Короче приповзли у вайбер. Вирішив поспілкуватися трохи. Наводжу нижче переписку текстом і один скріншот для розуміння що вони таки лякливі, як не пижаться але лякливі
Початок на скріншоті майже такий як надалі.
НК: Доброго дня , ФК нові кредити .instagram.com/хххххххххх
через 20хв розпочнеться інформування 3тіх осіб щодо вашого боргу(дзвінки рідним )
(потім це відредагували, див. скрін вище)
Я: А що ви робитимете з моїм інстаграмом? Коллажі будете розповсюджувати?
НК: через 20хв розпочнеться інформування 3тіх
Я: Добре. Я не давав ніякої згоди на інформування 3-х лиць через інстаграм чи інші соцмережі. Плюс це заборонено законом про приватну інформацію. Якщо ви застосуєте інформування через соц мережі, а не по телефону - мною буде написана заява у поліцію. Як докази я зберіг скріншоти нашої переписки у вайбер де ви прямо називаєте від імені якої компанії працюєте.
НК: Пишіть заяву прям зараз. Згідно умов договору кредитор в праві інформувати 3тіх осіб .
Я: звичайно. Але у рамках встановлених законом.
НК: Який я закон порушую ?? прошу озвучити
Я: 5491-VI, 1349-IX.
НК: конкретно що порушила компанія ФК Нові Кредити ?
Я: пункт про інформування третіх осіб які не надавали згоди на обробку персональних даних. Відповідно ви заволоділи персональними даними 3-х осіб незаконним шляхом.
НК: Заявка № хххххх від хх.хх.2021
Остаток: 7818.00 Дата погашения: хх.хх.2021
Дней просрочки: 11 Ви прострочили договір , порушили умови договору , зловживаєте довірою кредитора + завжди надаєте неправдиву інформацію . Ви самостійно надали всі свої персональні дані при оформлені займу -з умовами договору погодились .Тому наслідки вам озвучені .
Я: свої - можливо. Чужі - не надавав. Персональні дані чужих людей це не мої дані - прошу надати докази того що я залишав контактні дані 3-х осіб у кількості яким ви хочете через соціальні мережі розповсюджувати мої персональні дані.
НК: Мені чужі дані і не потрібні .
Я: так як ні? Ви ж казали про третіх осіб. Дані третіх осіб не мої дані.
НК: Ви читайте уважно текст -який стосується інформування .
Я: і я не маю права розповсюджуватися ними так само як і ви. от навіщо ви відредагували текст?
НК: і що ?
Я: нічого просто ви самі вводите в оману. І надаєте неправдиву інформацію, а також погрожуєте використанням соц мереж третіх людей задля передачі їм моєї персональної інформації.
НК: по перше ваші персональні дані ніхто розголошувати не збирається
по друге не плутайте поняття розголошувати і інформувати третіх осіб
Я: то б то всякі фото з паспортом і коллажі ви розсилати по соцмережах та групах у вайбері не збиралися?
НК: ні, ми такого не робимо,
Я: навіщо ви тоді постили мій інстаграм і писали про соцмережі?
НК: все що ми можемо це проінформувати
Я: Нагадайте суму боргу строки погашення та можливі шляхи мирного врегулювання будь ласка
НК: закриття або пролонгація сьогодні
Я: більше ніяких пропозицій? Реструктуризація, часткове списання відсотків?
На цьому вони зависли і зникли.
Короче цікавий діалог вийшов. Ніхто не грубив, толком не погрожував, так що мабуть таки я їх закрию десь в рершій хвилі.