Питання про виконавче провадження по аліментах

• Автор теми Автор теми Yanulya
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 16
  • Перегляди Перегляди 1K

Yanulya

Форумчанин
Дописи
650
Реакції
586
Бали
5255
Yanulya не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
У 2019 суд призначив колишньому чоловікові сплачувати аліменти сину, який продовжує навчання у ВНЗ. Спочатку я віднесла виконавчий лист у виконавчу службу. Потім перевірила - у реєстрі виконавчих проваджень було прізвище мого колишнього чоловіка та номер провадження. Минає пару місяців, руху справи немає і я забираю виконавчий лист із виконавчої служби і відвожу його на завод, де його забирає бухгалтер. Аліменти сплачуються так-сяк, бо на заводі затримують гроші. Восени 2020 року колишній чоловік звільняється і виконавчий лист повертають поштою. На зв'язок він не виходить і досі, аліменти ніяк не сплачує. Але він настільки мєлочний, що може подати на дитину на стягнення аліментів. Я думала, що за ним борг по аліментах, допоки не зазирнула в реєстр: там немає ВП по моєму колишньоиу чоловікові. Починаю знов вичитувати всі бумажки і знаходжу таке (дивіться скрін). Чому маючи борг по аліментах іі незакрите ВП це ніде не відображається? Хотіла піти до виконавчої служби зараз, але ж карантин. Може хто знає, що робити у такому випадку???
І ще питання: якщо сину виповниться 23 роки чи він закінчить навчання, а борг по аліментах залишиться несплаченим, як тоді?? ВП буде вважатися закритим? Чи як?

Вкладення

• IMG_20210416_060412.webp
    IMG_20210416_060412.webp
    57.5 Кб · Перегляди: 69
Останнє редагування:
Здравствуйте. Я ставила фиксированную сумму. Сходите в суд, перепешите заяву. А если где то за светится официально, блокните счета через исполнительную.
На сколько я знаю долг по алиментам вечен, хоть и 50 сину будет.
ВП сможете снять только вы, если он оплатит все алименты.

Останнє редагування:
У 2019 суд призначив колишньому чоловікові сплачувати аліменти сину, який продовжує навчання у ВНЗ. Спочатку я віднесла виконавчий лист у виконавчу службу. Потім перевірила - у реєстрі виконавчих проваджень було прізвище мого колишнього чоловіка та номер провадження. Минає пару місяців, руху справи немає і я забираю виконавчий лист із виконавчої служби і відвожу його на завод, де його забирає бухгалтер. Аліменти сплачуються так-сяк, бо на заводі затримують гроші. Восени 2020 року колишній чоловік звільняється і виконавчий лист повертають поштою. На зв'язок він не виходить і досі, аліменти ніяк не сплачує. Але він настільки мєлочний, що може подати на дитину на стягнення аліментів. Я думала, що за ним борг по аліментах, допоки не зазирнула в реєстр: там немає ВП по моєму колишньоиу чоловікові. Починаю знов вичитувати всі бумажки і знаходжу таке (дивіться скрін). Чому маючи борг по аліментах іі незакрите ВП це ніде не відображається? Хотіла піти до виконавчої служби зараз, але ж карантин. Може хто знає, що робити у такому випадку???
І ще питання: якщо сину виповниться 23 роки чи він закінчить навчання, а борг по аліментах залишиться несплаченим, як тоді?? ВП буде вважатися закритим? Чи як?
О каком открытом ип вы говорите, если исполнительная отказала в открытии?

О каком открытом ип вы говорите, если исполнительная отказала в открытии?
По этому же исполнительному листу я получала выплаты с завода. И еще вопрос: а как исполнительная служба может отказать в открытии ИП, если это решение суда????

По этому же исполнительному листу я получала выплаты с завода. И еще вопрос: а как исполнительная служба может отказать в открытии ИП, если это решение суда????
выплаты вы получали напрямую, с завода, насколько, я понял))) а не через двс
ответ)) прочитайте в уведомлении)))

выплаты вы получали напрямую, с завода, насколько, я понял))) а не через двс
ответ)) прочитайте в уведомлении)))
Если отнести исполнительный лист в двс, выплаты должны быть?

разберитесь почему вам отказали в открытии ИП)))
может уже прошли сроки на предьявление документа к исполнению(((

А разве есть сроки на предьявление документа к исполнению по алиментам??? На завод исполнительный лист я принесла после двс...

А разве есть сроки на предьявление документа к исполнению по алиментам??? На завод исполнительный лист я принесла после двс...
конечно нет)) давайте предьявлять документы к исполнению через 50 лет))) вдруг вспомнится
Стаття 12. Строки пред’явлення виконавчих документів до виконання. Переривання строку давності пред’явлення виконавчого документа до виконання, поновлення пропущеного строку

1. Виконавчі документи можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

2. Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

3. Виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров’я, втрати годувальника тощо може бути пред’явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

4. Строки пред’явлення виконавчого документа до виконання перериваються у разі:

1) пред’явлення виконавчого документа до виконання;

2) надання судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, відстрочки або розстрочки виконання рішення.

{Пункт 2 частини четвертої статті 12 в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017}

5. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв’язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред’явлення такого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв’язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника - з дня закінчення строку дії відповідної заборони.

6. Стягувач, який пропустив строк пред’явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

в двс я принесла документы в сентябре ил или октябре 2019, а на завод их отнесла в ноябре 2019 - то есть практически рядом... и после того, как я забрала документы из двс, напись из реестра пропала и при выдаче документов в двс мне дали бумажку, которую я прикрепила... я просто опасаюсь того, что папа может подать на своего ребенка на алименты, не вложив в него ровным счетом ничего (я не имею в виду деньги, а просто моральность такого поведения)...

в двс я принесла документы в сентябре ил или октябре 2019, а на завод их отнесла в ноябре 2019 - то есть практически рядом... и после того, как я забрала документы из двс, напись из реестра пропала и при выдаче документов в двс мне дали бумажку, которую я прикрепила... я просто опасаюсь того, что папа может подать на своего ребенка на алименты, не вложив в него ровным счетом ничего (я не имею в виду деньги, а просто моральность такого поведения)...
почему вы не можете прочитать причину по которой вам отказали в открытии ИП?)))мне кажется, вам это проще сделать имея документ в руках, чем мне угадывать что произошло

Почему исполнительный лист, после того, как вам вернул завод, вы снова не отнесли в Юстицию?
Ну и что, что карантин. На каждом отделе юстиции есть контакты, куда можно позвонить, есть Эл/почта и ящик для корреспонденции. Звоните на эти номера и узнайте что вам делать. А исполнительный вы обязательно должны были снова отнести в Юстицию. А так, нет бумаги и нет дела.
А кок они должны вам считать долг и работать с вашим мужем, если вы забрали у них документы?
Когда вы забираете документы с ДВС они снимают с себя ответственность за ведение вашего дела. У них для этого нет оснований. А когда у них есть документы и через них не проходят выплаты алиментов, они работают с реестрами. Дают запросы в Цент занятости. Если муж там стоит на учёте, то вам будут алименты с пособия. После снятия с учёта центр занятости даёт информацию. Потом ДВС даёт запрос периодически в налоговую о получении информации про доходы и источник. Пока ничего не известно про работу, считают по среднему заработку по региону. Когда долг более 6 мес вносят в реест должников. Потом блочат счета в банках, запрет на права, оружие и выезд за границу, имущества в аресте. Он не сможет его продать или обменять

Останнє редагування:
Почему исполнительный лист, после того, как вам вернул завод, вы снова не отнесли в Юстицию?
Ну и что, что карантин. На каждом отделе юстиции есть контакты, куда можно позвонить, есть Эл/почта и ящик для корреспонденции. Звоните на эти номера и узнайте что вам делать. А исполнительный вы обязательно должны были снова отнести в Юстицию. А так, нет бумаги и нет дела.

А кок они должны вам считать долг и работать с вашим мужем, если вы забрали у них документы?
Когда вы забираете документы с ДВС они снимают с себя ответственность за ведение вашего дела. У них для этого нет оснований. А когда у них есть документы и через них не проходят выплаты алиментов, они работают с реестрами. Дают запросы в Цент занятости. Если муж там стоит на учёте, то вам будут алименты с пособия. После снятия с учёта центр занятости даёт информацию. Потом ДВС даёт запрос периодически в налоговую о получении информации про доходы и источник. Пока ничего не известно про работу, считают по среднему заработку по региону. Когда долг более 6 мес вносят в реест должников. Потом блочат счета в банках, запрет на права, оружие и выезд за границу, имущества в аресте. Он не сможет его продать или обменять
Спасибо. Так и сделаю.

Назад
Угорі