Які банки не підключені до АСВП?

• Автор теми Автор теми Dyadjko
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 175
  • Перегляди Перегляди 47K
Как узнали что исполнитель добрался? Сообщение в приложении? У меня сегодня вот. В Приват24 и на почту пришло письмо про арест счётов (3 раз за год), карту Нова пей только вчера открыла, сижу переживаю 🤔 В приложении информации пока никакой
Я,вчера открыла, сегодня уже блок прилетел(

Чи є тут ті в кого відкрито ВП, але ви нічого не погашали? Якщо у вас немає офіційного доходу та ви не являєтеся власником нерухомості (тільки прописка) що далі відбувається якщо банку так і не вдалось добитись аби я погасила заборгованість?

Чи є тут ті в кого відкрито ВП, але ви нічого не погашали? Якщо у вас немає офіційного доходу та ви не являєтеся власником нерухомості (тільки прописка) що далі відбувається якщо банку так і не вдалось добитись аби я погасила заборгованість?
Через 3 роки виконавичий лист буде повернуто позивачу, так як проведені заходи щодо поверненя коштів виявились марними. Раз в квартал виконавець надсилає запит в банки і податкову щодо відкритих рахунків і працевлаштування. Але після спливу навіть загального строку давності в 3 роки його і повторно можна поновити. ВП все одно прийдеться оплатити. Колись захочете чи то придбати майно чи продати, а в реєстрі буде заборона. Так само можуть виникнути проблеми при перетині кордону, якщо істотна вартість.

Через 3 роки виконавичий лист буде повернуто позивачу, так як проведені заходи щодо поверненя коштів виявились марними. Раз в квартал виконавець надсилає запит в банки і податкову щодо відкритих рахунків і працевлаштування. Але після спливу навіть загального строку давності в 3 роки його і повторно можна поновити. ВП все одно прийдеться оплатити. Колись захочете чи то придбати майно чи продати, а в реєстрі буде заборона. Так само можуть виникнути проблеми при перетині кордону, якщо істотна вартість.
Чому після відкриття ВП заборгованість далі капає? Це нормально?

Чому після відкриття ВП заборгованість далі капає? Це нормально?
Ні, не нормально. Для того Держава і створила таку службу щоб примусово стягнути кошти з відповідача по рішенню суду. Банки або МФО практикують нарахування відостків, але по особистому досвіду після завершення ВП всі відостки або неустойки відсутні

добрый вечер) какие банки все еще не подключены к асвп? может кто-то владеет свежей инфой))

Останнє редагування:
Мій колишній чоловік користується А-банк карткою, до війни не блокували і зараз не заблокована. Хоча в його борг за аліменти більше 200.000грн + штрафи ПДР + Борги в банку.
Вчора 24.03.25 була в А-банк, вже і він також блокує - змусили це робити.

Вчора 24.03.25 була в А-банк, вже і він також блокує - змусили це робити.
Особисто вам заблокували, чи просто так кажуть співробітники банку? Вони зобов'язані так казати, але блокують рідко кому. І тільки по письмовому зверненню, а не миттєво, як інші банки. Тому мій вибір - А-Банк.

Не майте жодних ілюзій щодо А-банк. Я користувався вже пару років, коли всі інші (Ощад, Приват, Моно, Восток) поблочили.
Але у квітні заблочили. Ще і списали гроші на рахунку.
Так що немає "безпечних" банків.
Тільки скляні під ліжком 🫙

Не майте жодних ілюзій щодо А-банк. Я користувався вже пару років, коли всі інші (Ощад, Приват, Моно, Восток) поблочили.
Але у квітні заблочили. Ще і списали гроші на рахунку.
Так що немає "безпечних" банків.
Тільки скляні під ліжком 🫙

в смысле списали ?

в смысле списали ?
Виконавець направив у АСВП запит про блокування карток та списання коштів. Я, як *****, повірив що банки дотримуються законодавства - рахунок був визначений як видатковий, тому там були кошти, які я не встиг зняти. Чекав нового місяця щоб зняти.

30.04 він зробив запит в систему, 01.05 заблокували картки ПУМБ та NovaPay, А-банк вже заблокував раніше, була постанова про визначення рахунку видатковим. 02.05 ПУМБ, NovaPay та А-банк списали гроші з рахунків. Все що було - в нуль.
ПУМБ, NovaPay не шкода - там були копійки, а в А-банк була помітна сума.

Виконавець направив у АСВП запит про блокування карток та списання коштів. Я, як *****, повірив що банки дотримуються законодавства - рахунок був визначений як видатковий, тому там були кошти, які я не встиг зняти. Чекав нового місяця щоб зняти.

30.04 він зробив запит в систему, 01.05 заблокували картки ПУМБ та NovaPay, А-банк вже заблокував раніше, була постанова про визначення рахунку видатковим. 02.05 ПУМБ, NovaPay та А-банк списали гроші з рахунків. Все що було - в нуль.
ПУМБ, NovaPay не шкода - там були копійки, а в А-банк була помітна сума.

они же вроде просто их блокируют, а не списывают, когда оплатите свой долг, то деньги будут на месте...

Можливо так було раніше. Але я маю такий факт – списали всі – А-банк, ПУМБ та NovaPay. До інших банків не заглядав, можливо і ті теж.

При тому є цікавий нюанс щодо А-банку. Постанови виконавець слав однакові постійно, але попередні А-банк взагалі ігнорував, по передостанній - просто заблокував рахунки, хоча так само було: "у межах суми звернення стягнення з урахуванням виконавчого збору/основної винагороди приватного виконавця, витрат виконавчого провадження, штрафів".
А по останній постанові списав кошти, при чому вибрав один рахунок, де була якась помітна сума. Інший - де були копійки - не списав.

Коли я став питати у підтримки А-банку як було обрано рахунок для списання - бо у постанові не зазначено номер рахунку, ніяких деталей звідки списувати, але з одного рахунка списали, з іншого - ні. То спочатку підтримки писала стандартні відмазки - "зверніться до виконавчої служби", "банк тільки виконує законодавство", і усю цю фігню. Коли я додавив їх фактом вибіркового списання - нарешті написали: "Через відсутність конкретного рахунку з якого необхідно зняти кошти банк автоматично обрав картку на якій була доступна сума для списання платежу."
І далі взагалі видали шедевр - "Прохання для виконавця вказувати реквізити картки з якої необхідно списувати кошти, щоб це не відбувалось в автоматичному форматі". Типу я якось мою надати виконавцю номери рахунків, звідки списувати, він має мені повірити і зазначити саме їх у постанові.
Оскільки ці запити у банку обробляються вручну (десь була інфа у попередніх повідомленнях), то мені схоже що працівник А-банку просто подивився де є якісь помітні кошти, та вибрав той рахунок. Інші не трогав, тому звідти нічого не списали.

Ну і окрема історія - підтримка. Шо в А-банк, що у NovaPay спочатку годують стандартними фразами, тільки після наполягання, скріншотів та задавання питання раз за разом - щось кажуть. І то - в більшості без конкретики.

От така історія

текст абсурд, ей богу...
Как выбрали счет: видят деньги - списывают по платёжной инструкции.
Взял только поддержке нервов сделал, но для себя, конечно, да, додавил. Герой

текст абсурд, ей богу...
Как выбрали счет: видят деньги - списывают по платёжной инструкции.
Взял только поддержке нервов сделал, но для себя, конечно, да, додавил. Герой
Тобто ви би побачили таку ситуацію, сказали "Дякую банк, дякую всім" і нічого би не стали дізнаватися?

Назад
Угорі