Темный уголок беседки или обсуждение и днем и ночью.

Я тобі більше скажу. В мої роки навіть "Майстер і Маргарита" були заборонені. На початку 90-х взахльоб читав все,що тільки потрапляло до рук але чорнуху української літератури так і не зрозумів

Я про жінок)

Я тобі більше скажу. В мої роки навіть "Майстер і Маргарита" були заборонені. На початку 90-х взахльоб читав все,що тільки потрапляло до рук але чорнуху української літератури так і не зрозумів

зараз буде суб'єктивщина , але .. попалась новина що по пісням барскіх і півоварова зараз вчать дітей в школах))

ну як на мене це п*дєц, адже є наприклад та ж "чути гімн", або "десь там під зорями".
але чорнуху української літератури так і не зрозумів
мене кумарить хайп від Подеревлянського, наприклад) ну такоє...

зараз буде суб'єктивщина , але .. попалась новина що по пісням барскіх і півоварова зараз вчать дітей в школах))

ну як на мене це п*дєц, адже є наприклад та ж "чути гімн", або "десь там під зорями".
Та то ні в які ворота. Ладно ще Жадан з його віршами
мене кумарить хайп від Подеревлянського, наприклад) ну такоє...
Ну разок другий поржать
NataliYa2023, о! Про Кайдашиху забув!

А що про жінок взагалі писали наші класики? Страждання Катерини?
Образів жінок в укр літературі дуже багато, це не тільки жінка-страждалиця
А як же вправна господиня, любляча мати...

1695542084244.webp

Дуже багато.
Нечуй-Левицький, Квітка Основ'яненко, Степан Руданський, Франко.
а Руданьский що написав?, ми такого в школі не вивчали

Ти про гуморески Руданського?
Хто-небудь може назвати хоч три українські казки про жінок?
У мене в дитинстві було десь п'ять книжок Казки Карпат.
Згадуючи деякі моменти тих казок, тепер дорослою, мені стає цікаво що думало видавництво коли їх редагували.
Пішов гуцул у гори і зустрів там ведмедицю. Побалувався гуцул з ведмедицею і через рік ведмециця народила хлопчика.
не чула ніколи про Руданського, він гуморист?
Поет.

що хотів Загребельний донести Роксоланою, питання цікаве...
Думаю для кожного образ Роксолани має своє відлуння. Особисто для мене це образ сильної жінки,яка не дивлячись на всі удари долі не зломилась. Люблячої матері,яка захищає своїх дітей, жінки яка вміє кохати і підтримувати

була якась подія, про яку ми знаємо досить мало, все решту - деталі, сюжет - вигадано)
чому саме так описано, як описано :rolleyes: мені так і не змогли пояснити, коли це проходили по програмі..
шось на страждалицю той образ не тягне, імхо

Назад
Угорі