Повернення переплати по займу

• Автор теми Автор теми Artiti232
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 10
  • Перегляди Перегляди 544

Artiti232

Читач
Дописи
15
Реакції
8
Бали
848
Artiti232 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Підкажіть, як повернути переплату закритого займу? І як дізнатися суму? По закону максимум 2 тіла + 50% від нього?
Куди звертатися в чи є зразок заяви? Дякую

По якому закону?
Законом України «Про споживче кредитування» нормативно зазначено, що максимальна сума пені, штрафів за прострочення споживачем кредитних зобов’язань по споживчому кредиту, не може перевищувати подвійної суми, по договору кредитування, та не може бути збільшена. Наприклад, якщо споживач взяв кредит на суму 3000 грн, то може отримати штрафні санкції ТІЛЬКИ на суму до 6000 грн, не більше. Також, сума штрафів та пені не може перевищувати 50% суми наданої по кредитному договору – в цьому випадку 1500грн.
Швидше за все ніяк. Або ж в судовому порядку, якщо зможете довести що ви "переплатили".
Я чотири роки тому повертав в деяких в МФО переплату таким чином, зараз знову вліз в один займ в переплатив. Але хз, як зараз це все працює, тому запитую

Законом України «Про споживче кредитування» нормативно зазначено, що максимальна сума пені, штрафів за прострочення споживачем кредитних зобов’язань по споживчому кредиту, не може перевищувати подвійної суми, по договору кредитування, та не може бути збільшена. Наприклад, якщо споживач взяв кредит на суму 3000 грн, то може отримати штрафні санкції ТІЛЬКИ на суму до 6000 грн, не більше. Також, сума штрафів та пені не може перевищувати 50% суми наданої по кредитному договору – в цьому випадку 1500грн.
"Якщо інше не прописано вдоговорі".
А воно прописано в нових договорах.
І рахують з 8-10 по 80-90. І йдуть в суд і виграють.
Читайте форум що люди які в судах були пишуть.

Я чотири роки тому повертав в деяких в МФО переплату таким чином, зараз знову вліз в один займ в переплатив. Але хз, як зараз це все працює, тому запитую
а у вас штрафи та пеня?)))
чи відсотки?

"Якщо інше не прописано вдоговорі".
А воно прописано в нових договорах.
І рахують з 8-10 по 80-90. І йдуть в суд і виграють.
Читайте форум що люди які в судах були пишуть.
Як я зрозумів, за 4 роки багато чого змінилося (
а у вас штрафи та пеня?)))
чи відсотки?
Взяв 4, заплатив 18
Планую 8 повернути)))

Просрочки не було, пролонгував
і не про це я питав)))

ви цитували ЗУ Про споживче кредитування", а саме частину про наустойку.
як, я зрозумів, саме на цій підставі ви плануєте повертати переплату.
ось, я і спитав, а чи впевнені ви, що вам нараховували саме пеню та штрафи, а не відсотки?

На этом форуме где-то писали, что Ccloan сами позвонили и признали, что была переплата за уже закрытым кредитом.

Назад
Угорі