⚖️ Вища справедливість у справі з ТОВ «Коллект Центр» досягнута! Суд на 139 105 грн. Апеляція скасувала рішення повністю)))

• Автор теми Автор теми Tarass
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 1
  • Перегляди Перегляди 390

Tarass

Адвокат-Душечка
Адвокат
Дописи
19218
Рішення
7
Реакції
36981
Бали
7345
Сайт
www.lawyer-ti.com
Отже, у серпні 2025 року до мене звернувся клієнт з позовом від ТОВ «Коллект Центр» на 139 105 грн. Ми програли: «КОЛЛЕКТ ЦЕНТР» отримав рішення про стягнення 139 105 грн.
1782304472880.webp

Позов будувався на стандартній схемі: два мікрокредити «Мілоан», два перепродажі — спочатку до «Вердикт Капітал», потім до «КОЛЛЕКТ ЦЕНТР». Договори є, реєстри боржників є, розрахунки складені. Перша інстанція прийняла це за достатнє.

Ще під час розгляду в районному суді я звертав увагу на відсутність ключового документа: підтвердження оплати за договором відступлення права вимоги від «Вердикт Капітал» до «КОЛЛЕКТ ЦЕНТР».
Суд першої інстанції цей аргумент не взяв до уваги.
В апеляційній скарзі я наголосив на ньому окремо.
Позивач надав лише акт зарахування зустрічних вимог — документ, складений самими ж сторонами договору.
Апеляційний суд його відхилив: такий акт не підтверджує реального руху коштів і не замінює платіжного документа.
Верховний Суд давно сформулював просту вимогу: для підтвердження переходу права вимоги потрібні підписані договори, реєстр боржників і докази оплати. Три елементи. Не два.
Колегія суддів погодилась: без підтвердженої оплати неможливо зробити достовірний висновок про те, що «КОЛЛЕКТ ЦЕНТР» належно виконав свої зобов'язання як новий кредитор і фактично набув права вимоги.
Реєстри боржників — це лише додатки до договору, а не самостійне підтвердження переходу прав. Самого факту підписання договору недостатньо.

Тож, отримали результат - Рішення районного суду скасовано. У задоволенні позову — відмовлено.

колект139.webp

Вітаю клієнта з повною перемогою))))

P.S.: Програна перша інстанція — не вирок, особливо якщо адвокат, який веде справу від початку, розуміє, де саме суд допустив помилку.
Апеляція дала можливість довести справу до логічного завершення: один відсутній платіжний документ — і 139 105 грн перетворились на нуль.
Якщо у вас вже є рішення не на вашу користь — не сприймайте його як крапку. Іноді це лише кінець першого раунду.

Звертайтесь, будемо розбиратисьсь, які є у Вашій справі підстави для захисту.

Ще під час розгляду в районному суді я звертав увагу на відсутність ключового документа: підтвердження оплати за договором відступлення права вимоги від «Вердикт Капітал» до «КОЛЛЕКТ ЦЕНТР».
"Стандартне" явище для тих "факторів", які добувають дані позичальників на Караваєвих дачах... Але судді, як правило, цього не бачать через запітнілі окуляри.

Назад
Угорі