Можно требовать за тело или в суд их посылать?

• Автор теми Автор теми MarinaMeri
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 50
  • Перегляди Перегляди 3K
Bolt, зі слів поліції , до громадянки поступив дзвінок, що я беру на неї кредит. Назвали її усі паспортні дані, та в свою чергу написала на мене заяву в поліцію ( назвали хто, що, коли і де). Приїхала поліція до мене додому, щоб я поіхала з ними у відділок для пояснень. Приїхала, сказали чи відома мені дана громадянка , чи брала я на неї кредит на сайті «займ для всіх» у компанії «е гроші ком». Дала пояснення, вибачилися шо потурбували , сказали шо будуть розбиратися у даній справі.

Согласен. Лучше бы окружение с таким рвением массово писало заявы на МФО за вмешательство в частную жизнь, обработку персональных данных, вымогательство и т.д. Тогда бы ситуация поменялась существенно и быстро в правильную сторону.
Но они предпочитают перевоплощаться в персональных внештатных коллекторов для близкого человека...
Вот именно... Поэтому здесь проблема с другой стороны... с тыла так сказать...

Мактум Норсафи, справа в тому , що я зверталася на урядову гарячу лінію , щодо вимагання , шантажу. Звернення направили в поліцію , викликали для роз’яснення , прийшла розказала і пояснила все. Сказали шо телефонували до компанії , обяцяли передзвонити , але ніхто не дзвонив більше. Через два дні поступила вже на мене заява з підозрою про шахрайство. Поліція , звісно, нічого не зробила і не робить , та сумніваюся що зробить . Але , надіюся , що і на МФО згайдеться управа, вони не всесильні.

Bolt, зі слів поліції , до громадянки поступив дзвінок, що я беру на неї кредит. Назвали її усі паспортні дані, та в свою чергу написала на мене заяву в поліцію ( назвали хто, що, коли і де). Приїхала поліція до мене додому, щоб я поіхала з ними у відділок для пояснень. Приїхала, сказали чи відома мені дана громадянка , чи брала я на неї кредит на сайті «займ для всіх» у компанії «е гроші ком». Дала пояснення, вибачилися шо потурбували , сказали шо будуть розбиратися у даній справі.
Ну завтра можно написать, что Вы убили кого-то и что с того... Можно было никуда не ехать с ними... Пусть бы вызывали официально... Не советую общаться с полицией добровольно... Видели чем заканчивается иногда добровольное общение... Вы могли просто отказаться давать показания, сославшись на КУ...

я сегодня вычитал на одном сайте заявление в прокуратуру. без понятия(не юрист) , имеет ли смысл обращаться именно к ним, но коллега больше не жаловался)
вот пример:
Керівнику {{{{{{{{{ місцевої прокуратури №4
Иванову И.И.
Сидоров С.С.
Вул.. ХХХХХХХХХХХХХ, кв. ХХХ, м. {{{{{{{{
Паспорт: ХХ 999999
виданий {{{{{{{{ ГРВУМВС
України в
12 січня 2001
Тел. 999999999​
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН​
Починаючи з 1.02.2017 року я неодноразово отримував вимоги заплатити якісь грошові кошти та погрози від невідомих мені осіб, що представляються як «Укрборг», які здійснюються за допомогою телефонних дзвінків з різних номерів операторів 050 та 067:
А також з номера 044 377 77 24, Я вказав лише частину номерів, так як спочатку не звертав увагу на дзвінки, гадав, що це помилка, та не вносив номери у пам’ять телефону. Цими дзвінками невідомі мені особи вимагали сплатити якийсь борг по невідомому мені договору, укладеному навіть не з «Укрборг» а з третьою компанією, погрожували звернутися до суду з приводу примусового стягнення заборгованості шляхом накладення арешту на моє майно та доходи. Звертаю увагу на те, що я мешкаю з моєю родиною – дружиною та сином (вік – 4 роки). Починаючі з 17.02.17 дзвінки почали поступати до моєї дружини, яка вислуховує вимоги та погрози, дуже нервує та переживає з цього приводу. Дзвінки часто надходять рано вранці – 7-00…8-00, коли моя дитина ще спить, але після них просинається. А в день ми не можемо спокійно вкласти її спати, тому що знову і знову її та нас турбують ці дзвінки та погрози. Моя дружина, я та мої рідні дуже стурбовані залякуваннями примусового стягнення цієї невідомої заборгованості, переживаємо за спокій дітей та ризик втрати нашого майна, відчуваємо головні болі та мігрені з привиду цих дзвінків та погрозливих вимог.
У процесі спілкування по телефону з співробітниками «Укрборг», на підставі ЗУ «Про звернення громадян», я неодноразово просив прийняти в мене усну заяву про те, що я прошу надати на мою адресу мешкання або реєстрації належним чином оформлені та завірені документи, що підтверджують наявність боргових зобов’язань з мого боку перед «Укрборг», або іншої компанії, але в такому разі просив «Укрборг» документально підтвердити право вимагати від мене сплати якогось боргу на їхню користь. У результаті всі мої заяви були відхилені. Жодного документу: письмової вимоги, претензії, розрахунку боргу та інше, ні на адресу реєстрації (м. Шостка, Сумской обл., вул. К. Маркса, буд 12, кв.6), ні на адресу фактичного місця мешкання (м. Київ, вул. Празька 25/2, кв 152) я не отримував.
Останньою дією «Укрборг» що змусила мене подати заяву про злочин, став факт того що дзвінки почали надходити в автоматичному режимі, мені та моїй дружині, кожні 3-5 хвилин(що підтверджує скріншот), в яких мерзотний голос автовідповідача повторює фразу з вимогою сплатити борг.
Враховуючи, що я не визнаю наявності жодних цивільно-правових стосунків з «Укрборг», що я не отримував жодної письмової претензії, розрахунку боргу, повістки до суду, або рішення суду, а систематично, щодня, отримую необґрунтовані вимоги та погрози про вчинення дій майнового характеру (посягання на доходи та майно) щодо мене з боку невідомих осіб, від чого відчуваю погіршення стану здоров’я та атмосфери в сім’ї, відсутність спокою за здоровий психологічний стан своїх дітей та рідних, переживаю за цілісність і недоторканність свого майна, вважаю, що дії даних осіб можна кваліфікувати за ст. 189 «Вимагання», ст. 355 «Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань» та ст. 182 «Порушення недоторканості приватного життя» КК України.
На підставі викладеного, керуючись ст. 94, 95, 97, 98 КПК України, ст. 182, 189, 255, 355, 383 КК України, ЗУ «Про звернення громадян», ст. 23 Закону України «Про інформацію», ст. 97 КПКУ, Конституцією України,
ПРОШУ:
1. Провести ретельну та всебічну перевірку фактів по суті даної заяви, за результатами якої прийняти відповідні заходи у відношенні осіб, що іменують себе «Укрборг».
2. Про результат проведеної перевірки повідомити мене письмово у встановлений законом термін, на електрону пошту

Останнє редагування:
Bolt, чесно кажучи , я подумала, що приїхали до мене з приводу моєї заяви на урядову, для додаткових пояснень. Поліція приїхала , я запитала чи це щодо мого звернення, вони сказали, що нічого не знають , будете розмовляти зі слідчим. На планшеті я побачила звернення від мешканки мого міста , що та звернулася до поліції , що я беру на неї кредит. Я почала розпитувати з якого приводу до мене приїхали , вони почали задавати питання чи брала кредит на інших осіб і звідки у мене їх персональні дані. Тоді аж я зрозуміла, що постаралися мої МФО. Звісно ж , я Була спокійна та впевнена в собі. Сказали шо ця компанія займається терором в мою сторону і що я сама на них скаржилася. Вони ж сказали , що тут вони безсилі, потрібно звертатися у суд або податкову поліцію для перевірки ліцензії та їх діяльності.

Дала пояснення, вибачилися шо потурбували , сказали шо будуть розбиратися у даній справі.
Ось і все. Ви зробити навіть більше, ніж були зобов'язані, Bolt вірно пише. Сподіваюсь, заявниці пояснили всю суть подій.
до громадянки поступив дзвінок, що я беру на неї кредит. Назвали її усі паспортні дані, та в свою чергу написала на мене заяву в поліцію
Цікава логіка у них. Припустимо, Ви саме зараз намагаєтесь взяти кредит на іншу особу і МФО за допомогою якихось технічних чи інших засобів це викриває. Тоді навіщо комусь телефонувати, якщо можна просто відмовити у наданні позики. Або ж вони провели власне розслідування і зрозуміли, що Ви взяли таким чином кредит раніше. Знову-таки, логічніше самій компанії подати заяву до поліції або навіть "списати" такий кредит, ніж турбувати будь-кого і тим більше попереджати Вас через іншу особу. І найцікавіше, які ж у них мають бути технічно-слідчі можливості, щоб власними силами виявити, хто саме взяв кредит за чужими документами. Поліції це не завжди вдається, а тут така оперативність і турбота... ??
Люди, до яких телефонують, не здатні просто обдумати те, що їм кажуть, хоча би в напрямку вищевказаного. Задати питання телефонуючому - а звідки у вас така інформація? Чому ви свою проблему (видані шахраєві гроші) робите моєю? І т.п. Зазвичай, якщо добре подумати, можна тих ідіотів поставити в кут одним-двома питаннями чи аргументами. Але ж ні. Звикли ми вірити, боятися і показувати "розум" та характер лише перед близькими.
я сегодня вычитал на одном сайте заявление в прокуратуру. без понятия(не юрист) , имеет ли смысл обращаться именно к ним, но коллега больше не жаловался)
вот пример:
Керівнику {{{{{{{{{ місцевої прокуратури №4
Иванову И.И.
Сидоров С.С.
Вул.. ХХХХХХХХХХХХХ, кв. ХХХ, м. {{{{{{{{
Паспорт: ХХ 999999
виданий {{{{{{{{ ГРВУМВС
України в
12 січня 2001
Тел. 999999999​
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН​
Починаючи з 1.02.2017 року я неодноразово отримував вимоги заплатити якісь грошові кошти та погрози від невідомих мені осіб, що представляються як «Укрборг», які здійснюються за допомогою телефонних дзвінків з різних номерів операторів 050 та 067:
А також з номера 044 377 77 24, Я вказав лише частину номерів, так як спочатку не звертав увагу на дзвінки, гадав, що це помилка, та не вносив номери у пам’ять телефону. Цими дзвінками невідомі мені особи вимагали сплатити якийсь борг по невідомому мені договору, укладеному навіть не з «Укрборг» а з третьою компанією, погрожували звернутися до суду з приводу примусового стягнення заборгованості шляхом накладення арешту на моє майно та доходи. Звертаю увагу на те, що я мешкаю з моєю родиною – дружиною та сином (вік – 4 роки). Починаючі з 17.02.17 дзвінки почали поступати до моєї дружини, яка вислуховує вимоги та погрози, дуже нервує та переживає з цього приводу. Дзвінки часто надходять рано вранці – 7-00…8-00, коли моя дитина ще спить, але після них просинається. А в день ми не можемо спокійно вкласти її спати, тому що знову і знову її та нас турбують ці дзвінки та погрози. Моя дружина, я та мої рідні дуже стурбовані залякуваннями примусового стягнення цієї невідомої заборгованості, переживаємо за спокій дітей та ризик втрати нашого майна, відчуваємо головні болі та мігрені з привиду цих дзвінків та погрозливих вимог.
У процесі спілкування по телефону з співробітниками «Укрборг», на підставі ЗУ «Про звернення громадян», я неодноразово просив прийняти в мене усну заяву про те, що я прошу надати на мою адресу мешкання або реєстрації належним чином оформлені та завірені документи, що підтверджують наявність боргових зобов’язань з мого боку перед «Укрборг», або іншої компанії, але в такому разі просив «Укрборг» документально підтвердити право вимагати від мене сплати якогось боргу на їхню користь. У результаті всі мої заяви були відхилені. Жодного документу: письмової вимоги, претензії, розрахунку боргу та інше, ні на адресу реєстрації (м. Шостка, Сумской обл., вул. К. Маркса, буд 12, кв.6), ні на адресу фактичного місця мешкання (м. Київ, вул. Празька 25/2, кв 152) я не отримував.
Останньою дією «Укрборг» що змусила мене подати заяву про злочин, став факт того що дзвінки почали надходити в автоматичному режимі, мені та моїй дружині, кожні 3-5 хвилин(що підтверджує скріншот), в яких мерзотний голос автовідповідача повторює фразу з вимогою сплатити борг.
Враховуючи, що я не визнаю наявності жодних цивільно-правових стосунків з «Укрборг», що я не отримував жодної письмової претензії, розрахунку боргу, повістки до суду, або рішення суду, а систематично, щодня, отримую необґрунтовані вимоги та погрози про вчинення дій майнового характеру (посягання на доходи та майно) щодо мене з боку невідомих осіб, від чого відчуваю погіршення стану здоров’я та атмосфери в сім’ї, відсутність спокою за здоровий психологічний стан своїх дітей та рідних, переживаю за цілісність і недоторканність свого майна, вважаю, що дії даних осіб можна кваліфікувати за ст. 189 «Вимагання», ст. 355 «Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань» та ст. 182 «Порушення недоторканості приватного життя» КК України.
На підставі викладеного, керуючись ст. 94, 95, 97, 98 КПК України, ст. 182, 189, 255, 355, 383 КК України, ЗУ «Про звернення громадян», ст. 23 Закону України «Про інформацію», ст. 97 КПКУ, Конституцією України,
ПРОШУ:
1. Провести ретельну та всебічну перевірку фактів по суті даної заяви, за результатами якої прийняти відповідні заходи у відношенні осіб, що іменують себе «Укрборг».
2. Про результат проведеної перевірки повідомити мене письмово у встановлений законом термін, на електрону пошту
Хороший ход. Лишним не будет. Может и пыл их поумерить.

Bolt, чесно кажучи , я подумала, що приїхали до мене з приводу моєї заяви на урядову, для додаткових пояснень. Поліція приїхала , я запитала чи це щодо мого звернення, вони сказали, що нічого не знають , будете розмовляти зі слідчим. На планшеті я побачила звернення від мешканки мого міста , що та звернулася до поліції , що я беру на неї кредит. Я почала розпитувати з якого приводу до мене приїхали , вони почали задавати питання чи брала кредит на інших осіб і звідки у мене їх персональні дані. Тоді аж я зрозуміла, що постаралися мої МФО. Звісно ж , я Була спокійна та впевнена в собі. Сказали шо ця компанія займається терором в мою сторону і що я сама на них скаржилася. Вони ж сказали , що тут вони безсилі, потрібно звертатися у суд або податкову поліцію для перевірки ліцензії та їх діяльності.
выше я выложил образец заявы. кажется вы могли бы попробовать написать такую же- не в полицию, а в прокуратуру, не изменяя нижних строк обращения, где указаны статьи законодательства.

Цікава логіка у них. Припустимо, Ви саме зараз намагаєтесь взяти кредит на іншу особу і МФО за допомогою якихось технічних чи інших засобів це викриває. Тоді навіщо комусь телефонувати, якщо можна просто відмовити у наданні позики. Або ж вони провели власне розслідування і зрозуміли, що Ви взяли таким чином кредит раніше. Знову-таки, логічніше самій компанії подати заяву до поліції або навіть "списати" такий кредит, ніж турбувати будь-кого і тим більше попереджати Вас через іншу особу. І найцікавіше, які ж у них мають бути технічно-слідчі можливості, щоб власними силами виявити, хто саме взяв кредит за чужими документами. Поліції це не завжди вдається, а тут така оперативність і турбота... ??
Абсолютно верно! Тем более с каких это пор у нас полиция вдруг решает заниматься не совершёнными преступлениями... ))

выше я выложил образец заявы. кажется вы могли бы попробовать написать такую же- не в полицию, а в прокуратуру, не изменяя нижних строк обращения, где указаны статьи законодательства.
Поддерживаю. И упомянуть о бездеятельности полиции, если таковая имела место после обращений.
Абсолютно верно! Тем более с каких это пор у нас полиция вдруг решает заниматься не совершёнными преступлениями... ))
Это уровень, работа на предотвращение, нам не понять ?

vredim, мені юристи склали таку заяву у прокуратуру, я вагалася чи варто писати, але таки варто. У поліції чомусь мене відмовляли її написати, так як прямих доказів протиправних дій проти мене намає. Простими словами сказали, щоб не створювали їм зайвої роботи.

vredim, мені юристи склали таку заяву у прокуратуру, я вагалася чи варто писати, але таки варто. У поліції чомусь мене відмовляли її написати, так як прямих доказів протиправних дій проти мене намає. Простими словами сказали, щоб не створювали їм зайвої роботи.
дерзайте, и обрящете. тем более, шо я склав вам заяву абсолютно безкоштовно)))

Мактум Норсафи, оточення найближче попередила , вже ніби сприйняли і не спілкуються , так як сенсу нема. Спочатку питали, спілкувалися, що брала , скільки брала , скільки сплатила , просили договір, хоча просила цього не робити. Боялися, що приїдуть, опишуть майно ітд. З часом ніби прийняли мою позицію , але тільки починаються дзвінки від посторонніх людей, що їм телефонують, так рідних знову накриває. Крики, звинувачення, образи в мою сторону. Іноді просто накриває та опускаються руки, бо все що стараюся марно. Іноді враження, що маю власних колекторів вдома. Хоч і не прошу у них допомоги, все вирішую сама, але притензії не припиняються. Їм дивно, що така «розумна», на їх погляд, дівчина влізла у таке багно. Це дійсно так, я ніколи ні в кого не просила допомоги, не позичала грошей, навпаки , була противником цього. В один прекрасний день, потрібні були кошти і на «допомогу» прийшло МФО, і механізм запустився...Не встигла оком мигнути, як опинилася у борговій ямі. Страшно згадати, коли була у роддомі, а думала про те, що скоро оплата по кредитам, чи встигну все оплатити, чи не вийду у прострочку.
vredim, я Вам щиро вдячна, у нас на форумі дуже хороші люди, вони рятують долі і допомагають завжди.

Звісно варто, тим більше якщо вже витратились на юридичну роботу. Взагалі, коли сумніваєтесь в чомусь - співставте "плюси" і "мінуси", перспективи і ризики. Чи може заява в прокуратуру негативно вплинути на хід справи? Ні. Ви жодним чином не визнаєте боргів і повідомляєте про реальні факти злочинів. В крайньому випадку, якщо Вам відмовлять в її розгляді чи нічим не допоможуть, не втрачаєте нічого. А позитивні наслідки однозначно можливі, повністю чи частково припинити терор правоохоронним органам під силу, було би бажання. Його можна додати зверненнями до контролюючих органів та/або тієї ж прокуратури.
У поліції відмовляли, бо тоді справа буде на контролі прокуратури і керівництва і необхідно буде працювати. Або ж навіть отримати догану за бездіяльність. Кому цього хочеться)

А щодо доказів. По-перше, якщо навіть немає доказів або комусь так здається, це не означає що не треба повідомляти правоохоронні органи про злочини. Більш того, це громадянський обов'язок. По-друге, для початку доказами можуть стати покази інших осіб, які отримували дзвінки (ідеально, якщо такі особи також підпишуть заяву і будуть не свідками, а потерпілими), записи дзвінків і т.п. По-третє, часто основна частина доказів отримується в процесі слідства і саме завдяки роботі пр.орг-в.
Ваша задача, право і обов'язок - повідомити про вчинений злочин, а далі - всіляко спрівпрацювати зі слідством.

В мене була ситуація, стосувалася неналежного виконання обов'язків міграційною службою України. Так трапилося, що потрапив на прийом власне до начальника районної прокуратури. Коротко вислухавши суть справи, він дав розпорядження секретарші. Одним дзвінком з прокуратури було вирішено моє питання, навіть без прийняття заяви і будь-яких офіційних дій. Припускаю, щось подібне може бути і в Вашому випадку. Але звичайно краще проконтролювати, щоб заява була прийнята і зареєстрована, про що Вам мають надати відповідний документ.
Звернення направили в поліцію , викликали для роз’яснення , прийшла розказала і пояснила все. Сказали шо телефонували до компанії , обяцяли передзвонити , але ніхто не дзвонив більше
Варто вимагати документ про прийняття заяви і відкриття кримінального провадження (внесення до ЄРДР).
Крики, звинувачення, образи в мою сторону
Якщо вже люди емоційні, то нехай спробують те ж саме, але в відношенні телефонних терористів. Буде куди більш дієво.
бо все що стараюся марно
Повірте, ні. Ви на правильному шляху
Страшно згадати, коли була у роддомі, а думала про те, що скоро оплата по кредитам, чи встигну все оплатити, чи не вийду у прострочку.
Жах
Значить Вам точно є за кого і за що думати, турбуватись і витрачати кошти. Все інше - на другому і третьому плані. Здоров'я і всіх благ Вам та дитині ?

Останнє редагування:
Мактум Норсафи, дякую-дякую-дякую Вам. Сьогодні новий день – нові можливості, нові дії. Будемо боротися далі , ще знайдемо на них управу. Заяву склала, залишилося її відправити.
Думати мені є про кого, є за ради кого боротися зі всім поганим)))

Мактум Норсафи, дякую-дякую-дякую Вам. Сьогодні новий день – нові можливості, нові дії. Будемо боротися далі , ще знайдемо на них управу. Заяву склала, залишилося її відправити.
Думати мені є про кого, є за ради кого боротися зі всім поганим)))
Софія, як Ваші справи наразі?

Мактум Норсафи, доброго дня ) дякую, що запитуєте. Справу за моєю участю закрили, але жінці, всеодно телефонують та погрожують. Їй пояснили, що я на неї кредиту не брала , а її дані, очевидно, злив банк цій компанії. Вона чомусь впевнена, що її дані дала я, навіть секретне слово у банку. Поліція ніяких дій не зробила, лише надіслала відписку. По моїй заяві відповіли, що кримінального порушення немає, потрібно звертатися в суд. Все стандартно та очевидно. На даний момент вирішила питання з 3 компаніями, закрила їх. Ті, що дуже набридали з мінімальними втратами, а не їх космічними відстоками. Далі чекаю, пишу в нацком на перевірку договорів. Інших ігнорую. Зі всіма одночасно, на жаль, не можу вирішити питання.

Назад
Угорі