Якщо так кожен буде дарувати їм по 10 тис.грн, то всі ці МФО будуть роками процвітати, і їхня кількість зростатиме в геометричній прогресії. На одну шарагу з анульованою ліцензією з'являться п'ять нових. І так по колу...
Можуть, потрібен час.
Особисто я відповів би їм десь так: дякую за пропозицію, але враховуючи такі фактори як скрутне фінансове становище, відсутність лояльних умов з вашої сторони та відмову від надання гарантійного листа, що викликає сумніви у доброчесності ваших намірів, вимушений повідомити, що ваша пропозиція мені наразі не підходить. Звертаю увагу, що я не відмовляюсь від вирішення питання за договором, а лише відтерміновую на невизначений час до поліпшення своєї фінансової ситуації та отримання більш лояльних умов з вашого боку. Перепрошую, більше мені вам додати нічого.
(Бажано через пошту)
А потім встановив би антиспам, увімкнув би режим сніжинки десь на 2 місяці точно, очікуючи вигідних умов, і відкладав би поступово кошти, щоб згодом закрити за тіло. Паралельно з цим попередив би своїх близьких та оточення. Але це я. Вирішувати вам.