Можу готуватись до террору рідних?

• Автор теми Автор теми tomorrow
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 107
  • Перегляди Перегляди 4K
А чому ніхто не читає договори і не знає закони? А як щодо того, що вони НЕ МАЮТЬ ПРАВА такого робити?
Коли вже почнете вчити свої права, а не лише обов'язки?
Вы довольно грамотный...

ЗАКОН УКРАЇНИ!
Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості
Стаття 23

8)
будь-яким чином повідомляти третіх осіб (крім осіб, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит та які надали згоду на таку взаємодію) про заборгованість споживача або здійснювати взаємодію з цими особами таким чином, щоб їм стала відома або могла стати відомою інформація про заборгованість споживача, крім випадків взаємодії з особою, стосовно якої споживач надав згоду на передачу їй інформації про наявність простроченої заборгованості, а також інших випадків, передбачених законом;

10) вчиняти дії, що завдають шкоду репутації, у тому числі діловій репутації, споживача, його близьких осіб, представника, спадкоємця, поручителя, або погрожувати вчиненням таких дій;

Коли ви вже почнете вимагати, а не благати та падати на коліна...
Країна Вільних людей. Авже ж...

Я свого часу так послав лісом верокеш Не тому, що не міг сплатит. Міг, гроші були невеликі. Але вони навіть знайшли контакти моєї колишньої дружини (я їх не мав вже на той час). І я подав позов проти них, вони закрилися, продали кредит. Але! Оскільки умови договору були порушені -- продавати його вони вже не мали права. Відповідно все, що відбувалося надалі - вже незаконно. І я просто послав і верокеш і тих, хто купив борг.
Ну і якщо ліньки шукати, посилання на сам Закон

Останнє редагування:
ЗАКОН УКРАЇНИ!
Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості
Стаття 23

8)
будь-яким чином повідомляти третіх осіб (крім осіб, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит та які надали згоду на таку взаємодію) про заборгованість споживача або здійснювати взаємодію з цими особами таким чином, щоб їм стала відома або могла стати відомою інформація про заборгованість споживача, крім випадків взаємодії з особою, стосовно якої споживач надав згоду на передачу їй інформації про наявність простроченої заборгованості, а також інших випадків, передбачених законом;

10) вчиняти дії, що завдають шкоду репутації, у тому числі діловій репутації, споживача, його близьких осіб, представника, спадкоємця, поручителя, або погрожувати вчиненням таких дій;

Коли ви вже почнете вимагати, а не благати та падати на коліна...
Країна Вільних людей. Авже ж...

Ну і якщо ліньки шукати, посилання на сам Закон
Вы случаем не юрист?

Вы случаем не юрист?
Ні, я не юрист. Я просто читаю закони. Працюю я в ІТ, якщо вже це принципово.
Ща, кофе попьем и сразу начнем
Ну так, поки люди не знаю закони - юристи заробляють гроші. Рука руки миє. Звісно ж.
Спадщина совка рясно цвіте і шириться.

Ні, я не юрист. Я просто читаю закони.
Похвально.
Уж извините нас, необразованных. Мы так ото, поболтать тут собрались.
поки люди не знаю закони - юристи заробляють гроші.
Я тоже против того, чтобы юристы зарабатывали.
А ещё медики. Аппендикс можно и дома лезвием вырезать. Читал в медицинской литературе, как это делать.

Ні, я не юрист. Я просто читаю закони. Працюю я в ІТ, якщо вже це принципово.

Ну так, поки люди не знаю закони - юристи заробляють гроші. Рука руки миє. Звісно ж.
Спадщина совка рясно цвіте і шириться.
Ми то можемо закони читати, вивчати.
Але працівники МФО їх не читають, не вчать і не знають.

Ми то можемо закони читати, вивчати.
Але працівники МФО їх не читають, не вчать і не знають.
То обертайте закон проти них. Закон для всіх однаковий і працює в обидва боки. Якщо МФО порушує закон - воно має за це відповісти. Позивайтесь до суду, збирайте доказу базу і Закон буде на вашом боці.

То обертайте закон проти них. Закон для всіх однаковий і працює в обидва боки. Якщо МФО порушує закон - воно має за це відповісти. Позивайтесь до суду, збирайте доказу базу і Закон буде на вашом боці.
Спасибо.
Пять лет все никак не мог понять, как же правильнее поступить. Но теперь знаем.

А вы лично сталкивались с просрочками в МФО?

Похвально.
Уж извините нас, необразованных. Мы так ото, поболтать тут собрались.

Я тоже против того, чтобы юристы зарабатывали.
А ещё медики. Аппендикс можно и дома лезвием вырезать. Читал в медицинской литературе, как это делать.
Ні, ну звісно ж можна викривляти реальність і впадати в крайнощі. Це ж так зручно - все узагальнювати і впадати в крайнощі.
Але це так не працює. Юристи потрібні - я цього не заперечую. Але не для того, аби пояснювати базові речі, які доступні на загал. Я користуюся послугами юриста, але лише для того, аби защадити час. І тільки коли мені це потрібно.
А вы лично сталкивались с просрочками в МФО?
На початок війни в мене було 12 непогашених позик. Зараз тільки одна принципово не закрита - верокеш. Зі всіма іншими всі відносини врегульовані. Деякими навіть користуюсь зараз. Як от Монівео, до прикладу.

Ні, ну звісно ж можна викривляти реальність і впадати в крайнощі. Це ж так зручно - все узагальнювати і впадати в крайнощі.
Але це так не працює. Юристи потрібні - я цього не заперечую. Але не для того, аби пояснювати базові речі, які доступні на загал. Я користуюся послугами юриста, але лише для того, аби защадити час. І тільки коли мені це потрібно.

На початок війни в мене було 12 непогашених позик. Зараз тільки одна принципово не закрита - верокеш. Зі всіма іншими всі відносини врегульовані. Деякими навіть користуюсь зараз. Як от Монівео, до прикладу.
Если не секрет, каким образом урегулировали?

Але це так не працює
Вибачте
Я користуюся послугами юриста, але лише для того, аби защадити час. І тільки коли мені це потрібно.
Ви опинилися саме там, де потрібно. Ми Вас чекали. 98% користувачів форуму знають свої права, а не тільки обов'язки. Інші 2% то якісь юристи, та якісь адвокати.
Вітаємо в команді :friends:

А якщо серйозно, то послугами юриста потрібно користуватися до підписання договору, а не коли вже все печально.

Коли їх починаєш пхати носом в Закон - вони одразу стають більш зговориливими. Перестали набридати дзвінками і пропонували чітку угоду, на яку я міг або погодитися або ні. З рештою, я закрив всі борги за тіло кредита з відтверміноуванням платежів (раз на місяць певну суму). На поточний час в мене немає боргів (окрім сумнозвісного верокеш, який продав позику кредит-капітал здається, які в свою чергу не можуть нічого зробити з ним).

Там такі штрафи за порушення для МФО, що курям на сміх.

Вибачте

Ви опинилися саме там, же потрібно. Ми Вас чекали. 98% користувачів форуму знають свої права, а не тільки обов'язки. Інші 2% то якісь юристи, та якісні адвокати.
Вітаємо в команді :friends:

А якщо серйозно, то послугами юриста потрібно користуватися до підписання договору, а не коли вже все печально.
Юристи - це як перукар або барбер, або офіціант. Вони вам не потрібні кожної хвилини, лише тоді, коли потрібні певні послуги. Залучаючи адвоката до отримання позики - ви витратите гроші дарма, бо МФО не змінить договір під вас. Все, що ви можете - уважно прочитати договір і обмірквати наслідки. І вже тоді приймати рішення. Принаймні так роблю я.

А в загальному - кожен для себе сам вирішує.
Я боргів не маю, свої проблеми я вирішив сам.
Там такі штрафи за порушення для МФО, що курям на сміх.
Справа не в штрафі, це підстави для розірвання угоди. Це договір. Якщо його умови порушені - він перестає бути чинним.
Похвально.
Інвестуєте чи скупляєте нерухомість?
Ні те ні інше.

Останнє редагування:
Юристи - це як перкур або барбер, або офіціант. Вони вам не потрібні кожної хвилини, лише тоді, коли потрібні певні послуги. Залучаючи адвоката до отримання позики - ви витратите гроші дарма, бо МФО не змінить договір під вас. Все, що ви можете - уважно прочитати договір і обмірквати наслідки. І вже тоді приймати рішення. Принаймні так роблю я.

А в загальному - кожен для себе сам вирішує.
Я боргів не маю, свої проблеми я вирішив сам.

Справа не в штрафі, це підстави для розірвання угоди. Це договір. Якщо його умови порушені - він перестає бути чинним.
Ваш оптимізм мене просто радує.

що Вам заважає визнати в суді недійсним договір з Верокеш?

Назад
Угорі