Повернення надмірно сплачених відсотків

• Автор теми Автор теми ?Ольга 33
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 14
  • Перегляди Перегляди 1K

?Ольга 33

Форумчанин
Дописи
81
Реакції
114
Бали
5090
?Ольга 33 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Вирішила створити тему з приводу повернення надмірно сплачених відсотків згідно пункту 15 статті 14 Закону України " Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Можливо, буде комусь корисно. Я дружина діючого військового по мобілізації, який служить вже три роки. В квітні місяці нажаль другий раз влізла в МФО, паралельно користувалася ломбардами. Ще недавно в мене було 22 відкритих МФО, на сьогодні залишилось 13 і їх кількість кожного дня знижується, оскільки всюди подана заява на перерахунок кредиту і повернення переплати. Дуже легко без витягу з наказу повернули переплату - Євакеш, Просто кредит, Фьорст кредит, лоан плюс, треба, легко, мікрокеш. Єгроші теж не потрібен витяг, але вони з цим дуже тугі. На листи не відповідають, вчора скинули переплату 7300, позику закрили за рахунок пролонгацій, але не зрозуміло що це за сума, по якому договору. Надіслала їм офіційного листа щоб надали виписку по кожному кредиту. Поки мовчать. Ломбард перший прийняв заяву 6 жовтня і теж поки що тиша. Нові кредити і бікредіт, швидко гроші і алекскредит вимагають весь пакет документів включно з витягом. Надала. Нові кредити і бікредіт в той же день зробили перерахунок, поставили суму до повернення, сказали очікувати, скинуть протягом 30 роб днів. Процент в той же день як отримав весь пакет документів закрив позику за рахунок пролонгацій. Цікавить як швидко повертають відсотки Смартівей? Можливо, вже комусь повертали? Ну і найболючіше! Біти і Кріпсі. Є сенс їм скидати якісь документи? Протермінування ще немає, чи хтось пробував їм надавати документи для списання відсотків? Поділіться досвідом. І цікавить як швидко Ломбард перший повертає відсотки? Знаю, що на розгляд дається 30 днів. Цікавить як на практиці. Бо поки два тижні пройшло і ще тиша від них

Доброго дня!
Смартівей повернули мені переплату через 2 тижні після отримання документів на Новій пошті

Доречі я писала,що є гроші мені спочатку кинули не зрозумілу суму перерахованих відсотків,я потім звернулась до них з повторною заявою,і через 17 днів вони мені ще перевели кошти
Але поки що жодних розрахунків не надавали на електронку ,Нацбанк сказав у них для цього є 45 днів з моменту отримання документів

Ломбард повернув кошти через 30 днів рівно,у мене був Капітал ,але сумма не вся,тому подала нове звернення щоб перерахунок зробили належним чином

Швидко гроші після отримання всіх документів,надали відповідь письмову учора що готують документи до суду ,але це не тільки у мене таке як виявилося,тому зараз моніторю судову владу ,щоб вчасно захищатись

Останнє редагування:
Швидко гроші після отримання всіх документів,надали відповідь письмову учора що готують документи до суду ,але це не тільки у мене таке як виявилося,тому зараз моніторю судову владу ,щоб вчасно захищатись
Так напишіть скаргу в НБУ на них.

Так напишіть скаргу в НБУ на них.
Я більш за все так і зроблю,тому що Швидко гроші мені кишки поматали знатно,перепалка з ними вже 1.5 місяці,спочатку відправила їм моя мама оригінали всіх документів та заяви на списання і повернення коштів цінним листом через Укрпошту,за два тижні написали мені Швидко гроші на електронку відповідь що їм потрібні документи завірені нотаріально,я знову все замовила в стройовій,частина відправила всі довідки моїй мамі ,бо там де я зараз пошти не працюють,і я ніяк не зможу в МФО направити документи,мама все завірила у нотаріуса знову відправила від мого імені з описом вкладень лист,і ось відповідь надали що готують документи до суду тому що я ввела їх в оману не повідомивши коли брала кредити що належу до захищеної категорії осіб ,хочуть тіло,відсотки і штраф😅
Так що зараз тоді напишу в Нацбанк ще ,я чомусь цей момент упустила )

Останнє редагування:
Я також дружина військового, але у мене всі кредити вже не в первинних кредиторів, але переплати там величезні. Я так розумію, що вернути нічого уже не вийде, якщо договором в факторингові з компаній?

Я також дружина військового, але у мене всі кредити вже не в первинних кредиторів, але переплати там величезні. Я так розумію, що вернути нічого уже не вийде, якщо договором в факторингові з компаній?
Відправте документи на електронну адресу МФО і побачите результат
Заяву пишіть від руки одну на перерахунок відкритого кредиту ,іншу на повернення коштів

Відправте документи на електронну адресу МФО і побачите результат
Заяву пишіть від руки одну на перерахунок відкритого кредиту ,іншу на повернення коштів
А кому первинним кредиторам, чи тим, що викупили кредит?

А кому первинним кредиторам, чи тим, що викупили кредит?
Якщо є факторинг, то вторинному
якщо просто звонілки, то первинному

при цьому це стосується списання нарахувань
з поверненням так само

Доброго дня. Вирішила створити тему з приводу повернення надмірно сплачених відсотків згідно пункту 15 статті 14 Закону України " Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Можливо, буде комусь корисно. Я дружина діючого військового по мобілізації, який служить вже три роки. В квітні місяці нажаль другий раз влізла в МФО, паралельно користувалася ломбардами. Ще недавно в мене було 22 відкритих МФО, на сьогодні залишилось 13 і їх кількість кожного дня знижується, оскільки всюди подана заява на перерахунок кредиту і повернення переплати. Дуже легко без витягу з наказу повернули переплату - Євакеш, Просто кредит, Фьорст кредит, лоан плюс, треба, легко, мікрокеш. Єгроші теж не потрібен витяг, але вони з цим дуже тугі. На листи не відповідають, вчора скинули переплату 7300, позику закрили за рахунок пролонгацій, але не зрозуміло що це за сума, по якому договору. Надіслала їм офіційного листа щоб надали виписку по кожному кредиту. Поки мовчать. Ломбард перший прийняв заяву 6 жовтня і теж поки що тиша. Нові кредити і бікредіт, швидко гроші і алекскредит вимагають весь пакет документів включно з витягом. Надала. Нові кредити і бікредіт в той же день зробили перерахунок, поставили суму до повернення, сказали очікувати, скинуть протягом 30 роб днів. Процент в той же день як отримав весь пакет документів закрив позику за рахунок пролонгацій. Цікавить як швидко повертають відсотки Смартівей? Можливо, вже комусь повертали? Ну і найболючіше! Біти і Кріпсі. Є сенс їм скидати якісь документи? Протермінування ще немає, чи хтось пробував їм надавати документи для списання відсотків? Поділіться досвідом. І цікавить як швидко Ломбард перший повертає відсотки? Знаю, що на розгляд дається 30 днів. Цікавить як на практиці. Бо поки два тижні пройшло і ще тиша від них
Доброго дня Вам !Підкажіть будь ласка у Вас тоже ШГ принцип увімкнули з приводу витягу?🤔Чі Вам військова частина надала витяг по особовому складу?

Доброго ранку! Поділіться будь ласка зразком заяви. Дякую!

Доброго вечора. Кожне МФО Вам буде давати свій зразок заяви. Пишіть їм на їхні електронні скриньки (в гуглі можна знайти по кожному) і вони Вам будуть скидувати..

Директору ТОВ "Є гроші"
Мащіновій Юлії Миколаївні
Від П.І.П ,іпн.......
Електронна адреса.......
Номер телефону ......
Паспорт номер.......серія .....виданий.......
Індекс........Адреса проживання ........

Заява

Я, ПІБ, паспорт: серія, номер, РНОКПП ________, проживаю за адресою: __________, є діючим військовослужбовцем Збройних Сил України, з ....року ,що підтверджується довідкою з військової частини
Прошу Вас провести всі перерахунки закритих мною договорів ,в саме кредитного договору номер ......від......у сумі......повернути надмірно сплачені кошти,на підставі п.15 ст 14 "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"
Відповідно до Закону України № 2120-ІХ від 15.03.2022 та Постанови НБУ №18 від 24.02.2022, фінансові установи зобов’язані здійснювати списання нарахованих відсотків та штрафних санкцій для військовослужбовців на період проходження військової служби.

У зв’язку з цим прошу:

1.Зробити перерахунок попередніх сплачених мною відсотків за кредитними договорами номер..............від.....(Перераховуєте всі договори від дати початку служби)
2.Повернути надмірно сплачені кошти на надані мною реквізити ІВАN .....
Номер карти ......
МФО .......
3. Надати письмову відповідь на цю заяву у строк, передбачений законодавством на мою електронну адресу .......

До заяви додаю:
Військовий квиток
Витяг з наказу по особовому складу
Форму 5
Довідку форми 6
УБД
Реквізити для повернення коштів
копія паспорта;
копія РНОКПП;

Дата: «___» ________ 2025 р.
Підпис: ____________ /ПІБ/

Я, ПІБ, паспорт: серія, номер, РНОКПП ________, проживаю за адресою: __________, є діючим військовослужбовцем Збройних Сил України, що підтверджується довідкою з військової частини

Відповідно до Закону України № 2120-ІХ від 15.03.2022 та Постанови НБУ №18 від 24.02.2022, фінансові установи зобов’язані здійснювати списання нарахованих відсотків та штрафних санкцій для військовослужбовців на період проходження військової служби.
У зв’язку з цим прошу:

1. Списати всі нараховані відсотки, штрафи і пеню за моїм кредитним договором № ________ від дата укладення.

2. Зробити перерахунок сплачених мною відсотків за кредитними договорами закритими мною раніше в саме кредитний договір номер.........від ........
(Перелічуєте всі договори за період служби)
3.Закрити діючій кредитний договір номер. .......у суммі...... за рахунок моїх переплат
4.Поаернути надмірно сплачені кошти на надані мною реквізити банку
IBAN...........
MFO .........
Номер карти .......

5 .Надати письмову відповідь на цю заяву у строк, передбачений законодавством на адресу електронної пошти ........

До заяви додаю:

Форма5
Форма 6
Витяг з наказу по особовому складу
копія паспорта;
копія РНОКПП;
Реквізити з банку

Дата: «___» ________ 2025 р.
Підпис: ____________ /ПІБ/

Останнє редагування:
Я надав всі документи в електронці , ломбард Скарбниця протягнули рівно місяць і відповіли що необхідний оришінал форми 5 і завірити всі копії у нотаріуса і разом з заявою надіслати поштою звичайною, підкажіть як краще на них вплинути бо не маю ні часу ні бажання,тим паче я ж згідно законодавства зі своєї сторони зробив все для отиимання пільги, мфо мої наприклад повернули все і зупинили нарахування % 2 неділі як тільки відправив заяву, а з цими ломбарадами тільки нерви в пусту

Назад
Угорі