скасувати 4 виконавчих написи.
Доброго дня, у Вас є можливість звернутися до суду або за місцем виконання виконавчого напису нотаріуса, або за місцезнаходженням відповідача - в даному випадку стягувача за виконавчим провадженням.
У Вас є документальне підтвердження проживання у Харкові?

Доброго дня. Таке питання: був суд 17.07 я на ньому не була хоча і викликали але адвокат сказав не ходити. Рішення досі немає. Сьогодні поїхала до суду спитати що там і як, секретар каже що рішення є причому мені його не каже так як суддя робить опис рішення і коли він напише то він його опублікує у реєстри. Просто в мене такого ніколи не було тому і питання:1. чи законно так писати опис,бо я знайшла в законодавстві що судді для цього дається 10 днів а не 30. 2)питання: якщо рішення не на мою користь чи встигну я подати апеляцію бо сам суд то був 17.07?
Завчасно дякую

Доброго дня. Таке питання: був суд 17.07 я на ньому не була хоча і викликали але адвокат сказав не ходити. Рішення досі немає. Сьогодні поїхала до суду спитати що там і як, секретар каже що рішення є причому мені його не каже так як суддя робить опис рішення і коли він напише то він його опублікує у реєстри. Просто в мене такого ніколи не було тому і питання:1. чи законно так писати опис,бо я знайшла в законодавстві що судді для цього дається 10 днів а не 30. 2)питання: якщо рішення не на мою користь чи встигну я подати апеляцію бо сам суд то був 17.07?
Завчасно дякую
Доброго вечора
Відповідно до ч. 6 статті 259 ЦПК України, у виняткових випадках залежно від складності справи складання повного рішення (постанови) суду може бути відкладено на строк не більш як десять днів, а якщо справа розглянута у порядку спрощеного провадження - не більш як п’ять днів з дня закінчення розгляду справи.

Стаття 354. Строк на апеляційне оскарження
2. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:
1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

Доброго дня. Маю кредитку з 2020 року. СЕНСБАНК. Зараз прострочення 704 дні.
Я так розумію, що 3роки позовної давності вони тягнути не будуть і продадуть.

Питання 1: чи ці 3р після продажу колекторам будуть продовжуватись з врахуванням строку? Чи обнуляється з новою компанією?

Питання 2: дивно, що даний КД досі не значиться в кред.історії. Була інша картка, той договір був і є як закритий. Чи це якось вплине і можна буде використати у випадку суду?

Доброго дня. Маю кредитку з 2020 року. СЕНСБАНК. Зараз прострочення 704 дні.
Я так розумію, що 3роки позовної давності вони тягнути не будуть і продадуть.

Питання 1: чи ці 3р після продажу колекторам будуть продовжуватись з врахуванням строку? Чи обнуляється з новою компанією?
Доброго дня, стосовно строків позовної давності:
Відповідно ст. 12 Прикнцевих та перехідних положень ЦК України, Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 257, 258, 362, 559, 681, 728, 786, 1293 цього Кодексу, продовжуються на строк дії такого карантину.
Відповідно ст. 19 Прикнцевих та перехідних положень ЦК України, У період дії воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, перебіг позовної давності, визначений цим Кодексом, зупиняється на строк дії такого стану.
Тобто, на період карантину та воєнного стану, перебіг позовної давності зупиняється.
Питання 2: дивно, що даний КД досі не значиться в кред.історії. Була інша картка, той договір був і є як закритий. Чи це якось вплине і можна буде використати у випадку суду?
Ні

Доброго дня скажіть будь ласка чекаю на суд але розумію що суд програю бо немає грошей на адвоката . Я ніде не працюю бо вдома з дітьми . Декретні вже не отримую. Що буде коли програю суд ,далі подадуть до виконавчої служби і?

Доброго дня скажіть будь ласка чекаю на суд але розумію що суд програю бо немає грошей на адвоката . Я ніде не працюю бо вдома з дітьми . Декретні вже не отримую. Що буде коли програю суд ,далі подадуть до виконавчої служби і?
Доброго дня, після рішення суду, позивач отримує виконавчий лист та звертається до виконавчої служби.
Далі - виконавча служба відкриває виконавче провадження і займається стягненням заборгованості у примусовому порядку.

Яка компанія звернулась до суду?

Доброго дня, після рішення суду, позивач отримує виконавчий лист та звертається до виконавчої служби.
Далі - виконавча служба відкриває виконавче провадження і займається стягненням заборгованості у примусовому порядку.

Доброгод ня!
В мене така ситуація з моно банком , був суд , тепер виконавчий лист. На роботу поки нічого не прийшло , але терміни виконання стоять до 4 листопада 2024 року. Підкажітьчого чекати далі?
Дякую!

Доброгод ня!
В мене така ситуація з моно банком , був суд , тепер виконавчий лист. На роботу поки нічого не прийшло , але терміни виконання стоять до 4 листопада 2024 року. Підкажітьчого чекати далі?
Дякую!
Доброго дня, у Вас виконавче провадження відкрито за цим рішенням?

після винесення рішення по справі (якщо суд вирішив стягнути заборгованість повністю чи частково), Позивач отримує у суді виконавчий лист, на підставі якого може звернутись до виконавчої служби з заявою про відкриття виконавчого провадження.
Строк пред'явлення вказаного виконавчого листа до виконавчої служби є обмеженим (становить 3 роки), про що і зазначено у Вашому виконавчому листі.
Якщо у Вас строк пред'явлення виконавчого листа 04.11.2024 року, то Банк мав право звернутись до виконавчої служби до вказаного строку, якщо Банк звернувся до виконавчої служби до 04.11.2024 року, то він не пропустив строк.

після винесення рішення по справі (якщо суд вирішив стягнути заборгованість повністю чи частково), Позивач отримує у суді виконавчий лист, на підставі якого може звернутись до виконавчої служби з заявою про відкриття виконавчого провадження.
Строк пред'явлення вказаного виконавчого листа до виконавчої служби є обмеженим (становить 3 роки), про що і зазначено у Вашому виконавчому листі.
Якщо у Вас строк пред'явлення виконавчого листа 04.11.2024 року, то Банк мав право звернутись до виконавчої служби до вказаного строку, якщо Банк звернувся до виконавчої служби до 04.11.2024 року, то він не пропустив строк.
а можна через суд знести виконавчий напис?

а можна через суд знести виконавчий напис?
У Вас виконавче провадження відкрито на підставі виконавчого листа суду (рішення суду), НЕ на підставі виконавчого напису нотаріуса.
У даному випадку, рішення суду можна оскаржити подавши апеляційну скаргу, або заяву про перегляд заочного рішення (якщо Ви не отримували Рішення суду)

добрий день! Тільки що отримала автоматичну розсилку з суда, ухвала про відкриття провадження у справі, Київ, Укркредитфінанс. В шоці, суд на середину жовтня. Я сама не в Україні і приїхати не зможу. Якщо це Кредит Каса, то брала 18 тис, а зараз заборгованість висить 115 тис. Звісно, таких грошей у мене немає, майна в Україні немає теж. До кого можна звернутися?

добрий день! Тільки що отримала автоматичну розсилку з суда, ухвала про відкриття провадження у справі, Київ, Укркредитфінанс. В шоці, суд на середину жовтня. Я сама не в Україні і приїхати не зможу. Якщо це Кредит Каса, то брала 18 тис, а зараз заборгованість висить 115 тис. Звісно, таких грошей у мене немає, майна в Україні немає теж. До кого можна звернутися?
Доброго дня, можете написати за вказаними контактами
Viber/Telegram - 0663016527
Е-mail: [email protected]

Коллект центр

Скажіть будь ласка як виконується примусово якщо я зараз не працюю що може бути ? Чи можуть позіхати на квартиру яка в спільній власності і в якій прописані малолітні діти?

Останнє редагування:
Доброго дня, підкажіть, будь-ласка, чи впливає якось інфляція на сумму вп чи вона незмінна?
Доброго дня, теоретично, якщо виконавчою службою вдалось стягнути заборгованість у повному обсязі через рік-два після відкриття виконавчого провадження, то стягувач має право звернутись з новим позовом про стягнення трьох відсотків річних та інфляційних втрат, у зв'язку із неналежним виконанням рішення суду (постанова Великої Палати Верховного Суду від 08 листопада 2019 року у справі N 127/15672/16-ц)

Але, Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» розділ «Прикінцеві та перехідні положення» Цивільного кодексу України доповнено пунктами 18 і 19 такого змісту: «18. У період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування у разі прострочення позичальником виконання грошового зобов’язання за договором, відповідно до якого позичальнику було надано кредит (позику) банком або іншим кредитодавцем (позикодавцем), позичальник ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ від відповідальності, визначеної статтею 625 цього Кодексу, а також від обов’язку сплати на користь кредитодавця (позикодавця) неустойки (штрафу, пені) за таке прострочення. Установити, що неустойка (штраф, пеня) та інші платежі, сплата яких передбачена відповідними договорами, нараховані включно з 24 лютого 2022 року за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) за такими договорами, підлягають списанню кредитодавцем (позикодавцем).
Тому, нарахування інфляційних витрат та 3% річних у період дії воєнного стану на території України – незаконне.
Коллект центр

Скажіть будь ласка як виконується примусово якщо я зараз не працюю що може бути ? Чи можуть позіхати на квартиру яка в спільній власності і в якій прописані малолітні діти?
Який у Вас розмір заборгованості згідно з позовом?

Назад
Угорі