Турбо Гроши. Кто это и почему такие надоедливые?

• Автор теми Автор теми Анастасия Нар
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 408
  • Перегляди Перегляди 17K
Це стосується договорів, які були укладені до 24.02.2022, і коли після цієї дати продовжували нараховувати штрафи та інші стягнення. Зараз нам законодавчо дозволено нарахування штрафів, а відсотки за користування кредитними коштами не були заборонені ніколи. Ми керуємося іншими нормами, перехідними положеннями, а також постановами та положеннями НБУ.
:питання:
Та ну нафиг...

Законом № 2120 внесено зміни до ЦК України, а також до Закону № 1734, які передбачають, що починаючи з 24 лютого 2022 року та у період дії в Україні воєнного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування у разі прострочення позичальником виконання грошового зобов’язання за відповідним договором, до позичальника не можуть бути застосовані штрафні санкції за таке прострочення.

Відтак, громадяни не несуть відповідальність перед фінансовою (кредитною) установою, якщо прострочать зобов’язання за кредитом:

- у випадку прострочення зобов’язань за кредитом не буде нараховано штрафні санкції, зокрема штраф, пеня та інші платежі, які вказані у кредитному договорі;

- кредитор не має права підіймати процентну ставку за користування кредитом у випадку невиконання зобов’язань. За винятком, коли договір передбачає встановлення змінюваної процентної ставки;

- всі штрафи, пені та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит, нараховані з 24.02.2022 року за прострочення виконання зобов’язань за кредитним договором, підлягають списанню.
Який з Вас менеджер якщо елементарних речей не знаєте?
Його виключили
пункт 6-1 виключити;
6-1. У період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після дня його припинення або скасування у разі прострочення споживачем виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення. У разі допущення такого прострочення споживач звільняється, зокрема, від обов’язку сплати кредитодавцю неустойки (штрафу, пені) та інших платежів, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) споживачем зобов’язань за таким договором. Забороняється збільшення процентної ставки за користування кредитом з причин інших, ніж передбачені частиною четвертою статті 1056-1 Цивільного кодексу України, у разі невиконання зобов’язань за договором про споживчий кредит у період, зазначений у цьому пункті. Норми цього пункту поширюються, у тому числі, на кредити, визначені частиною другою статті 3 цього Закону.
Установити, що неустойка (штраф, пеня) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит, нараховані включно з 24 лютого 2022 року за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) за таким договором, підлягають списанню кредитодавцем.

Це стосується договорів, які були укладені до 24.02.2022, і коли після цієї дати продовжували нараховувати штрафи та інші стягнення. Зараз нам законодавчо дозволено нарахування штрафів, а відсотки за користування кредитними коштами не були заборонені ніколи. Ми керуємося іншими нормами, перехідними положеннями, а також постановами та положеннями НБУ.
тобто законодавство у нас різне? Одне для позичальників інше для кредитодавців?

Ладно, смысла не имеет этот диалог. Вы правы всегда, а мы тут такие злостные негодяи, не ценим финансовую помощь, плечо и тд
Я сподівався, що ви оцінили те, що я відкрито і прозоро спілкуюсь на форумі, де більшість налаштовані скептично до МФО. Це місце, звідки може піти багато аудиторії, яка не повертає кредити, і де наші відповіді можуть навіть зашкодити нашому маркетингу. Але ми робимо це заради діалогу і прагнемо відкритої комунікації.

Просто складається враження, що ви не чуєте через вашу образу на МФО, які в минулому могли вчинити неправильно щодо вас. Але зараз законодавство змінилося, і все на ринку регулюється зовсім по-іншому.

Я сподівався, що ви оцінили те, що я відкрито і прозоро спілкуюсь на форумі, де більшість налаштовані скептично до МФО. Це місце, звідки може піти багато аудиторії, яка не повертає кредити, і де наші відповіді можуть навіть зашкодити нашому маркетингу. Але ми робимо це заради діалогу і прагнемо відкритої комунікації.

Просто складається враження, що ви не чуєте через вашу образу на МФО, які в минулому могли вчинити неправильно щодо вас. Але зараз законодавство змінилося, і все на ринку регулюється зовсім по-іншому.
Боржники bitcapital оцінили б останнє речення

Компанію купили у 2024 році та створили ТурбоГроші
:питання:

Це місце, звідки може піти багато аудиторії, яка не повертає кредити, і де наші відповіді можуть навіть зашкодити нашому маркетингу.
Ты серьезно сейчас??
Адекватные условия, адекватное отношения, адекватное решение спорных/сложных ситуаций. Все!!
Напишите ещё, что тут одни мошенники. Это мы уже проходили.

Про них не можу сказати. Не розумію як це працює в крипті. В них є ліцензія?
Да, в Лондо́не))
Какая лицензия?)
Собственно, тема не о них. Их и так на форуме много. В смысле, постов о них.
Где мой промокод?
Повторюсь)

Брешете. Я вище кинув норму Закону.
Де там про виключно договори до чи після 24.02.2022?
Є Закон України "Про споживче кредитування", яким користуються всі фінансові установи, наприклад, стаття 21 в оновленій редакції. Якби Ви мали рацію, то регулятор закрив би всім заборонив. Також є роз'яснення НБУ щодо нарахувань за зміненими процентними ставками, а також по штрафам і пеням. Зараз скину ці матеріали

Вкладення

• 3433.pdf
    3433.pdf
    404.7 Кб · Перегляди: 107
  • 12907.pdf
    12907.pdf
    364.1 Кб · Перегляди: 73
Беріть по стандартній. Напишете в ЛС ФІО і я зміню ставку.
Давайте я вам поясню все спокійно.

От ви кажете - домовлятись. Ну ок.
Питаємо МФО - яка сума та скільки нарахували.
Стільки то.
Нарахували такє то. Питаю:
- Чому, якщо в договорі таке, неустойки не може бути.
Відповідають:
- Я підтримка, а не юрист. В нас все чесно.
- Ок, якщо чесно, то виконуйте Закон.
- Ми виконуємо...

Коло замкнулось. Які тут перемовини? Тільки в суд)
Є Закон України "Про споживче кредитування", яким користуються всі фінансові установи, наприклад, стаття 21 в оновленій редакції. Якби Ви мали рацію, то регулятор закрив би всім заборонив. Також є роз'яснення НБУ щодо нарахувань за зміненими процентними ставками, а також по штрафам і пеням. Зараз скину ці матеріали
Чули про принцип трактування на користь слабкої сторони правочину, якщо є колізія норм Закону?
А ви мені тут про якісь роз'яснення НБУ 😁

НБУ не приймає Закони. А пояснення щодо правозастосування - це в суд 😎

Останнє редагування:
Назад
Угорі