ВПО. Кредитна карта в ПУМБ. Борг.

• Автор теми Автор теми Еріка
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 76
  • Перегляди Перегляди 4K
Доброго дня.
Я не погодилась на договір рефінансування по кредитній картці. Але для ПУМБа це нічого не означає. Вони продовжують дзвонити, погрожувати, а тепер ще додають, що я погодилася на рефінансування, яле не сплатила гарантійний платіж.
Розмова закінчується тим, що я кажу, шо вони брешуть, що я не погоджувалася, а сказала що буду думати. Пропоную щоб вони переслухали запис тієї розмови і кладу слухавку.

Але я досі не можу в своїй голові розкласти всі варіанти їх і моїх дій.
Що банк може зробити?
1. Звернутися до колекторської компанії.
2. Подати заяву в суд.
Все?
З судом мені все зрозуміло. Заява-суд-рішення-судові виконавці. Плюс 10%, тому що через виконавців? Турбує чи не буде якогось клопотання на забезпечення. Але з позитивного, що фіксується заборгованісь, хай навіть з процентами і починається погашення боргу.

А ось з колекторами ніколи справи не мала. Борг також фіксується? Плюс до боргу додається якась додаткова сума?
Можуть арештувати рахунки і примусово стягувати борг? Але не більше ніж 20% від доходу в місяць? Чи колектори будуть примушувати сплатити всю суму одразу? А якщо нема?
Що ще мене може очікувати крім психологічної травми через їх спілкування з моїми колегами, сусідами і родичами?

І ще одне питання. Коли дзвонить ПУМБ, то називає боргом тільки відсотки, що нараховані за період з початку війни. Про тіло кредиту вони ніколи не кажуть. Пропонують сплатити всі відсотки одразу. Я відповідаю, що таких грошей нема. Вони пропонують поки сплатити половину. Кажу, що теж нема, тоді вони погоджуються на 3000,00 грн. В виписці банку за місяць я бачу, що кожен місяць додається приблизно 1200,00 грн до існуючого боргу. В тих 3000,00 грн, на які вони готові погодитися буде хоч якийсь відсоток, що піде на зменшення тіла кредиту? Нема нічого такого в законодавстві, що змусить банк потрохи зменшувати тіло?

Останнє редагування:
Доброго дня.
Я не погодилась на договір рефінансування по кредитній картці. Але для ПУМБа це нічого не означає. Вони продовжують дзвонити, погрожувати, а тепер ще додають, що я погодилася на рефінансування, яле не сплатила гарантійний платіж.
Розмова закінчується тим, що я кажу, шо вони брешуть, що я не погоджувалася, а сказала що буду думати. Пропоную щоб вони переслухали запис тієї розмови і кладу слухавку.

Але я досі не можу в своїй голові розкласти всі варіанти їх і моїх дій.
Що банк може зробити?
1. Звернутися до колекторської компанії.
2. Подати заяву в суд.
Все?
З судом мені все зрозуміло. Заява-суд-рішення-судові виконавці. Плюс 10%, тому що через виконавців? Турбує чи не буде якогось клопотання на забезпечення. Але з позитивного, що фіксується заборгованісь, хай навіть з процентами і починається погашення боргу.

А ось з колекторами ніколи справи не мала. Борг також фіксується? Плюс до боргу додається якась додаткова сума?
Можуть арештувати рахунки і примусово стягувати борг? Але не більше ніж 20% від доходу в місяць? Чи колектори будуть примушувати сплатити всю суму одразу? А якщо нема?
Що ще мене може очікувати крім психологічної травми через їх спілкування з моїми колегами, сусідами і родичами?

І ще одне питання. Коли дзвонить ПУМБ, то називає боргом тільки відсотки, що нараховані за період з початку війни. Про тіло кредиту вони ніколи не кажуть. Пропонують сплатити всі відсотки одразу. Я відповідаю, що таких грошей нема. Вони пропонують поки сплатити половину. Кажу, що теж нема, тоді вони погоджуються на 3000,00 грн. В виписці банку за місяць я бачу, що кожен місяць додається приблизно 1200,00 грн до існуючого боргу. В тих 3000,00 грн, на які вони готові погодитися буде хоч якийсь відсоток, що піде на зменшення тіла кредиту? Нема нічого такого в законодавстві, що змусить банк потрохи зменшувати тіло?
Є дві різні ситуації з коллекторами : 1.банк віддає коллекторам вашу справу і тепер замість банку будуть дзвонити вони. 2. банк продає ваш кредит коллекторському агенству за якісь кошти і тоді до банку ви вже не маєте ніякого відношення.Звісно спочатку вони вимагатимуть вернути всю сумму,а потім уже підуть на якісь списання,адже купили вони ваш борг не за всю сумму.

ні з тих 3000 грн.нічого не піде на зменшення тіла кредиту. Тіло кредиту зменшиться в тому випадку якщо ви закинете їм всі ті відсотки що вони просять і потім почнете платити щомісяця більшу сумму чим ваш щомісячний мінімальний платіж.

ні з тих 3000 грн.нічого не піде на зменшення тіла кредиту
Це дуже погано. ПУМБ винайшов вічний двигун кредит.
Щось я не можу розпланувати свої подальші дії. Ну нема де взяти такі гроші.

в мене також по 3-4 дзвінка в день, але слухавку не беру, грошей не маю, нарахували вже відсотків, як само тіло на кредитній картці
що далі від них чекати не знаю
картка до кінця 2022 року була дійсна

Це дуже погано. ПУМБ винайшов вічний двигун кредит.
Щось я не можу розпланувати свої подальші дії. Ну нема де взяти такі гроші.
Но я наприклад теж не оплачую,доста вже їх годувала,буває що і тиждень тишина буває 2-3 дзвінка в день.Маю бажання то перенабираю їх і ставлю на місто,тоді пару днів тиша. Жену їх до суду,кажуть це дуже радикальні міри вони хотять мирно рішити ,киньте нам хоть 1000 грн.Кажу ні більше ні копійки ..вот так і дні проходять))

Жену їх до суду,кажуть це дуже радикальні міри вони хотять мирно рішити ,киньте нам хоть 1000 грн.
Ну так до суду не вигідно подавати. Якщо суд програєте - то суд призначить ту суму яку потрібно віддавати і проценти вже капати не будуть. А якщо будете судитись - то можливо менше віддавати будете або навіть нічого.
Їм краще ж кожного місяця доїти гроші з вас.

Ну так до суду не вигідно подавати. Якщо суд програєте - то суд призначить ту суму яку потрібно віддавати і проценти вже капати не будуть. А якщо будете судитись - то можливо менше віддавати будете або навіть нічого.
Їм краще ж кожного місяця доїти гроші з вас.
Вот іменно ,лиш вони несуть шаблонну розмову ,тіпу ви ж розумієте що у вас шанси виграти суд дуже мінімальні і до сумми вам ще добавиться судовий збір бла бла бла.Краще киньте нам якісь кошти .Кажу но якщо ви впевнені що виграєте суд то чого не ідете ?

А якщо не підуть до суду, а підуть до колекторів? Що тоді?
Я б теж хотіла, щоб вони пішли до суду. Це якось цивілізованіше.
А що тоді ? Абсолютно нічого,теж саме що і тепер .Блокування дзвінків з нев номерів творить чудеса ,спочатку буде кіпіш дальше їх попустить

Доброго дня!
У мене ще виникли деякі питання.

Щомісячна виплата процентів до дня повернення позики у разі відсутності
іншої домовленості сторін може бути застосована лише в межах погодженого сторонами строку кредитування.
Строк кредитування зазначений на картці - це строк дії картки.

1. Якщо цей строк вже вичерпаний, то відсотки повинні припинити нараховувати?

2. Пумб в своїх повідомленнях в мережі постійно подовжує дію картки:
"ПУМБ продовжив дію всіх карток банку, термін яких завершився або сплине протягом найближчих місяців. Картки (дебетові та кредитні) будуть активними до 31 серпня 2023 року. У разі закінчення терміну дії, картки ПУМБ продовжать працювати як для оплати покупок та послуг, так і для отримання готівки."
Це означає, що таким чином ПУМБ зберігає підставу для нарахування відсотків?

3. Чи можливо подати якусь заяву в ПУМБ, щоб припинили подовжувати дію саме моєї картки?

Термін дії пластикової карти та термін дії кредитного договору це дві різні речі

Термін дії пластикової карти та термін дії кредитного договору це дві різні речі
Я вчора прочитала, що кредитний договір діє до повного виконання, а нарахування відсотків припиняється зі спливом строку дії картки. Якщо її не перевипустити, то повинні припинити нарахування відсотків.
Хоча може я не так зрозуміла. Зараз пошукаю цитату.

https://zakononline.com.ua/court-decisions/show/89732964

Строк дії картки є кінцевим строком дії кредитного договору.
Постанова від 03.06.2020 по справі № 569/13606/17-ц

Таким чином, у разі закінчення строку дії кредитної лінії для продовження кредитних відносин між банком та клієнтом, що виникли внаслідок видачі попередньої кредитної картки, має переукладатися кредитний договір на таких самих умовах, на яких він був укладений, з видачею нової платіжної картки під підпис позичальника про її отримання.
Помилилась. Замість нового повідомлення додала інформацію в попередньому.
Почитайте будь ласка посилання в попередньому повідомленні

Останнє редагування:
у меня кредитная карта до 12 2022, насчитали уже кучу процентов и продолжают, я не плачу,хотя звонки постоянно , а вот кредит до июня 2023, перестали насчитывать- понемногу плачу, сумма уменьшается

ще посилання: Рішення від 02.04.2020 по справі № 263/9667/19 Жовтневий районний суд
У згаданій постанові Велика Палата Верховного Суду вказала, що після спливу строку кредитування (строк дії кредитної картки) відповідно до частини 2 статті 1050 ЦК України право кредитодавця нараховувати передбачені проценти за кредитом припиняється.

Назад
Угорі