Щоденник Мій шлях, або як стати дорослим та відповідати за помилки...

• Автор теми Автор теми GILbert
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 221
  • Перегляди Перегляди 6K

GILbert

Перевірений
Дописи
190
Реакції
352
Бали
168
GILbert не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вітаю, шановне товариство)
Новий рік, потрібно нарешті взяти на себе відповідальність і самостійно відповісти за власну тупість.

Приймайте в клуб, можна сказати зразу до віп членів зважаючи на кількість МФО.

Потрапив на кредитне дно. Потрапляю вже не перший раз, деколи вдавалося отримати значний дохід що покривало значну частину заборгованності, деколи допомогали, але як не клявся собі не влазити - влазив. Вважаю таку тупість вкоренілою інфантильністю, з якою буду намагатися боротися паралельно з боргами.
Як вдало сказано у визначенні:
Інфанти́льність, або інфантилі́зм (від лат. infantilis — дитячий) — відсталість у розвитку. Характеризується збереженням у людини фізичних або психічних рис дитячого віку.
Потенційно основна причина інфантильності багатьох дорослих — небажання брати на себе відповідальність.

Багато чого ще можна написати, але ближче до тіла (тіл), як говорив Гі де Мопасан)

Завів щоденик для власного контролю, а також буду надіятися на підтримку та поради. Також, надіюсь, принесу користь людям що знаходяться в подібній ситуації, коли буду повідомляти про дії МФО та колекторів та свої з приводу погашення та захисту своїх прав.

на 01.01.2024 тіло + відсодки

1. Credit+ Тіло 9000 Відсотки 1890 Прострочено 2дні.
2. Avans Тіло 7000 Відсотки 554 Сплата через 12 днів.
3. Dodam Тіло 5500 925 Сплата через 3
CreditCassa Тіло 7000 910 11
MoneyVeo Тіло 29 898 2368 21
Слон Тіло 3500 Відсотки 550 Сплата через 8
Miloan Тіло 5000 Відсотки 700 Сплата через 2
Starfin Тіло 10100 Відсотки 11918 Сплата через 7
Pango Тіло 10000 Відсотки 1400 Сплата через 2
SmartyWay Тіло 13000 Відсотки 1500 6
Alex Тіло 10000 Відсотки 855 Сплата через 15
SunCredit Тіло Відсотки 6100 244 Сплата через11
tengo Тіло 9800 Відсотки 995 Сплата через 10
ewa Тіло 3000 Відсотки 474 Сплата через 20(?)
Click Тіло 11600 Прострочено 2 дні. В ОК напис що залучено колекторську компанію ТОВ "Кредит Борг Солюшенс".
Monto Тіло 5000 Відсотки 642 Сплата через 16
Швидко Тіло 5000 Відсотки 700 75неустойка(?) Прострочено 2дні.
Limon Тіло 10052 Відсотки 1430 Сплата через 16
Credit7 Тіло 6000 Відсотки 150 Сплата через 17
Selfi Тіло 11999 Відсотки 480 Сплата через 11
Amigo Тіло 5700 Відсотки700 Сплата через 3
EGroshi Тіло 12670 (з послугами) Відсотки 100 Сплата через 9

Тілами: 196919

По поточним просроченим:
Credit+ написали коротке повідомлення що просрочка, погашайте. Нараховують поки 1% на тіло.
СlickCredit написали коротке повідомлення що просрочка, погашайте. І передані дані к колекторську компанію. Можливість пролонгації зникла.
Швидко - наче нічого не писали. Тільки напис в особистому кабінеті.

Стоїть блок на дзвінки. Було невідомих дзвінків за 2 дні біля десятка.

Жінка, сестра, і близкий друг в курсі проблеми. Батьки поки знаюсь що є кредити і складна фінансова ситуація.

Що можна зразу сказати, що і повторювалося на форумі і не раз.

Якщо берете кредит що б погасити проценти іншого, для того що б не було прозвону рідним/ знайомим - не вийде, знайомі і рідні все одно будуть знати, але ви вже будете на десятому рівні дна, краще це зробити на першому рівні).

Планую написати листа на електронку просроченим МФО про важку фінансову ситуацію, та попросити про довгострокову реструкторизацію, знаю деякі йдуть на це але мабуть поки наївно на це розраховувати. Чи потрібно зараз писати ці листи?
Загалом грошей маю тільки на їжу, комуналку та навчання дитині.
Вільних немає. З зп зможу відкладати в найкращому випадку до 5-10к./міс.
Шукаю паралельно підробіток.
Як розумію, всі вільні гроші краще відкладати, як мінімум 2-3 міс. і гасити маленькі кредити при гарних пропозиціях + на адвокатів.

Останнє редагування:
Новий рік, потрібно нарешті взяти на себе відповідальність і самостійно відповісти за власну тупість.

Потрапив на кредитне дно. Потрапляю вже не перший раз, деколи вдавалося отримати значний дохід що покривало значну частину заборгованності, деколи допомогали, але як не клявся собі не влазити - влазив. Вважаю таку тупість вкоренілою інфантильністю, з якою буду намагатися боротися паралельно з боргами.
Інфанти́льність, або інфантилі́зм (від лат. infantilis — дитячий) — відсталість у розвитку. Характеризується збереженням у людини фізичних або психічних рис дитячого віку.
Потенційно основна причина інфантильності багатьох дорослих — небажання брати на себе відповідальність.

Багато чого ще можна написати, але ближче до тіла (тіл), як говорив Гі де Мопасан)

Завів щоденик для власного контролю, а також буду надіятися на підтримку та поради. Також, надіюсь, принесу користь людям що знаходяться в подібній ситуації, коли буду повідомляти про дії МФО та колекторів та свої з приводу погашення та захисту своїх прав.

Click Тіло 11600 Прострочено 2 дні. В ОК напис що залучено колекторську компанію ТОВ "Кредит Борг Солюшенс".

По поточним просроченим:
Credit+ написали коротке повідомлення що просрочка, погашайте. Нараховують поки 1% на тіло.
СlickCredit написали коротке повідомлення що просрочка, погашайте. І передані дані к колекторську компанію. Можливість пролонгації зникла.

Жінка, сестра, і близкий друг в курсі проблеми. Батьки поки знаюсь що є кредити і складна фінансова ситуація.

Якщо берете кредит що б погасити проценти іншого, для того що б не було прозвону рідним/ знайомим - не вийде, знайомі і рідні все одно будуть знати, але ви вже будете на десятому рівні дна, краще це зробити на першому рівні).

Планую написати листа на електронку просроченим МФО про важку фінансову ситуацію, та попросити про довгострокову реструкторизацію, знаю деякі йдуть на це але мабуть поки наївно на це розраховувати. Чи потрібно зараз писати ці листи?
Як розумію, всі вільні гроші краще відкладати, як мінімум 2-3 міс. і гасити маленькі кредити при гарних пропозиціях + на адвокатів.
Главное что наконец решил вылезти с этой ямы, первый шаг всегда самый трудный.

Да за 2-3 мес много кто предложит за тело, первыми ( как было у меня аванс, крелит7, кредитплюс, егроши как только продадут ) по остальным, упрямые, нужно наверное больше времени, клик просто отдали у вас на прозвон, там в кабинете должна уже висеть реструктуризация,- устраивает, платите... нет, гасить другие мфо кто выгодно предложит...

ПАЗЛ дякую за першу відповідь, слідкую і за Вашим щодеником.​

Перечитав весь форум, та передивився всі відео (Титаренко, Москаленко, Пузін). Основна головна біль - це нові договори, на рік та більше. У захиста в суді є ще пару аргументів як визнати договір не дійсним (договір переуступки факторингу), але так розумію досить часто вимоги 1% на весь період дії договору задовільняються, що честно кажучи лякає, бо з 10к в кінці строку виходить до 40к, з офіційною ЗП можна відчисляти досить довго та багато. Але на кожну дію є протидія)

Останнє редагування:
По-перше, забудьте про реструктуризацію, ви заплатите їм відсотки, а часто можна закрити за тіло. Краще ці гроші за відсотки скерувати на закриття малих займів. Є ще поняття - закриття тіла частинами (можливо незначні відсотки зверху). Це ок, якщо нарахуваня відсотків повністю зупинять. Не треба писати нікому ті листи. Замість ютюб-адвокатів почитайте форум.
А банки у вас є? Відсотки за кристування кредитками.

Я вже 4 міс в простроченнях, тому знаю всі підводні камені. І напишу те, що писали мені, і що працює. Зараз перестаньте платити всім. Вже через півтора-два міс будуть перші пропозиції за тіло. І далі закривайте по одному.

Якщо праюєте офіційно, відкладіть 10 тис на адвоката. Але до судів ще далеко.
І відкладіть якусь суму на екстра. Тому що вам не можна більше брати кредити.

По-перше, забудьте про реструктуризацію, ви заплатите їм відсотки, а часто можна закрити за тіло. Краще ці гроші за відсотки скерувати на закриття малих займів. Є ще поняття - закриття тіла частинами (можливо незначні відсотки зверху). Це ок, якщо нарахуваня відсотків повністю зупинять. Не треба писати нікому ті листи. Замість ютюб-адвокатів почитайте форум.
А банки у вас є? Відсотки за кристування кредитками.

Я вже 4 міс в простроченнях, тому знаю всі підводні камені. І напишу те, що писали мені, і що працює. Зараз перестаньте платити всім. Вже через півтора-два міс будуть перші пропозиції за тіло. І далі закривайте по одному.

Якщо праюєте офіційно, відкладіть 10 тис на адвоката. Але до судів ще далеко.
І відкладіть якусь суму на екстра. Тому що вам не можна більше брати кредити.
Дякую, дуже корисні та практичні поради. Так, згоден, ютуб-адвокати досить "дивні" і заманюють на звернення до них, бо багато чого не договарюють що вже вдомо з форуму. На майбутне планую звертатися до адвокатів з форуму. Кортить погасити якійсь один маленький, але грошей зовсім не залишиться, буду накопичувати, бо стан в країні дійсно "буремний" і можуть бути потрібні кошти просто на виживання. Є ліміти на картках, але не великі щомісячні платежі.

Чи є тоді сенс написати листа про надання можливості закриття тіла частинами + взяти у знайомих лист про заборону обробки особистих даних (якщо правильно виразився) і вкласти у лист?
Helga ^_^, до речі, слідкую і за Вашим щоденником, дуже корисно.

У Вас прострочки по декілька днів, а в більшості випадків навіть ще прострочення нема
Якщо Ви їм напишете, це лиш слугуватиме додатковим аргументом для них дзвонити і тероризувати, бо Ваша зацікавленість очевидна.

Зараз головне - режим сніжинки (ні з ким по телефону/мессенджерах не спілкуватись) та копити гроші на закриття.
До судів Вам ще дуже далеко, тому накопичуйте гроші вже зараз для закриття за тіло

Дякую, дуже корисні та практичні поради. Так, згоден, ютуб-адвокати досить "дивні" і заманюють на звернення до них, бо багато чого не договарюють що вже вдомо з форуму. На майбутне планую звертатися до адвокатів з форуму. Кортить погасити якійсь один маленький, але грошей зовсім не залишиться, буду накопичувати, бо стан в країні дійсно "буремний" і можуть бути потрібні кошти просто на виживання. Є ліміти на картках, але не великі щомісячні платежі.

Чи є тоді сенс написати листа про надання можливості закриття тіла частинами + взяти у знайомих лист про заборону обробки особистих даних (якщо правильно виразився) і вкласти у лист?
Helga ^_^, до речі, слідкую і за Вашим щоденником, дуже корисно.
Вам доведеться мати діло з макиними бандюками) вони будуть дзвонити рідним і не представлятись з якої компанії а лише розказуватимуть про ваші кредити. (бо якщо запис такої розмови надати НБУ, то дадуть по шапці). А так незрозуміло хто дзвонив.

Не витрачайте сили даремно. І адвокат покищо вам не потрібен. Буде позов - ось тоді і адвокат треба.
Ентузіазм скеруйте на додатковий дохід, або зміну роботи, бо судячи з вашої інфи у вас немає як заощадити і як закривати кредити. Або будете це все розгрібати 3 роки.

У Вас прострочки по декілька днів, а в більшості випадків навіть ще прострочення нема
Якщо Ви їм напишете, це лиш слугуватиме додатковим аргументом для них дзвонити і тероризувати, бо Ваша зацікавленість очевидна.

Зараз головне - режим сніжинки (ні з ким по телефону/мессенджерах не спілкуватись) та копити гроші на закриття.
До судів Вам ще дуже далеко, тому накопичуйте гроші вже зараз для закриття за тіло
Дякую, напевно таки потрібна "сніжинка", як на телефоні так і в мізках. Зосередитися на додатковому заробітку. Якось цим компаніям не йде до уваги, що вони тільки заважають закрити кредити. Хоча є і люди що навмисне набирають кредитів з метою не віддавати..але ж це досить складно проаналізувати дії клієнта (у багатьох я віп)), краще посадити когось на тупий прозвон..але не мені судити.

По поточним просроченим:

З тих що знаю егроші можуть звонити хіба до знайомих або рідних але то не у всіх,в мене тихо були.Краще з менеджерами лишній раз не спілкуватися,вони по шаблону діють.Я був писав і відправляв листи але вони все одно на тіло пізніше йдуть.Тому краще очікуйте і збирайте гроші.Головне не йти зараз до юристів зараз, просто викинете кошти ( я так 15 тис заплатитив)

Останнє редагування модератором:
З тих що знаю егроші можуть звонити хіба до знайомих або рідних але то не у всіх,в мене тихо були.Краще з менеджерами лишній раз не спілкуватися,вони по шаблону діють.Я був писав і відправляв листи але вони все одно на тіло пізніше йдуть.Тому краще очікуйте і збирайте гроші.Головне не йти зараз до юристів зараз, просто викинете кошти ( я так 15 тис заплатитив)
Дякую, так думав про Егроші...можливо закрию з першої черги, але не мало, якщо буде додатковий дохід. Писати вже не думаю) Хіба що якщо будуть сильно надоїдати оточенню, типу скарга подана в НБУ, мені не важко подати). Так, юристи коли буде повідомлення на судовій владі, також з матеріалами.

Дякую, так думав про Егроші...можливо закрию з першої черги, але не мало, якщо буде додатковий дохід. Писати вже не думаю) Хіба що якщо будуть сильно надоїдати оточенню, типу скарга подана в НБУ, мені не важко подати). Так, юристи коли буде повідомлення на судовій владі, також з матеріалами.
Головне не спішити, чекати слушного моменту,там з часом закриєте)

Дякую, дуже корисні та практичні поради. Так, Кортить погасити якійсь один маленький
Гасіть той на який прийде пропозиція за тіло, або тіло частинами, в вашому випадку прийде і дуже скоро, тому треба збирати гроші. Режим сніжинки і просто дивитись що і як.
Егроши в 1 день просрочки насчитают кучу процентов и штраф, там договор неадекватный и потом ещё будут большие штрафы начислять, писать им бесполезно... их или закрыть ДО последнего дня просрочки или после продажи факторингу, это месяц-два, в просрочке их закрывать дорого.

Останнє редагування:
Короткий звіт.
Раніше забув написати що Credit+ та ClickCredit пробували зняти кошти з карти, але там майже 0.

Швидко гроші - нічого не писали. В кабінеті нараховуються відсотки + якась неустойка.
ClickCredit - ще раз прийшло смс що залучено колекторську компанію для врегулювання. Ніяких пропозицій. Борг наче не росте.
Credit+ - пару смс, в одному з них "оплата частинами" і посилання на чат бот. Перейшов по чат боту, там питання - сьогодні чекати оплату? Написав що скрутне фінансове становище, розгляну пропозицію про оплату частинами. Відповіли що це договором не передбачено. Видалив чат.

Вивчаю договори.
Швидко гроші наче нормальний по термінам, але не зрозуміло що за неустойка, чи це законно в військовий час?
ClickCredit - також "відносно" нормальний, не на рік, на конкретний час і конкретну суму, ще почитаю.
Credit+ - найбільше питань. Самий перший договір - на суму 23800, потім я добрав 5000 (є додаткова угода). Потім я погасив до 9000. В кабінеті є чотири докумени з перерахованими графіками сплат, але три починаються на "Станом на 22.11.2024 року", один "Станом на 11.12.2024 року". і скрізь різні перерахунки. Основний договір, та додатковий на збільшення - підписані ЕЦП, Графіки - просто таблиця, без печаток і ЕЦП. Зробив скріншоти, поточного відображення кабінету і складу документів. Шукаю всі оплати в кабінеті банку. Договір на 361 день, до речі також є пункт про штраф, конкретний вирахований. Чи це законно у військовий час?
Зробив скріншот з станом кабінету Сredit+ (видно поточний борг, та частково графік), та зі складом документів в кабінеті, видно сам сайт, сертифікат сайту) Підписав своєю ЕЦП з відміткою часу. Може наівно, але нехай буде.

Останнє редагування:
Швидко гроші - они молчаливые, пару смс у меня было, может звонили, думаю звонили конечно... мне много кто звонит, но никого не трогали из окружения... форум пишет что молчат, не надоедают почти у всех так, но потом так же молча подают в суд.

ClickCredit - кредитборг солюшенс, это просто звонилки, у вас на 10й день примерно уже там висит реструктуризация тело+какие-то проценты, если подходит, оформляйте, нет, по отзывам некоторых кто-то смог договориться с ними за тело через обратную связь. Они продают ЕАПБ, те на уступки не идут, полтора два тела или суд.

Credit+ - самые лояльные, зря за них переживаете так, многие закрывали их за тело, я за тело на 5 платежей (платеж раз в месяц)

3.17. розміщення контенту, створеного ШІ
Поради штучного інтелекту))

Розрахуватися з боргами може бути складним завданням, але з ретельним плануванням і дисципліною це можливо. Ось кілька кроків, які можуть допомогти:

1. Оцініть ситуацію: Створіть список усіх своїх боргів, включаючи суми, які потрібно сплатити, відсоткові ставки, мінімальні щомісячні платежі і строки погашення.

2. Бюджетування: Перегляньте свій місячний бюджет. Визначте, скільки грошей ви можете виділити на погашення боргів.

3. Пріоритети: Вирішіть, які борги вам слід погасити першочергово. Зазвичай рекомендується спочатку погасити борги з найвищими відсотковими ставками (метод "лавина"), але деякі люди віддають перевагу методу "сніжний ком", при якому спершу погашаються найменші борги.

4. План погашення: Розробіть чіткий план, при якому ви робите більше, ніж мінімальні платежі на пріоритетні борги, залишаючи все інше на інших боргах.

5. Зниження витрат: Знайдіть способи зменшити витрати, щоб виділити більше коштів на погашення боргів. Це може бути зменшення витрат на непотрібні покупки, зміна тарифних планів або відмова від неважливих підписок.

6. Збільшення доходу: Розгляньте можливість додаткового заробітку. Це може бути додаткова робота, фріланс, продаж непотрібних речей та інше.

7. Рефінансування: Якщо можливо, розгляньте можливість рефінансування боргів для зменшення відсоткової ставки або зручного консолідаційного кредиту.

8. Переговори з кредиторами: Деякі кредитори можуть бути готові обговорити умови вашого боргу. Це може включати зниження ставки або реструктуризацію.

9. Допомога фахівців: Якщо борги стають непосильними, зверніться до фінансового консультанта або кредитного адвоката. Вони можуть допомогти знайти рішення, які ви, можливо, не розглядали.

10. Дисципліна та наполегливість: Розрахунок з боргами вимагає часу та зусиль. Важливо залишатись дисциплінованим та дотримуватись складеного плану.

Пам’ятайте, що з часом ви обов’язково досягнете успіху, якщо будете наполегливо працювати у цьому напрямі.

🧮 Модель: #GPT-4o

Швидко гроші - они молчаливые, пару смс у меня было, может звонили, думаю звонили конечно... мне много кто звонит, но никого не трогали из окружения... форум пишет что молчат, не надоедают почти у всех так, но потом так же молча подают в суд.

ClickCredit - кредитборг солюшенс, это просто звонилки, у вас на 10й день примерно уже там висит реструктуризация тело+какие-то проценты, если подходит, оформляйте, нет, по отзывам некоторых кто-то смог договориться с ними за тело через обратную связь. Они продают ЕАПБ, те на уступки не идут, полтора два тела или суд.

Credit+ - самые лояльные, зря за них переживаете так, многие закрывали их за тело, я за тело на 5 платежей (платеж раз в месяц)
Насправді по факту зі всіма можна домовитися, просто деколи потрібен час)

Поради штучного інтелекту))
Бред. 1 пункт — башлять все хотелки и верить, что не станешь пигмеем с голой ж* под баобабом — ну-ну 🤣😉. 2 — особенно если денег вообще 0! 3 — сначала проблемные, как биты, а то... 4 — % платишь, долг растёт, итог — здравствуй ж*. 5 — ну 50/50 и то если Киевстар тариф снизит 🤣. 6 — продать можно, но потом нужно будет — и нима. Остальное — зависит от обстоятельств и удачи. 7 — один кредит но с ещё большими % — персик что такое 😃😳😃 8 — тычок в стену железобетонную пластилиновой иголкой) 9 — Захист «поможет» (правда, но только обобрать ещё больше). Хороший совет. 10 — ну хоть что-то удобоваримое. Почему чат бред написал? Потому что не думает и берет готовую инфу отовсюду. Вывод — читайте форум, не страдайте ерундой. Толку больше будет. Имхо 😸😽😸

ПАЗЛ дякую за першу відповідь, слідкую і за Вашим щодеником.​

Перечитав весь форум, та передивився всі відео (Титаренко, Москаленко, Пузін). Основна головна біль - це нові договори, на рік та більше. У захиста в суді є ще пару аргументів як визнати договір не дійсним (договір переуступки факторингу), але так розумію досить часто вимоги 1% на весь період дії договору задовільняються, що честно кажучи лякає, бо з 10к в кінці строку виходить до 40к, з офіційною ЗП можна відчисляти досить довго та багато. Але на кожну дію є протидви
Ви абсолютно реально дивитесь на судову практику сьогодення. Нажаль всі шараги вчаться на своїх гулях та синяках.. В тому числі,я думаю,що їхні представники "черпають" якусь інформацію і з цього форуму.

Назад
Угорі