Без кредитів Процедура банкрутства фізичної особи на "власній шкурі"

• Автор теми Автор теми G_Czar
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 112
  • Перегляди Перегляди 12K
Если не трудно несколько вопросов.

1. То есть они уже не могут подать в суд на вас, после того как, если не заявили свои требования?
2.Испытывали ли вы какие-то трудности в статусе банкротсва? Карту дебетовую например можно открыть являясь банкротом?
3. Родственники учавствуют в процедуре, то есть их как-то ставят в известность или можно этого избежать.
Ну, якщо дуже стисло (не буду цитувати норми Кодексу України з процедур банкрутства), то:
1. Після закінчення процедури банкрутства (в моєму випадку) суд виносить ухвалу про закриття провадження в якій буде зазначено, що вимоги кредиторів, які не були заявлені, вважаються погашеними. Тобто, навіть якщо в подальшому кредитори щось кудись і подадуть потім, я просто в суді пред'явлю відповідну ухвалу і все. Борг в судовому порядку визнано погашеним, відповідно і ні з чим їм іти до суду.
2. Жодних труднощів не відчуваю. Дебетову карту (зарплатну, пенсійну тощо) можна оформити без проблем. Єдине що - це мій кредитний рейтинг, який нижче нуля. В УБКІ світиться статус банкрутства, але це на моє життя ніяк не впливає))
3. Родичі напряму участь не беруть. Однак, при поданні заяви до суду про відкриття провадження, до заяви треба додавати декларації про майновий стан боржника та членів його сім'ї за три роки, що передують року подання заяви. Таким чином, від родичів (мати, батько, дружина тощо) треба отримати інформацію про доходи, майно і зобов'язання за вказаний період, щоб вірно їх відобразити в деклараціях. Тут дуже важливо все вірно заповнити, оскільки арбітражник буде детально перевіряти декларації, робити запити у всі органи і служби щоб отримати інформацію.

Ну, якщо дуже стисло (не буду цитувати норми Кодексу України з процедур банкрутства), то:
1. Після закінчення процедури банкрутства (в моєму випадку) суд виносить ухвалу про закриття провадження в якій буде зазначено, що вимоги кредиторів, які не були заявлені, вважаються погашеними. Тобто, навіть якщо в подальшому кредитори щось кудись і подадуть потім, я просто в суді пред'явлю відповідну ухвалу і все. Борг в судовому порядку визнано погашеним, відповідно і ні з чим їм іти до суду.
2. Жодних труднощів не відчуваю. Дебетову карту (зарплатну, пенсійну тощо) можна оформити без проблем. Єдине що - це мій кредитний рейтинг, який нижче нуля. В УБКІ світиться статус банкрутства, але це на моє життя ніяк не впливає))
3. Родичі напряму участь не беруть. Однак, при поданні заяви до суду про відкриття провадження, до заяви треба додавати декларації про майновий стан боржника та членів його сім'ї за три роки, що передують року подання заяви. Таким чином, від родичів (мати, батько, дружина тощо) треба отримати інформацію про доходи, майно і зобов'язання за вказаний період, щоб вірно їх відобразити в деклараціях. Тут дуже важливо все вірно заповнити, оскільки арбітражник буде детально перевіряти декларації, робити запити у всі органи і служби щоб отримати інформацію.
Дякую за відповідь.
Значит не так все страшно, а то меня пугали, что вообще будешь бесправным бомжом 5 лет, даже ту же дебетовую карту нельзя будет открыть в банке и так далее)

Дякую за відповідь.
Значит не так все страшно, а то меня пугали, что вообще будешь бесправным бомжом 5 лет, даже ту же дебетовую карту нельзя будет открыть в банке и так далее)
Ну це вже занадто))

Просто якщо в судовому порядку людину визнають банкрутом, в подальшому банки більш прискіпливо будуть до неї відноситись. Плюс при вчиненні якихось значних правочинів потрібно буде додатково вказувати походження грошей (купівля авто чи нерухомості наприклад).
Ну і кредити не видаватимуть ні банки, ні МФО - це 100%.

Ну це вже занадто))

Просто якщо в судовому порядку людину визнають банкрутом, в подальшому банки більш прискіпливо будуть до неї відноситись. Плюс при вчиненні якихось значних правочинів потрібно буде додатково вказувати походження грошей (купівля авто чи нерухомості наприклад).
Ну і кредити не видаватимуть ні банки, ні МФО - це 100%.
Це напевно скоріше плюс шо кредити не видаватимуть тому що 2 рази на одні і ті самі граблі багато людей стає дивлюсь на форумі

По доходах цікаво. Якщо в боржника дохід мінімальний , а наприклад , в його матері, з якою він не спілкується , дохід мільйонний. То що в такому випадку?

По доходах цікаво. Якщо в боржника дохід мінімальний , а наприклад , в його матері, з якою він не спілкується , дохід мільйонний. То що в такому випадку?
Думаю, що нічого. Мати ж не зобов'язана відповідати по зобов'язанням дитини (якщо вона не його поручитель за договором).

Проміжний невеликий звіт:
- прокинулась факторингова компанія, яка викупила борг у КФ.ЮА. Подали до суду у провадження про банкрутство заяву про заміну кредитора. Але, оскільки первинний кредитор заяву про визнання грошових вимог не подавав та плюс до цього новий кредитор не надав документів про відступлення права вимоги, суд послав їх далеко у слід за російським кораблем.

Проміжний невеликий звіт:
- прокинулась факторингова компанія, яка викупила борг у КФ.ЮА. Подали до суду у провадження про банкрутство заяву про заміну кредитора. Але, оскільки первинний кредитор заяву про визнання грошових вимог не подавав та плюс до цього новий кредитор не надав документів про відступлення права вимоги, суд послав їх далеко у слід за російським кораблем.
Я с них просто рыдаю :mosking: Они же в суд идут не с одним вашим кредитом. Как можно на потоке так косячить...

Я с них просто рыдаю :mosking: Они же в суд идут не с одним вашим кредитом. Как можно на потоке так косячить...
У мене процедура банкрутства, може це їх збиває з пантелику :ahaha:
До речі, КФ.ЮА (шо у них там за фірма - Форза наче) - це одна з тих небагатьох шараг, які взагалі ніколи в банкрутство фізосіб не заявлялись.

До речі, КФ.ЮА (шо у них там за фірма - Форза наче) - це одна з тих небагатьох шараг, які взагалі ніколи в банкрутство фізосіб не заявлялись.
Эффект страуса - что-то непонятное, голову в песок;) В случае с МФО, страус стоит на бетонной дороге;)

Вони в мене взагалі няшки. В мене їхня буда неподалеку від помешкання була. Хотів зайти подякувати за меценатство.

Всім доброго дня, вельмишановне панство))
Сьогодні був останній платіж за планом реструктуризації (виконав достроково на місяць раніше).
Вже направив кредиторам і в суд заяву про закриття провадження і звіт про виконання плану реструктуризації. Чекатиму на заключне судове засідання, про результати розповім))

Приблизно 35 тисяч - сплатив авансування роботи арбітражника на рахунок суду при подачі заяви за перші три місяці (за грудень - лютий). Потім за травень - серпень я платив арбітражнику по 10 тисяч щомісячно. За березень і квітень не платив, бо війна і суд фактично не працював.
Загалом арбітражник обійшовся 75 тисяч.

Ще раз наголошу, що у мене тіло за всіма кредитами +/- 400 тисяч, з відсотками там вже за мільйон перевалило.

Так що, на мою суб'єктивну думку, "овчинка вычинки таки стоит" в даному випадку.
от куркуль арбітражник... :)
а я за 40 (зараз) працюю, без будь-яких доплат. типу "під ключ"...

от куркуль арбітражник... :)
а я за 40 (зараз) працюю, без будь-яких доплат. типу "під ключ"...
Ну на той час це був найвигідніший варіант))

Ви маєте на увазі, що боржник сплачує авансовий внесок і плюс 40 тисяч вам?

А як називається ця факторингова компанія?

Назад
Угорі