Суд пройшов, а далі що?

• Автор теми Автор теми Без імені
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 1
  • Перегляди Перегляди 85

Без імені

Форумчанин
Дописи
32
Реакції
7
Бали
853
Без імені не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня всім читаючим
Кажу відразу наперед, я взагалі ніде не брав безпосередньої участі.
І цікаво те, що взимку 2024 року я закрив (зменшив до 0) кредитний ліміт, в потім вони самі його відновили...
Ця історія почалась ще у 2024, весною почав просрочуватись кредитний ліміт. Осінню вони зняли судовий збір і після цього відсотки вже не нараховувались.
У 2025 році вони подали в суд.
А далі починається найцікавіше з судом, спочатку вони направили за підсудність в інший суд (це ок). Потім засідання призначене на кінець літа 2025 року. Після того як всю осінь моніторив єсуд, ніякого рішення там не було. Просто висіла ухвала, що має бути судове засідання. І я успішно забив на це. Під кінець осені я потрапив в ЗСУ (історія не про це) і я забув на певний час про цю справу. Під кінець зими я знову моніторю єсуд, там нічого не змінилося. І от весною десь в березні-квітні (точно не пам'ятаю) я бачу в єсуді, що в січні 2026 було ще 1 засідання і є рішення суду, де мені призначено виплатити всю суму заборгованості і судовий збір у тому розмірі який зняв монобанк ще осінню 2024. Цікаво те, що до цього часу виконавча служба не почала свою роботу, в вже пройшло більше як півроку з винесення вироку.
Яка ймовірність того що вони взагалі не будуть з мене стягувати нічого?
І чи законно монобанк списав з мене судовий збір у 2024 році, при тому що позов вони подавали в 2025?

Оспаривать все эти моменты надо было в суде, о вас не забыли, просто не подали еще исполнительный лист исполнителю, суд по делам о кредитах выносит не приговор, а решение. Если сумма того стоит и официально решение вы не получали можно подать заявление на пересмотр заочного решения, можно посудиться или ждать исполнительное. Вся сумма, что в решении +10% и что то около 1000 испрлнителю. Или договариваться с банком напрямую о добровольном исполнении решения суда, но закрыть этот вопрос когда будет исполнительное надежнее, если это возможно. Есть время денежку собрать.

Назад
Угорі