Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
Швидше за все ніяк. Або ж в судовому порядку, якщо зможете довести що ви "переплатили".Підкажіть, як повернути переплату закритого займу?
По якому закону?Підкажіть, як повернути переплату закритого займу? І як дізнатися суму? По закону максимум 2 тіла + 50% від нього?
Куди звертатися в чи є зразок заяви? Дякую
Законом України «Про споживче кредитування» нормативно зазначено, що максимальна сума пені, штрафів за прострочення споживачем кредитних зобов’язань по споживчому кредиту, не може перевищувати подвійної суми, по договору кредитування, та не може бути збільшена. Наприклад, якщо споживач взяв кредит на суму 3000 грн, то може отримати штрафні санкції ТІЛЬКИ на суму до 6000 грн, не більше. Також, сума штрафів та пені не може перевищувати 50% суми наданої по кредитному договору – в цьому випадку 1500грн.По якому закону?
Я чотири роки тому повертав в деяких в МФО переплату таким чином, зараз знову вліз в один займ в переплатив. Але хз, як зараз це все працює, тому запитуюШвидше за все ніяк. Або ж в судовому порядку, якщо зможете довести що ви "переплатили".
"Якщо інше не прописано вдоговорі".Законом України «Про споживче кредитування» нормативно зазначено, що максимальна сума пені, штрафів за прострочення споживачем кредитних зобов’язань по споживчому кредиту, не може перевищувати подвійної суми, по договору кредитування, та не може бути збільшена. Наприклад, якщо споживач взяв кредит на суму 3000 грн, то може отримати штрафні санкції ТІЛЬКИ на суму до 6000 грн, не більше. Також, сума штрафів та пені не може перевищувати 50% суми наданої по кредитному договору – в цьому випадку 1500грн.
а у вас штрафи та пеня?)))Законом України «Про споживче кредитування» нормативно зазначено, що максимальна сума пені, штрафів за прострочення споживачем кредитних зобов’язань по споживчому кредиту, не може перевищувати подвійної суми, по договору кредитування, та не може бути збільшена. Наприклад, якщо споживач взяв кредит на суму 3000 грн, то може отримати штрафні санкції ТІЛЬКИ на суму до 6000 грн, не більше. Також, сума штрафів та пені не може перевищувати 50% суми наданої по кредитному договору – в цьому випадку 1500грн.
Я чотири роки тому повертав в деяких в МФО переплату таким чином, зараз знову вліз в один займ в переплатив. Але хз, як зараз це все працює, тому запитую
Як я зрозумів, за 4 роки багато чого змінилося ("Якщо інше не прописано вдоговорі".
А воно прописано в нових договорах.
І рахують з 8-10 по 80-90. І йдуть в суд і виграють.
Читайте форум що люди які в судах були пишуть.
Взяв 4, заплатив 18а у вас штрафи та пеня?)))
чи відсотки?
я ж не про це питав)))Взяв 4, заплатив 18
Планую 8 повернути)))
Просрочки не було, пролонгувавя ж не про це питав)))
і не про це я питав)))Просрочки не було, пролонгував