Lluuunnna
Читач
- Дописи
- 5
- Реакції
- 3
- Бали
- 3
Lluuunnna не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня! Потрібна порада щодо справи зі СВЕА ФІНАНС.
СВЕА ФІНАНС подали на мене до суду та вимагали стягнути близько 50 000 грн заборгованості за кредитом.
Суд повністю відмовив СВЕА ФІНАНС у задоволенні позову.
Основна причина дуже цікава: кредитний договір був укладений у 2021 році, а договір факторингу між Манівео та Таліон Плюс, на який посилалася СВЕА, був укладений ще у 2018 році. Тобто на момент укладення договору факторингу мого кредитного зобов’язання ще навіть не існувало.
Суд дійшов висновку, що Таліон Плюс не набуло права вимоги до мене, а отже не могло передати це право СВЕА ФІНАНС у 2024 році. Також суд звернув увагу, що позивач не надав доказів оплати за первинним договором відступлення права вимоги.
У результаті суд визнав СВЕА ФІНАНС неналежним позивачем та повністю відмовив їм у стягненні боргу.
Підкажіть, будь ласка, хто стикався з подібною ситуацією:
Буду дуже вдячна за ваш досвід та поради.
СВЕА ФІНАНС подали на мене до суду та вимагали стягнути близько 50 000 грн заборгованості за кредитом.
Суд повністю відмовив СВЕА ФІНАНС у задоволенні позову.
Основна причина дуже цікава: кредитний договір був укладений у 2021 році, а договір факторингу між Манівео та Таліон Плюс, на який посилалася СВЕА, був укладений ще у 2018 році. Тобто на момент укладення договору факторингу мого кредитного зобов’язання ще навіть не існувало.
Суд дійшов висновку, що Таліон Плюс не набуло права вимоги до мене, а отже не могло передати це право СВЕА ФІНАНС у 2024 році. Також суд звернув увагу, що позивач не надав доказів оплати за первинним договором відступлення права вимоги.
У результаті суд визнав СВЕА ФІНАНС неналежним позивачем та повністю відмовив їм у стягненні боргу.
Підкажіть, будь ласка, хто стикався з подібною ситуацією:
- чи часто СВЕА ФІНАНС подає апеляцію після програшу?
- наскільки сильна позиція у них в апеляції в такій ситуації?
- чи варто зараз щось додатково подавати до суду, чи просто чекати апеляції?
- якщо вони подадуть апеляцію, які аргументи найкраще використати у відзиві?
Буду дуже вдячна за ваш досвід та поради.