Моя свіжа історія - подяка всім вам за відгуки. Як не дивно, контакти цього центру мені надали у групі (не)виїзду студентів на навчання за кордон. У нас на руках повний пакет документів, відтермінування по 17 статті та заперечення на виїзд з КПП Шегині «не надано всі документи». Йшли почути їх досвід (адже наче співпрацюють із студентами саме з цього питання) і обговорити можливі шляхи. На безкоштовній консультації приємна юристка Юлія Олександрівна несподівано для мене запропонувала їх «робочу» схему за 25 тис грн - супровід на кордон з «зубатим» адвокатом. Без гарантій, але позитивні випадки в портфелі є, і у нашому випадку наче є всі законні (!) підстави на такі сподівання. У думках я вже почала «збирати чемодан» сина.
Призупинив цей процес дзвінок цієї особи сьогодні зранку - що ми вирішили. Дивно - субота, і чому взагалі юрист перетелефоновує, як з кол-центру? Співставляючи всю наявну інформацію, мозок почав чіплятись за «шероховатости» - адвокатка з Запоріжжя стверджувала, що закон наразі на стороні держави, тут же нам сказали, що повністю на нашій стороні; адвокатка зі Львова ділилась багаторазовим безрезультатним досвідом супроводу студентів на кордон навіть із рішенням суду - тут пропонують спробу перетину кордону просто з пакетом документів (на які, до слова, на Шегинях навіть не глянули); також, як «слабеньку», але альтернативу тут нам запропонували звернення нашого ВИШу до Міносвіти - тоді як студенти в один голос стверджують, що це не має жодного сенсу (і хіба компанія, що працює з цим питанням, може цього не знати?..)
Після чого ми з чоловіком поцікавились відгуками, зокрема тими, що тут - відчуття втраченої надії разом із почуттям глибокого обурення: так багато ошуканих людей! І вони продовжують свою злочинну діяльність! Чому поліція закриває очі на числені звернення? Я на собі відчула, як у важкій ситуації ти готовий хапатись за будь-яку соломинку, і можеш стати жертвою легкої наживи
Дякую вам - ваші відгуки попередили щонайменше одне шахрайство