Який максимальний відсоток стягнення з заробітної плати?

• Автор теми Автор теми Robik
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 110
  • Перегляди Перегляди 5K
Ще раз, для тих, хто був не уважним...
ч. 3 " не може перевищувати 50 відсотків заробітної плати,", тобто скільки саме, який розмір законом не визначено. За загальним правилом, якщо декількох виконавчих документі то не більше 20 % із ЗП, якщо наприклад один виконавчий документ заборгованість по кредиту, а інший аліменти, то в такому випадку, по останньому буде визначено відраховувати 50 % від ЗП. І головне слід розуміти, що роботодавець не має право самостійно встановлювати максимальний розмір відрахування із ЗП, це робить лише виконавець, тобто якщо в жодному із документів не визначено 50 % то роботодавець стягує лише той відсоток, що зазначений в постанові.
я понимаю, что все сложно))) разберитесь сначала со сроками предьявления ИНН к исполнению, и к кому подавать иски о признании ИНН такой, что не подлежит исполнению, а потом говорите, что и как)) начните с азов, не надо лезть в дебри

І головне слід розуміти, що роботодавець не має право самостійно встановлювати максимальний розмір відрахування із ЗП, це робить лише виконавець, тобто якщо в жодному із документів не визначено 50 % то роботодавець стягує лише той відсоток, що зазначений в постанові.
Ну ще раз так ще раз...
Наскільки я розумію, саме для цього і необхідно мати зведене вп, де буде виконавцем чітко зазначено кому скільки. Інакше виходить, що у вп 20%, а бухгалтер перераховує по ньому менше, бо таких вп більше одного?

Ну ще раз так ще раз...
Наскільки я розумію, саме для цього і необхідно мати зведене вп, де буде виконавцем чітко зазначено кому скільки. Інакше виходить, що у вп 20%, а бухгалтер перераховує по ньому менше, бо таких вп більше одного?
Бухгалтер перераховує стільки скільки визначено максимально в одній із постанов про стягнення із заробітної плати (якщо їх декілька).

Я не юрист.Але раніше мені діючий і не молодий юрист пояснив,що не може бути більше 20%.Наш бухгалтер,яка пішла на пенсію,говорила те ж саме.

Вкладення

• S10212-003144(1).webp
    S10212-003144(1).webp
    34.4 Кб · Перегляди: 77
Бухгалтер перераховує стільки скільки визначено максимально в одній із постанов про стягнення із заробітної плати (якщо їх декілька).
Але виконавець не може визначити більше 20 відсотків стягнення з ЗП навіть якщо у нього на виконанні буде безліч виконавчіх написів нотаріуса

Я не юрист.Але раніше мені діючий і не молодий юрист пояснив,що не може бути більше 20%.Наш бухгалтер,яка пішла на пенсію,говорила те ж саме.
и вы туда же))) ну блин, ну откройте же действующую, по состоянию на сегодня, норму закона)) и проверьте, соответствут ли она той картинке, что постите(( ну разве это так тяжело?((

Новому бухгалтеру написали,що постановою 1404 змінено граничний процент відрахувань.Мене цікавило так це чи ні.

Тобто, виконавець не буде здивований отримати, наприклад 6,7% від зп, якщо у бухгалтера три постанови?
Чому Ви тоді створили цю тему?! Як так розумію, що для того, щоб Вам підказали актуальні правові підстави для дій бухгалтера...

и вы туда же))) ну блин, ну откройте же действующую, по состоянию на сегодня, норму закона)) и проверьте, соответствут ли она той картинке, что постите(( ну разве это так тяжело?((

Киньте ,будь ласка посилання.Я прочитаю.Але в виконавчому з банку,тому що маю,те саме написано

Новому бухгалтеру написали,що постановою 1404 змінено граничний процент відрахувань.Мене цікавило так це чи ні.
в этой части, не менялась с 2016 года. как было написано, что при нескольких ип взыскание 50% так и осталось

Тобто, виконавець не буде здивований отримати, наприклад 6,7% від зп, якщо у бухгалтера три постанови?
В кожній з 3-х постанов буде написано 20 % від заробітної плати. Наскільки мені відомо то бухгалтер має розбити 20 % ЗП на 3 платежі пропорційно відповідно до розміру стягнення по кожному ВП і перерахувати.

Чому Ви тоді створили цю тему?! Як так розумію, що для того, щоб Вам підказали актуальні правові підстави для дій бухгалтера...
Так.Мені потрібно щоб підказали бухгалтеру як правильно діяти.Чи 20% відраховувати чи 50% поки я розберусь з цими вп

Киньте ,будь ласка посилання.Я прочитаю.Але в виконавчому з банку,тому що маю,те саме написано
кидал уже)) в той теме))))
Стаття 91. Строк пред’явлення виконавчого напису

Виконавчий напис може бути пред’явлено до примусового виконання протягом трьох років з моменту його вчинення.
{Частина перша статті 91 в редакції Закону № 2677-VI від 04.11.2010; із змінами, внесеними згідно із Законом № 775-IX від 14.07.2020}
Поновлення пропущеного строку для пред’явлення виконавчого напису здійснюється відповідно до Закону України "Про виконавче провадження".

в этой части, не менялась с 2016 года. как было написано, что при нескольких ип взыскание 50% так и осталось
Не "взыскание 50 %", як ви пишете, а правильно "не може перевищувати 50%" питання, звідки ви визначаєте що саме 50 % має стягувати роботодавець за декількома виконавчими документами, а не менше, якщо чітко розмір в законі не прописаний?

В кожній з 3-х постанов буде написано 20 % від заробітної плати. Наскільки мені відомо то бухгалтер має розбити 20 % ЗП на 3 платежі пропорційно відповідно до розміру стягнення по кожному ВП і перерахувати.
Тому виходячи з Вашого твердження, що розмір відрахувань визначає виконавець, я і запитала Вас чи не потрібно в таких випадках бухгалтеру мати постанову по зведеному вп, щоб самому не вираховувати відсотки... Як бачимо, питання спірне і випадки, коли по декількох вп одного виду вираховують 50% не поодинокі.

звідки ви визначаєте що саме 50 % має стягувати роботодавець за декількома виконавчими документами, а не менше, якщо чітко розмір в законі не прописаний?
Можливо з цього й треба було починати?))

не видите здесь нарушения ч.4 ст.18 ЗУ "Об исполнительном производстве"?
Не "взыскание 50 %", як ви пишете, а правильно "не може перевищувати 50%" питання, звідки ви визначаєте що саме 50 % має стягувати роботодавець за декількома виконавчими документами, а не менше, якщо чітко розмір в законі не прописаний?
не знаю конечно)) беру граничный размер указанный в статье)))

Тому виходячи з Вашого твердження, що розмір відрахувань визначає виконавець, я і запитала Вас чи не потрібно в таких випадках бухгалтеру мати постанову по зведеному вп, щоб самому не вираховувати відсотки... Як бачимо, питання спірне і випадки, коли по декількох вп одного виду вираховують 50% не поодинокі.
Закон прямо забороняє і встановлює максимальне стягнення 20 % навіть коли декількох проваджень, лише в деяких випадках, як наприклад аліменти такий розмір за декількома провадженнями може бути іншим але не більше 50%. Пропоную вам звернутися за роз'ясненнями в ДВС чи мін. юст, ця тема не нова, не потрібно видумувти нове.
не видите здесь нарушения ч.4 ст.18 ЗУ "Об исполнительном производстве"?

не знаю конечно)) беру граничный размер указанный в статье)))
Такий граничний розмір застосовується за певних умов виконавцем і визначається в постанові, у випадку з виконавчими написами нотаріуса, спеціальні умови відсутні та застосовуєтьсязагальне правило не більше 20 %
P. S. Tarass, ну ты и тяжёлый!

Назад
Угорі