Вставлю ще свої п'ять копійок в ствердження лудоман=брехлива свиня, не в контексті чийогось чоловіка, а свого досвіду. Так я підтримую думку
Jean-Paul Sartre. Я сам брехлива свиня- лудоман-трейдер. Я робив ще гірше - я давав дружині більше грошей ніж заробляв, вона була щаслива що у нас починається, більш менш нормальне життя. Вона не раз перепитували чи у нас все ок з доходами чи я нікуди не вліз. Я підробив баланс на спотовому гаманці біржі , переконував що у нас все в шоколаді і є 8 тис$ на балансі, ніяких кредитів. В день коли я розповів дружині про борги "брехлива *******" - це був найлагідніший епітет. Чому ти розказав це сьогодні а не дав ще пару днів пожити щасливою. Ми б з дочкою пішли в відкритий басейн і останні теплі дні вересня, a тепер...
Лудоманія включає брехню. І брехня перед рідними це наслідок.
Причина- що ти стаєш брехливою свинею перед СОБОЮ.
Це останній раз, якщо зіллю депозит. От зроблю x2 і виведу частину, ні треба x10 і зупинюсь. Вийшло x0 - на ранок обіцяєш більше ніколи, а потім думає що не я залежний, а причина в бомбардуванні Ізраїлю, чи Трамп щось сказанув, чи ще якісь причини. А потім все по новому колу, за зп чи кредит.
І ти починаєш на стільки вірити своїй брехні що вона в твоїй голові стає реальністю.