Щоденник Шлях на волю. Закриваю 13 МФО

• Автор теми Автор теми Качечка
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 30
  • Перегляди Перегляди 2K

Качечка

Читач
Дописи
8
Реакції
8
Бали
278
Качечка не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всім привіт! Я на форумі новачок, але історія моя, як виявилося, мало відрізняється від інших. Досі проклинаю той день, коли я зв'язалася із цими шарагами, не було тоді поряд досвідченої людини, яка пояснила би мені, яке це чорне болото, як воно затягує непомітно. Перший мій кредит був у 2015, це було Манівео. І пішло-поїхало... Я брала, закривала, відкривала знову, потім пролонгувала, брала нові, щоби пролонгувати старі і так по колу. Для мене мікрокредити стали легким способом швидко отримати гроші - і це є головною проблемою з психологічної точки зору, наскільки я розумію. Кілька разів я вже намагалася розпрощатися з мікрокредитами, позичивши гроші у рідних та друзів, але виходило закрити лише частину, і з залишку зрештою знову як гриби виростали нові борги. Це триває вже 9 років 😱 а ця клята війна все лише погіршила, бо я втратила стабільну роботу, була змушена виїхати в іншу область і маю платити за житло, перебиваючись нестабільним заробітком.

Я не граю в азартні ігри, не вживаю ніяких речовин. На взяті гроші оплачувала собі житло/продукти/ліки або пролонгувала інші МФО, тільки зараз розумію, наскільки це тупо... Страшно уявити, скільки я за ці роки подарувала їм грошей пролонгаціями! Це наче якась залежність, якої я дуже хочу позбутися.
Я всіма способами намагалася приховати від рідних, що я знову влізла в це болото, та ще й з такою сумою. Але через прикрий випадок, тато таки дізнався, сестрі була змушена зізнатися сама, це було пекло, і я, і вони були у відчаї, бо у них таких грошей зараз теж немає і не можуть мені допомогти. Моє відчуття провини перед ними просто вбивало, бо вони вже допомагали мені і просили більше не лізти в це, і я обіцяла, але не змогла...((

Коли зрозуміла, що грошей нема, а сума набігла вже неадекватна, з переляку мало не влізла в договір із юристами LaConsulting. Але, на щастя, додумалася загуглити відгуки і так натрапила на цей форум.
Звернулася до спеціаліста, сіла на антидепресанти з транквілізаторами, вкупі з читанням форуму — це сильно послабило рівень стресу і тривоги, бо вона у мене зашкалювала так, що мені було навіть фізично боляче у грудях, я прокидалася в холодному поту з калатаючим серцем 😵

Прийняла рішення поступово закривати по одному, буду тут писати про свій шлях. Буду рада вашим порадам, з кого найкраще почати. Мабуть, перш за все варто розібратися з НаВсе, бо тут пишуть, шо вони полюбляють судитися. Чи краще спершу позакривати дрібніші, щоби загалом їх було менше і менше тероризували дзвінками? Чи краще в першу чергу закрити той, що не прострочений?
У мене є кілька прострочок, вже почали наярювати на телефон, кілька разів дзвонили татові і сестрі. Грошей зараз немає зовсім, але наступного тижня отримаю десь тисяч 13.

В наступних постах розпишу особливості з деякими конторами.

Мій список МФО:

1. SOS-credit - тіло 6000 грн, прострочка 27 днів
2. Moneyveo - тіло 10 900 грн, прострочка 3 дні
3. НаВсе - тіло 14000 грн, прострочки поки нема, треба сплатити плановий платіж СЬОГОДНІ, але грошей нема...
4. Slon credit - тіло 1500, прострочка 9 днів
5. Selfi Credit - тіло 3000 грн, прострочка 1 день
6. Treba Credit - тіло 7000 грн, прострочка 15 днів
7. Credit 7 - тіло 12000, прострочка 9 днів
8. Credit+ - тіло 4000 грн, не прострочений, оплата 25.10
9. AlexCredit - тіло 6500 грн, прострочка 1 день
10. MyCredit - тіло 7000 грн, прострочка 1 день
11. Miloan - тіло 5000 грн, прострочка 2 дні
12. Є-гроші - тіло десь 4700 (частково погасила, було 8000), прострочка 6 днів
13. Monto - тіло 600 грн, прострочка 9 днів

Загалом 82 200 грн тіла :facepalm: майже всі вони були багаторазово пролонговані.

Останнє редагування:
Із SOS-credit наступна ситуація: у мене було тіло 6000 грн, і підходив термін, я як зазвичай сплатила відсотки, щоби пролонгувати, але він не пролонгувався. Наступного дня сума виросла втричі! Як виявилося, можливість пролонгації вони скасували, але мене не попередили. Приходило смс, шо треба буде закрити кредит, такі смс приходять щомісяця, там не було зазначено, що не можна буде пролонгувати, тобто вони наче спеціально ввели в оману. Ще й одразу зателефонували батьку, боу мене був розряджений телефон. З цього, власне, все і почалось цього разу. У телефонній розмові я на стресі погодилася на реструктуризацію 18000 на три платежі кожні два тижні, внесла одразу 6000 грн, але наступного разу у мене вже грошей не було.

Якби я знала, що не буде пролонгації - я би ще тоді його повністю закрила і забула. Тепер грошей у мене нема. Не знаю, як бути, по факту, тіло я їм уже виплатила. Зараз дістають дзвінками мене і тата з сестрою, пишуть в месенджери і на пошту з вимогою погасити залишок 12000 грн. Я поки ігнорую. 1 раз приходило смс з пропозиціюєю заплатити 7500 грн, типу 4500 спишуть, але грошей не було.

Приходилj отаке на пошту: "Шановний/на [ім'я] Вами було порушено умови Договору про надання фінансового кредиту (далі -Договір) № XXXXX від XX.XX.XXXX року та не здійснено платежі в строки, що передбачені п.4.2. Договору. Керуючись п. 9.3 Договору та ст. 1050 ЦКУ, Товариство вимагає повного погашення заборгованості в строк XX.XX.XXXX року в сумі XXXXX Компанія має право відповідно до п.7.3.18 Кредитного договору передати іншій особі свої права кредитора за правочином відступлення права вимоги без згоди Клієнта. згідно ст. 1077 ЦКУ(512-519 ст.ЦКУ). І в разі несплати Вами кредиту ми можемо ініціювати цей процес. При цьому ми не гарантуємо, що Новий Кредитор надасть Вам такі ж лояльні умови як ми, а також не буде використовувати всі доступні методи стягнення заборгованості, передбачені чинним законодавством. Ви маєте високий кредитний рейтинг в компанії, тому Товариство пропонує Вам домовлятися на закриття кредиту на вигідних для Вас умовах."

Вкладення

• photo_2024-10-12_03-49-22.webp
    photo_2024-10-12_03-49-22.webp
    47.6 Кб · Перегляди: 48
холодному поту з калатаючим серцем
з часом зрозумієте що ні одна нервова клітина не варта тих контор)
дістають дзвінками мене і тата з сестрою
можете запропонувати встановити їм антиспам, розмовляти з дзвонилками не варто від слова зовсім

Щодо НаВсе - він має бути сплачений сьогодні, там плановий платіж, але у мене зараз грошей нема, доведеться прострочувати? Я знаю, що це те саме , шо і Кредит каса, читала тут про Фіолетову кнопку, але на сайті НаВсе такої нема, проканає подати заявку на відстрочення платежу на сайті Кредит каси, чи це так не працює?)
з часом зрозумієте що ні одна нервова клітина не варта тих контор)

можете запропонувати встановити їм антиспам, розмовляти з дзвонилками не варто від слова зовсім
так, наче і розумію, але дуже не хочеться судів, і щоби діставали якихось знайомих(( поки що наче крім батька і сестри нікому не дзвонили. Вже казала їм про антиспам, але CallFilter шось багато пропускає, у GetContact виходить краще, але бісить, що він підміняє собою стандартний застосунок і дуже незручно шукати, як зателефонувати своїм.

не реагуйте на ці дебільні смс) в них немає ніякого сенсу, якщо пропонуватимуть умови які вам вигідні то можна зв'язуватись, а так взагалі коли і як оплачувати все залежить від вас, ви тепер хазяїн ситуації
діставали якихось знайомих((
нажаль тут дуже великий шанс що будуть діставати
такі вони шараги, та не варто хвилюватись, скажіть знайомим що то шахраї і все
в мене вдвічі менше контор, та нажаль добралися і до моєї колишньої тещі і до найкращого друга і до всіх родичів і навіть колег мами

не реагуйте на ці дебільні смс) в них немає ніякого сенсу, якщо пропонуватимуть умови які вам вигідні то можна зв'язуватись, а так взагалі коли і як оплачувати все залежить від вас, ви тепер хазяїн ситуації

нажаль тут дуже великий шанс що будуть діставати
такі вони шараги, та не варто хвилюватись, скажіть знайомим що то шахраї і все
в мене вдвічі менше контор, та нажаль добралися і до моєї колишньої тещі і до найкращого друга і до всіх родичів і навіть колег мами
ну що ж, буду якось розгрібати, добре, що знайшла цей форум, він прям дуже сильно допоміг! Дякую за підтримку!

дзвінків тупоголових не варто боятись, попередьте все оточення щоб з ними не спілкувались взагалі, я навіть маму попросив зібрати всіх колег і попередити що будуть дзвонити шахраї, шліть накуй, всі зрозуміли і погодились)

Щодо НаВсе - він має бути сплачений сьогодні, там плановий платіж, але у мене зараз грошей нема, доведеться прострочувати? Я знаю, що це те саме , шо і Кредит каса, читала тут про Фіолетову кнопку, але на сайті НаВсе такої нема, проканає подати заявку на відстрочення платежу на сайті Кредит каси, чи це так не працює?)
Саме так, ця кнопка на сайті кредиткаси. Вони заморожують відсотки на місяць. АЛЕ! "Думати" вони будуть дні 3-5 і за цей час відсотки будуть рости.

Я знаю, що це те саме , шо і Кредит каса, читала тут про Фіолетову кнопку, але на сайті НаВсе такої нема, проканає подати заявку на відстрочення платежу на сайті Кредит каси, чи це так не працює?)
Можна все одно подати заявку, все ж це одна контора. Може спрацювати. Але якщо ви дійсно потім зможете внести оплату. А якщо ні, то я б нічого не подавала. Це у випадку суду, мабуть, може бути доказом, що ви щось у них брали.

По-перше, нервувати - це дуже погано. Треба навчитися заспокоювати себе без препаратів (спорт, медитація, книга, хороше кіно, хоббі, робота на потоці).

Друге - це ви вже розумієте. Прийшов час розбиратися з боргами. Варто порахувати все - і мфо, і банки і борги перед людьми. Все виписати чи завести табличку Google Sheets. Подумати де брати гроші на виплату. Дохід мінус мінімальна сума на життя, оренду, їжу тощо. Бажано 5-10% із доходу відкласти в окремий рахунок (для форсмажору). Із тієї суми, що залишилась вже щось думати по боргам.
В ідеалі щоб віддавати не більше 20% в міс за борги, але реальність така, що доводиться більше, якщо є мфо.

Варто шукати додатковий заробіток або змінити роботу на більш стабільну + мати заробіток. Варто на цьому сконцентруватись, а не на боргах.

По мфо виходити на прострочення. По банкам, якщо є, пробувати вернутись в пільговий період. Якщо кредиток багато - шукати інші шляхи (кредитні канікули, реструктуризація).

По вашому списку, чесно кажучи, багато тих, хто діставучий. Але хоч бітів і кріпсі немає.

Сос Кр - читати форум, бо я їх просто закрила до прострочення. Прочитала що вони вредні.
Манівео - можуть діставати оточення дзвінками, але якщо забити то підуть з часом на компроміс.
На Все - пробувати фіол кнопку в Каса
Є воші - ведуть себе як мілоан, але з першого дня протермінування. Але можна через декілька міс збити до тіла.
Алекс - можна зробити реструктуризацію. Одразу не вийде. Я домовилась оплатити 2 пролонгації по 10 днів і там обіцяють ретруктуризувати те, що залишиться.

Всі інші у вашому списку - це вже гра "в довгу". Чекайте пропозицій.

Бажаю терпіння і рівноваги.
Це у випадку суду, мабуть, може бути доказом, що ви щось у них брали.
У них на випадок суду є договір. Якщо скористатися кнопкою і потім нічого не зробити - просто нарахуються відсотки за той період. Але краще вже за цей час, який буде, закрити їх. Або вирішувати питання через суд. Якщо немає офіційного доходу чи майна, то немає чого боятися.

Останнє редагування:
У них на випадок суду є договір.
Ну таке. Щодо видачі кредиту в суді ще можна сперечатись. І треба буде довести, що його видали. Хз як з касою, може у них і сильні договори. Але взагалі є таке, що видачу кредиту не довели і хотілки шараги не задовольнили. Тож я б не робила зайвих дій, які можуть посилити аргументи шараги.

краще забути це слово)
У мене доходи 3-4 кусками впродовж місяця, то реструктуризація по мфо тіла або банківська зі зменшеною % ставкою і закриттям карти під витрати - це вихід. По ПБ плачу таким чином втричі менше відсотків в міс. Кредит плюс, майкредит, кліккредит розбивають тіло на частини на 6 міс прострочення. Якщо велике тіло і дохід як у мене, то це варіант позбутися боргів.

У мене доходи 3-4 кусками впродовж місяця, то реструктуризація по мфо тіла або банківська зі зменшеною % ставкою і закриттям карти під витрати - це вихід. По ПБ плачу таким чином втричі менше відсотків в міс. Кредит плюс, майкредит, кліккредит розбивають тіло на частини на 6 міс прострочення. Якщо велике тіло і дохід як у мене, то це варіант позбутися боргів.
кожному своє) я то наприклад забив на контори і банки, лише по трохи збираю на допомогу юристів у випадку суду

кожному своє) я то наприклад забив на контори і банки, лише по трохи збираю на допомогу юристів у випадку суду
Хтось на форумі взагалі закриває всіх через пролонгації. Якби я почала це на місяць раніше, то мабуть би теж через пролонгації закривала. Власне я так почала, а потім взялася зо голову коли порахувала скільки грошей буде йти в місяць. А коли дізналася що по деяким можна списати відсотки і вони ведуть себе +\- норм, то видихнула.
По банкам є ризик програти в суді. І потім переплатити. Не знаю, я не ризикую таким. Тому по банку вношу частинами щомісяця з мінімальним відсотком, як тільки закінчу з мфо, перемикнусь на банки і погашу завчасно залишок тіла по кожному.

По банкам є ризик програти в суді
банки теж часто програють суди, шанси що з ними що з мфо однакові, наприклад мфо бізнес позика виграє всі суди, а банки часто і програють
чи та ж сама кредит каса виграє суди більше як банк

банки теж часто програють суди, шанси що з ними що з мфо однакові, наприклад мфо бізнес позика виграє всі суди, а банки часто і програють
чи та ж сама кредит каса виграє суди більше як банк
що те що це ризик... Я дуже не люблю нашу судову систему і дуже не вірю в неї. Мені краще переплатити і не мати з цим справу. Тому мені краще виплатити борги по простроченням впродовж пів року, взяти 2-3-4 роботу, тотально економити на собі і знати що вже ніяка зараза не побіжить до суду... Бо щодня перевіряти чи є справи - це для мене не прикольно.

Можна все одно подати заявку, все ж це одна контора. Може спрацювати. Але якщо ви дійсно потім зможете внести оплату. А якщо ні, то я б нічого не подавала. Це у випадку суду, мабуть, може бути доказом, що ви щось у них брали.
Сьогодні отримала гроші, трохи раніше, ніж очікувала, то ж поки внесла плановий платіж, а там подивимось, як буде. Може спробую максимально швидко його закрити без прострочення.
По банкам, якщо є, пробувати вернутись в пільговий період.
з банками у мене проблем немає, одну кредитку потрохи закриваю там зовсім малі платежі, а в другій постійно використовую кредитний ліміт, але я завжди залишаюся в пільговому періоді, то ж не проблема, з ними нема прострочок.
Друге - це ви вже розумієте. Прийшов час розбиратися з боргами. Варто порахувати все - і мфо, і банки і борги перед людьми. Все виписати чи завести табличку Google Sheets. Подумати де брати гроші на виплату. Дохід мінус мінімальна сума на життя, оренду, їжу тощо. Бажано 5-10% із доходу відкласти в окремий рахунок (для форсмажору). Із тієї суми, що залишилась вже щось думати по боргам.
В ідеалі щоб віддавати не більше 20% в міс за борги, але реальність така, що доводиться більше, якщо є мфо.
Так, колись я починала працювати над фінансовою сферою з психотерапевтом, вона теж розказувала про щось схоже. Але поки що не виходить, якраз через борги. Може зараз вийде краще, коли не буду спускати весь дохід на ті срані пролонгації. Я зараз в пошуку постійної роботи + додатковий заробіток = було би ідеально.
Дякую вам за поради!

Останнє редагування:
Сьогодні отримала гроші, трохи раніше, ніж очікувала, то ж поки внесла плановий платіж, а там подивимось, як буде. Може спробую максимально швидко його закрити без прострочення.

з банками у мене проблем немає, одну кредитку потрохи закриваю там зовсім малі платежі, а в другій постійно використовую кредитний ліміт, але я завжди залишаюся в пільговому періоді, то ж не проблема, з ними нема прострочок.

Так, колись я починала працювати над фінансовою сферою з психотерапевтом, вона теж розказувала про щось схоже. Але поки що не виходить, якраз через борги. Може зараз вийде краще, коли не буду спускати весь дохід на ті срані пролонгації. Я зараз в пошуку постійної роботи + додатковий заробіток = було би ідеально.
Дякую вам за поради!
Наршті купувати щось собі а не годувати мівіноїдів і їх ожирівших власників - це чудова мотивація. Успіху, все у вас вийде.

Назад
Угорі