Доброго дня.
Я не погодилась на договір рефінансування по кредитній картці. Але для ПУМБа це нічого не означає. Вони продовжують дзвонити, погрожувати, а тепер ще додають, що я погодилася на рефінансування, яле не сплатила гарантійний платіж.
Розмова закінчується тим, що я кажу, шо вони брешуть, що я не погоджувалася, а сказала що буду думати. Пропоную щоб вони переслухали запис тієї розмови і кладу слухавку.
Але я досі не можу в своїй голові розкласти всі варіанти їх і моїх дій.
Що банк може зробити?
1. Звернутися до колекторської компанії.
2. Подати заяву в суд.
Все?
З судом мені все зрозуміло. Заява-суд-рішення-судові виконавці. Плюс 10%, тому що через виконавців? Турбує чи не буде якогось клопотання на забезпечення. Але з позитивного, що фіксується заборгованісь, хай навіть з процентами і починається погашення боргу.
А ось з колекторами ніколи справи не мала. Борг також фіксується? Плюс до боргу додається якась додаткова сума?
Можуть арештувати рахунки і примусово стягувати борг? Але не більше ніж 20% від доходу в місяць? Чи колектори будуть примушувати сплатити всю суму одразу? А якщо нема?
Що ще мене може очікувати крім психологічної травми через їх спілкування з моїми колегами, сусідами і родичами?
І ще одне питання. Коли дзвонить ПУМБ, то називає боргом тільки відсотки, що нараховані за період з початку війни. Про тіло кредиту вони ніколи не кажуть. Пропонують сплатити всі відсотки одразу. Я відповідаю, що таких грошей нема. Вони пропонують поки сплатити половину. Кажу, що теж нема, тоді вони погоджуються на 3000,00 грн. В виписці банку за місяць я бачу, що кожен місяць додається приблизно 1200,00 грн до існуючого боргу. В тих 3000,00 грн, на які вони готові погодитися буде хоч якийсь відсоток, що піде на зменшення тіла кредиту? Нема нічого такого в законодавстві, що змусить банк потрохи зменшувати тіло?