Щоденник Мій шлях, або як стати дорослим та відповідати за помилки...

• Автор теми Автор теми GILbert
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 221
  • Перегляди Перегляди 6K
Може наівно, але нехай буде. Розумію що це не допоможе. Написав ще листи, такого складу.

Заява

Повідомляю, що відповідно до пункту 2 статті 12 ЗУ «Про споживче кредитування» умови договору про споживчий кредит повинні передбачати заборону кредитодавцю, новому кредитору, колекторській компанії повідомляти інформацію про укладення споживачем договору про споживчий кредит, його умови, стан виконання, наявність простроченої заборгованості та її розмір особам, які не є стороною цього договору. Така заборона не поширюється на випадки повідомлення зазначеної інформації представникам, спадкоємцям, поручителям, майновим поручителям споживача, третім особам, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит та які надали згоду на таку взаємодію. Я не згодний і забороняю взаємодію та повідомлення про заборгованість своїх близьких та третіх осіб у будь-якій формі, відкликаю такі права, якщо такі вказані в договорі та вимагаю виключити всі номери телефону і адреси із бази даних вашої організації пов`язаних зі мною третіх осіб та близьких.
Також, відповідно до пункту 9 статті 25 Закону України «Про споживче кредитування» з ініціативи кредитодавця, нового кредитора, колекторської компанії або третьої особи, яка діє від їхнього імені та/або в їхніх інтересах, не допускається спрямована на повернення простроченої заборгованості взаємодія у спосіб, передбачений пунктом 1 частини першої цієї статті (безпосередня взаємодія), із споживачем, його близькими особами, представником, спадкоємцем, поручителем, майновим поручителем, третіми особами, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит та які надали згоду на таку взаємодію, якщо така особа є недієздатною.
Нагадую, що номер телефону людини та її домашня адреса - це конфіденційні дані. Фінансова компанія та колектор не мають права на їх обробку без згоди власника.
Ні одна, пов`язана зі мною третя особа чи рідні не надавали згоду на обробку їх персональних даних.
При порушенні вищевказаних норм закону, всі подібні дії будуть зафіксовані та буде подано скаргу на такі дії до Нацбанку України, оскільки відповідно до пункту 1 статті 26 ЗУ «Про споживче кредитування» Національний банк України у встановленому ним порядку здійснює нагляд за додержанням кредитодавцем, новим кредитором, колекторською компанією встановлених законодавством вимог щодо захисту прав споживачів фінансових послуг, у тому числі вимог щодо взаємодії із споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки). Також, з приводу захисту персональних даних буде надіслано звернення до Уповноваженого ВРУ з прав людини.
Від комунікації, з приводу виконання кредитного договору, не відмовляюсь. Прошу комунікувати зі мною шляхом листування засобами електронної пошти, засобами Viber, Telegram.
ПІБ 15.01.2025
Підписано КЕП (протокол перевірки надіслано окремим вкладенням).

Батьки у мене пенсіонери, тобто непрацездатні. За нагоди зніму копії з пенсійного.
Потому они и пишут или звонят не представляясь, чтоб "не нарушать закон", а там уже сам догадывайся кто это был, если много мфо. Кстати, кредит+ после угрозы что подам заявление в нбу, за то что звонят тем, чьи номера телефона не были указаны в договоре, звонить перестали и смс тоже, только вот стали звонить анонимы и писать 😆 в первом случае хотя бы знаешь кто, во втором нужен коломбо.
Досихпор не знаю кто устраивал смс бомбер.

Останнє редагування:
Потому они и пишут или звонят не представляясь, чтоб "не нарушать закон", а там уже сам догадывайся кто это был, если много мфо. Кстати, кредит+ после угрозы что подам заявление в нбу, за то что звонят тем, чьи номера телефона не были указаны в договоре, звонить перестали и смс тоже, только вот стали звонить анонимы и писать 😆 в первом случае хотя бы знаешь кто, во втором нужен коломбо.
Досихпор не знаю кто устраивал смс бомбер.
Якщо не представляється той хто телефонує і вимагає кошти,то значить шахрайство)

Якщо не представляється той хто телефонує і вимагає кошти,то значить шахрайство)
100%

Кстати, биты, например, такими и есть, если б человек не был привязан так к социуму, как сейчас, то можно было бы смело нагребать по максимум и жить за их счёт... но они пользуются этим и зарабатывают, причём даже на тех, кто у них ничего не брал, занимаются просто телефонным террором и мошенничеством.

100%

Кстати, биты, например, такими и есть, если б человек не был привязан так к социуму, как сейчас, то можно было бы смело нагребать по максимум и жить за их счёт... но они пользуются этим и зарабатывают, причём даже на тех, кто у них ничего не брал, занимаются просто телефонным террором и мошенничеством.
Так і є,в них немає правового поля, типу хочуть репутацію зіпсувати а люди в паніці починають шукати кошти.Але краще з ними не зв'язуватися взагалі, навіть якщо віддав кошти потім можуть повішати ще кредити потім.

100%

До речі, є у мене знайомий, який дуже любить усілякі "схеми". Я йому розповів про криптопозики, він загорівся цим питанням, довго його перевіряли, але відмовили..учуяли підставу))

До речі, є у мене знайомий, який дуже любить усілякі "схеми". Я йому розповів про криптопозики, він загорівся цим питанням, довго його перевіряли, але відмовили..учуяли підставу))
На первый раз вроде 100баксов, сильно б не разбогател, а геморроя на долгое время получил бы за те копейки.

...краще з ними не зв'язуватися взагалі, навіть якщо віддав кошти потім можуть повішати ще кредити потім.
Не все знают, я когда брал у них ничего не знал.

Сьогодні надійшо смс від Селфі. Починають одразу борзіти) Пару днів прострочення.

Моя відповідь)):

Заява(звернення)

ПІБ ІПН Адреса проживання

17.01.2025 9:00 На мій телефоний номер надійшло повідомлення наступного складу:
Кредит не сплачено! Ми готові діяти рішуче.

Кваліфікую дане повідомлення як один з видів погроз, напралене на викликання у мене занепокоєння та тривогу, що порушує мій спокій.
Згідно «Н. В. Вербицька "ПОГРОЗА У ЗЛОЧИНІ, ПЕРЕДБАЧЕНОМУ СТАТТЕЮ 398 КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ" Національна академія управління»
" Якщо детальніше розглядати механізм вчинення злочину, передбаченого статтею 398 КК України, то необхідно зазначити: він полягає в тому, що винний дає обіцянки, запевнення здійснити щодо потерпілого діяння певного характеру, і ці обіцянки, запевнення викликають у потерпілого занепокоєння, тривогу за своє життя, здоров’я, збереження майна. У цьому разі спокій є тим захищеним благом, для охорони якого сконструйована досліджувана кримінально-правова норма..."
Сформовано базу доказів для направлення скарги до Національного Банку України щодо порушення вимог законодавства взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості, в частині етичної поведінки.

Чи подіє чи ні (думаю що ні), але я спробую, мені не важко)

Сьогодні надійшо смс від Селфі. Починають одразу борзіти) Пару днів прострочення.

Моя відповідь)):

Заява(звернення)

Кваліфікую дане повідомлення як один з видів погроз, напралене на викликання у мене занепокоєння та тривогу, що порушує мій спокій.
Згідно «Н. В. Вербицька "ПОГРОЗА У ЗЛОЧИНІ, ПЕРЕДБАЧЕНОМУ СТАТТЕЮ 398 КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ" Національна академія управління»
" Якщо детальніше розглядати механізм вчинення злочину, передбаченого статтею 398 КК України, то необхідно зазначити: він полягає в тому, що винний дає обіцянки, запевнення здійснити щодо потерпілого діяння певного характеру, і ці обіцянки, запевнення викликають у потерпілого занепокоєння, тривогу за своє життя, здоров’я, збереження майна. У цьому разі спокій є тим захищеним благом, для охорони якого сконструйована досліджувана кримінально-правова норма..."
Сформовано базу доказів для направлення скарги до Національного Банку України щодо порушення вимог законодавства взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості, в частині етичної поведінки.

Якщо всі будуть хоч щось робити то звісно буде результат.

Моя відповідь)):

Заява(звернення)

Доброго дня!
А як у вас справи з іншими мфо пішли в прострочку?
Особливо цікавить тенго,смартівей

Доброго дня!
А як у вас справи з іншими мфо пішли в прострочку?
Особливо цікавить тенго,смартівей
Планую зробити детальний звіт. Мабуть, тільки у вихідні.

Смарті - поки відносно лояльні, тільки смс - заплатіть, надамо знижку. Заплатіть стільки-то, мабуть трохи скинули, не рахував, але сума не зовсім мені сподобалась та і грошей не маю.
Tengo нарахували штраф + пару смс стандартних.

Ці наче не дзвонять.

ЄГроші, може ще хтось - дзвонять рідним через день, можливо ще хтось, але періодично посилаються. Батько сказав що напише заяву в поліцію. Вчора не дзвонив ніхто, сьогодні напевно будуть.

300+ дзвінків на день (спам).

Останнє редагування:
Планую зробити детальний звіт. Мабуть, тільки у вихідні.

Смарті - поки відносно лояльні, тільки смс - заплатіть, надамо знижку. Заплатіть стільки-то, мабуть трохи скинули, не рахував, але сума не зовсім мені сподобалась та і грошей не маю.
Tengo нарахували штраф + пару смс стандартних.

Ці наче не дзвонять.

ЄГроші, може ще хтось - дзвонять рідним через день, можливо ще хтось, але періодично посилаються. Батько сказав що напише заяву в поліцію. Вчора не дзвонив ніхто, сьогодні напевно будуть.

300+ дзвінків на день (спам).
300+ Дзвінків на день вам чи родичам?)

300+ Дзвінків на день вам чи родичам?)
мені. Спам-фільтр наше все) Ще ні разу не спілкувався по телефону з мфо шками. Пишуть мені або в вайбер або в телеграм. Рідним дзвонять..частоту не знаю, але пару раз на тиждень точно.

Моя відповідь)):

Заява(звернення)

У мене з ними теж війна була 🙃

Поки мовчать, щось задумали))
Зробити Вам гарну пропозицію задумали ☺️ У мене так було. Війна, а потім такі ніжні та норм умови до закриття, у кабінеті 🙃
Тримаю за Вас кулачки 🙂 Вони, конєчно, дурнуваті

Моя відповідь)):

Заява(звернення)

Селфі можна за тіло закрити
У всякому разу після 5 місяців ігнору в мене вийшло)

Селфі можна за тіло закрити
У всякому разу після 5 місяців ігнору в мене вийшло)
Дякую, за інформацію. Буду чекати тіл, або більш меньш адекватних пропозицій. Конкуренція у них велика) хто запропонує перший того буду розглядати в першу чергу))

Короткий звіт:

В кабінети не заходжу, що б не провокувати активність, та і сенсу немає, коли поки немає коштів....
Спілкування viber, смс

Credit+ Отримуємо контакти, проводиться перевірка СБ, Акція промокод..
Avans оплата відсутня, уникаєте будемо діяти....
Dodam чому не платите, будемо дзвонити третім особам, коли буде оплата
CreditCassa коли сплатите, сплатіть, ви неблагонадійний...
MoneyVeo мовчать, так розумію рахують проценти.
Miloan +tengo+Amigo ваші дії суперечать ст.530TSK, ВИМОГА!, сплатіть борг зі знижкою
Starfin пропонують за тіло, дали пару днів, нажаль не зміг назбирати 10100, виставив на продаж деяку техніку, що не потрібна, але так швидко не продається. Хотілось би погасити за тіло..але...а так смс з фіксуванням. Думаю ії погасити одних з перших, як і обіцяв що хто перший запропонує за тіло....
Sun - будуть застосовані дзвінки рідним, відмову зафіксовано, буде направлено лист-вимогу....зупиніть дзвінки третім особам..фіксуємо.
Pango - спишемо частину боргу, сплатіть.
SmartyWay індивідуальна знижка, сплатіть.
Alex нагадуємо реквізити для сплати, пробують зняти з карти.
ewa мовчать
Monto+Click залучено коллекторську компанію Целтіс.
Швидко мовчать, смс займ погоджено перейдіть)
Limon - перерахунок, активуйте пролонгацію...
Credit7 ігнорування не вихід, оплатіть, давно не перевіряли договір на оновлення інформації (??)
Selfi готові діяти рішуче, буде залучено колекторську компанію
EGroshi мовчать, не пишуть ні в вайбер ні смс, намагаються зняти гроші з карти...

Психологічна гойдалка ще присутня, підробіток то з'являється то пропадає, тих пару тисяч що вдається підзаробити нажаль на нічого не вистачає...А всі хочуть все і одразу...я розумію...

Телефон частково стає нефункціональним, коли всі включають автопрозвон, блокується інтернет. Постійно намагаються зняти з карти. Іноді дзвонять рідним. Рідні підготовлені, але вже похилого віку та іншого розуміння життя та відношення до боргів...

Прострочення по кредитам від тижня до трьох....

Що порекомендуєте на даному етапі? Розумію так, ігнорувати спілкування по максимуму, або писати що збираю гроші. Ну і збирати гроші на тіла/адвокатів....

Короткий звіт:

В кабінети не заходжу, що б не провокувати активність, та і сенсу немає, коли поки немає коштів....
Спілкування viber, смс

Miloan +tengo+Amigo ваші дії суперечать ст.530TSK, ВИМОГА!, сплатіть борг зі знижкою
Starfin пропонують за тіло, дали пару днів, нажаль не зміг назбирати 10100, виставив на продаж деяку техніку, що не потрібна, але так швидко не продається. Хотілось би погасити за тіло..але...а так смс з фіксуванням. Думаю ії погасити одних з перших, як і обіцяв що хто перший запропонує за тіло....
Sun - будуть застосовані дзвінки рідним, відмову зафіксовано, буде направлено лист-вимогу....зупиніть дзвінки третім особам..фіксуємо.
ewa мовчать
Credit7 ігнорування не вихід, оплатіть, давно не перевіряли договір на оновлення інформації (??)
EGroshi мовчать, не пишуть ні в вайбер ні смс, намагаються зняти гроші з карти...

Психологічна гойдалка ще присутня, підробіток то з'являється то пропадає, тих пару тисяч що вдається підзаробити нажаль на нічого не вистачає...А всі хочуть все і одразу...я розумію...

Телефон частково стає нефункціональним, коли всі включають автопрозвон, блокується інтернет. Постійно намагаються зняти з карти. Іноді дзвонять рідним. Рідні підготовлені, але вже похилого віку та іншого розуміння життя та відношення до боргів...

Що порекомендуєте на даному етапі? Розумію так, ігнорувати спілкування по максимуму, або писати що збираю гроші. Ну і збирати гроші на тіла/адвокатів....
Ось і в мене санкредіт за тіло пропонував, але ще й місяця немає.. в грошей на них.
а так ситуація приблизно така ж . Сьогодні зранку теж нагребло.. і з роботою зовсім поки нема стабільності.

Короткий звіт:

Спілкування viber, смс

ewa мовчать

У мене така ж ситуація вже майже 2-й місяць. Тілько Манівео продали Таліон, а ті досудові вимоги надсилають. Та їх усі надсилають, по-факту 🫠
І гора повідомлень від усіх МФО з погрозами 🫠

А так, Ви все вірно робите 👌

Назад
Угорі