Щоденник МФО не знаю что делать, паника, тревожное состояние, бессонница.

• Автор теми Автор теми ПАЗЛ
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 867
  • Перегляди Перегляди 39K
якщо б я не лудив
Якщо б... ось і самі собі відповіли.
а все що взяв у мфо витратив на себе то теж бы був як не л0х
Зазвичай на себе норм витрачати зароблені кошти. Нехай вони будуть навіть невеликі. Але свої.
Тоді ніхто не вправі назвати тим словом про яке ви пишете.
Це мало дуже і багато тем не про борги
Мало для чого?

Для 30-40млн населення, чи скільки зараз із-за війни населення? 38к тем це із тисячі 1 людина в боргах, а якщо глянути всі теми то про борги лише відсотків 70-80... із них третина в малих боргах по типу 20к тіло що можна за місяць віддати... дуже мало людей цікавляться своєю проблемою в інтернеті.
Якщо б... ось і самі собі відповіли.
Погано що на друге питання, яке слідує за цим, у мене в голові, я досі не маю відповіді, а саме як не лудити і навіщо я це роблю і коли знов це буде....
І це лякає.

Для 30-40млн населення, чи скільки зараз із-за війни населення? 38к тем це із тисячі 1 людина в боргах
До чого співвідношення населення до кількості тем?
а якщо глянути всі теми то про борги лише відсотків 70-80...
Та невже?
І ви вважаєте що цього замало?))
із них третина в малих боргах по типу 20к тіло що можна за місяць віддати...
Ви це аналізували і статистику провели прочитавши всі 1770 000 постів?
дуже мало людей цікавляться своєю проблемою в інтернеті.
Форум в цій ситуації до чого?
Ми навпаки намагаємось допомогти. Причому безкоштовно
Погано що на друге питання, яке слідує за цим, у мене в голові, я досі не маю відповіді, а саме як не лудити і навіщо я це роблю і коли знов це буде....
І це лякає.
Тому що вас життя не ставило вибачте за слово "раком".
У вас життєві цінності не в тому що потрібно. Хоча можливо саме це вам і потрібно.
Без образ.

Тому що вас життя не ставило вибачте за слово "раком".
У вас життєві цінності не в тому що потрібно. Хоча можливо саме це вам і потрібно.
Без образ.
Ні ви праві, я зараз починаю розуміти, що зациклився на своїй проьлемі так сильно що не бачу проблем справжніх, які є у інших людей і які в порівнянні з моєю проблемою просто пекло. Раком життя ставить мене постійно, це моє мислення зараз, яке скоріш за все, неадекватне, бо я під впливом емоцій які накрутив, як то кажуть у дна є ще дно, в якому є ще... дно воно нескінченне і проблемку відчуваєш катастрофою, поки не буде гірша проблема....
Ви це аналізували і статистику провели прочитавши всі 1770 000 постів?
Ні, то так навскидку, почитав пару днів різні теми, больше менше, яка різниця, всеодно мало, навіть якщо всі теми про борги які людина віддаватиме не 1 рік.
Форум в цій ситуації до чого?
Ми навпаки намагаємось допомогти. Причому безкоштовно
Так а я щось погане сказав про форум, ви молодці, я про те що люди не хочуть на таких ресурсах як цей щось читати чи писати, більшість людей.

дно воно нескінченне і проблемку відчуваєш катастрофою, поки не буде гірша проблема....
З усього абсолютно є вихід.
Якщо це все сприймати позитивно.
Зокрема в глибокій ямі теж є свій позитив - шлях лишень наверх.
яка різниця, всеодно мало
Ви самі собі перечите. Все не прочитали, проте наполягаєте що мало тем.
Оце ваше "мало" мабуть з ігрової залежності.
я про те що люди не хочуть на таких ресурсах як цей щось читати чи писати, більшість людей.
Це від форуму не залежить.
Хто хоче - знаходить як зробити, хто не хоче - знаходить відмазки.
Я про те що ми всі різні. І ніхто нікого не буде за ручку водити і туцати носиком як робити.
Запитуйте - відповідь отримаєте. Хто стукає - тому відкриють... і антипод останнього : під лежачий камінь навіть вода не тече.

Для 30-40млн населення, чи скільки зараз із-за війни населення? 38к тем це із тисячі 1 людина в боргах, а якщо глянути всі теми то про борги лише відсотків 70-80... із них третина в малих боргах по типу 20к тіло що можна за місяць віддати... дуже мало людей цікавляться своєю проблемою в інтернеті.
Скоріш за все, не всі гуглять свої проблеми) я пам’ятаю, була просто в якомусь відчаї, знала, що платити нічим, на пролонгації більше ніхто не давав 🤦‍♀️ і тоді я загуглила. І була дуже здивована цим форумом і що є купа людей в такій же ситуації. Мені навпаки здалось, ого скільки людей мають таку ж проблему.

З усього абсолютно є вихід.
Якщо це все сприймати позитивно.
Зокрема в глибокій ямі теж є свій позитив - шлях лишень наверх.
Оце ваше "мало" мабуть з ігрової залежності.
Тому я на цьому форумі, бо ігрова залежність (хоча не грав роки 2-3), це не хвороба, це більше унікальний світогляд людини, сприйняття світу людини і цінностей у ньому, але є й хімічні процеси у мозку, які виникають під час гри і змінюють хімію моску... я бачу що у вас виникає відраза коли читаєте людину, яка має таку ваду як ігроманія... але це ваше діло. Я теж наркоманів і кончених алкашів зневажаю, бо сам не такий і не знаю що і як там у них зробилося що вони такими стали.

У мене зараз 1н вихід, це змінити сприйняття життя, змінити звички і цінності, фундаментально змінити життя з часом, але з чого почати і як вийти зі стану депресії це найважче, особливо останнє... бо це дуже впливає і на фізичний стан і на мислення...
Тільки мінятися, ось моя проблема, а не купа боргів які буду віддавати роками, хоча зараз і загоняюсь за борги, а мозок розуміє що це не та проблема яка в мене найбільша....

Якось так...(

я бачу що у вас виникає відраза коли читаєте людину, яка має таку ваду як ігроманія... але це ваше діло.
Хибне міркування.
Не відраза. Нерозуміння. Я знаю що таке лудоманія і що її можно подолати.
як вийти зі стану депресії це найважче, особливо останнє... бо це дуже впливає і на фізичний стан і на мислення...
Зміна оточення, зміна роботи, переосмислення і відкидання звичного ритму життя і покинути "зону комфорту"
Подекуди медикаментозна терапія... в мене так. Було. 2 роки.
Тому я прекрасно знаю про що пишу зараз.
Тільки мінятися, ось моя проблема, а не купа боргів які буду віддавати роками
Змінюватись. І робити висновки для себе. Все решта прийде згодом.
Це ваше життя. І тільки вам вирішувати як його прожити. Тож мабуть все "так".
І цей досвід чомусь навчить.

Зміна оточення, зміна роботи, переосмислення і відкидання звичного ритму життя і покинути "зону комфорту"
Подекуди медикаментозна терапія... в мене так. Було. 2 роки.
Тому я прекрасно знаю про що пишу зараз.
Зміна роботи зараз не варіант, робота тяжка, але зарплатня не сама погана + можно брати підробітки і бронь є, хоча нещодавно міркував все кинуть і піти в зсу, тіки ким, я не служив...... але фізично це тяжко, не кожен тягне їх... то я за роботу і зміни.....і я в тому числі їх не тягну, було б мені років 20.... хоча зараз 34 ще молодий але вже різниця велика, развалюха.... так як в 20 тіло не вивозе))))а хотілося б особливо зараз...
Скоріш за все, не всі гуглять свої проблеми) я пам’ятаю, була просто в якомусь відчаї, знала, що платити нічим, на пролонгації більше ніхто не давав 🤦‍♀️ і тоді я загуглила. І була дуже здивована цим форумом і що є купа людей в такій же ситуації. Мені навпаки здалось, ого скільки людей мають таку ж проблему.
В мене перший раз було що нічим віддавати років 10 назад, але зміг позичити, закрити все і взяти кредит в банку, щоб віддати людям, кредит банку в результаті я успішно закрив дуже швидко і без проблем, сумма була смішна... але паніка була теж.

Було ще пару разів але якось викручувався сам перепрзичаючи....

Ну зараз когда зовсім жожоба, то гуглив все підряд і наткнувся на цей форум чому дуже радий.

Останнє редагування:
Чому людина грає в азартні ігри зі сторони науки. Щоб отримати викид дофаміну, який вона не може отримати в звичайному житті (не в подорожах, спорті, а саме буденному житті). Спорт - це теж не так все просто, коли ти йдеш до мети і мусиш дисципліновано вставати о 5-6 ранку щоб потренуватися.

Інші види дешевого дофаміну - це скролінг соцмереж, тік-токів, перегляд серіалів. Цим "хворіє" кожен другий.

Так що причина - в дофаміні, і доречі, це дуже зв'язано з боргами якщо замислитись. Людина може важко працювати, наприклад ночами, бути незадоволеною життям, роботою, війною, країною і т п а у вільний весь час лише залипати в телефоні, серіалах, іграх, соцмережах... А не розвиватись, навчатись. Щоб забутись і не бачити реальних проблем (хоча ж..ю чуєш що проблеми є). Або втратити себе на якийсь час (як сталось у мене), перебувати у апатії через певні труднощі і теж шукати дешевий дофамін (у мене подорожі, серіальчики, фільми, соцмережі).

Змінити своє життя, провести 21 день по певному графіку і зрозуміти як це - рівномірний дофамін, без всплесків. Оце тяжко, але працює. Не знаєш що робити - подумай що не так в житті, може пора почати щось змінювати? І можна про дофамін погуглити :thank_you:

Останнє редагування:
Чому людина грає в азартні ігри зі сторони науки. Щоб отримати викид дофаміну, який вона не може отримати в звичайному житті (не в подорожах, спорті, а саме буденному житті). Спорт - це теж не так все просто, коли ти йдеш до мети і мусиш дисципліновано вставати о 5-6 ранку щоб потренуватися.

Інші види дешевого дофаміну - це скролінг соцмереж, тік-токів, перегляд серіалів. Цим "хворіє" кожен другий.

Так що причина - в дофаміні, і доречі, це дуже зв'язано з боргами якщо замислитись. Людина може важко працювати, наприклад ночами, бути незадоволеною життям, роботою, війною, країною і т п а у вільний весь час лише залипати в телефоні, серіалах, іграх, соцмережах... Щоб забутись і не бачити реальних проблем (хоча ж.. чуєш що проблеми є). Або втратити себе на якийсь час (як сталось у мене), перебувати у апатії через певні труднощі і теж шукати дешевий дофамін.

Змінити своє життя, провести 21 день по певному графіку і зрозуміти як це - рівномірний дофамін, без всплесків. Оце тяжко, але працює. Не знаєш що робити - подумай що не так в житті, може пора почати щось змінювати? І можна про дофамін погуглити :thank_you:
Я про дофамин вкурсе) я это называл когда долго лудил "дофаминовые качели" когда за пару суток лудозапоя ты от такой эйфории будто ты бог резко падаешь в такое состояние ужаса...головокружение, земля из под ног..и такие перепады несколько раз в день или несколько раз в пару дней... Взависимости от темпа и продолжительности игры....((((

фильм карты деньги 2 ствола, когда главный герой проиграл в покер..и встает изза стола и идет... там сцена чётко описывает это состояние... прям в точности как есть.

От этого расшатывается психика очень сильно. Это ненормальное состояние для человека, такие перепады.
Извини за русский, хотел написать быстро.

Зміна роботи зараз не варіант, робота тяжка, але зарплатня не сама погана + можно брати підробітки і бронь є, хоча нещодавно міркував все кинуть і піти в зсу, тіки ким, я не служив...... але фізично це тяжко, не кожен тягне їх... то я за роботу і зміни.....і я в тому числі їх не тягну, було б мені років 20.... хоча зараз 34 ще молодий але вже різниця велика, развалюха.... так як в 20 тіло не вивозе))))а хотілося б особливо зараз...
Це не було порадою, а описом як в мене відбувалось. В кожного своє життя.

В мене перший раз було що нічим віддавати років 10 назад, але зміг позичити, закрити все і взяти кредит в банку, щоб віддати людям, кредит банку в результаті я успішно закрив дуже швидко і без проблем, сумма була смішна... але паніка була теж.
10 років назад. А який був курс років 10 назад? 8-15 грн. А зараз? А сума? А інфляція доллара теж? Чому тоді вивіз а зараз не вивезеш?
Я про дофамин вкурсе) я это называл когда долго лудил "дофаминовые качели" когда за пару суток лудозапоя ты от такой эйфории будто ты бог резко падаешь в такое состояние ужаса...головокружение, земля из под ног..и такие перепады несколько раз в день или несколько раз в пару дней... Взависимости от темпа и продолжительности игры....((((

фильм карты деньги 2 ствола, когда главный герой проиграл в покер..и встает изза стола и идет... там сцена чётко описывает это состояние... прям в точности как есть.

От этого расшатывается психика очень сильно. Это ненормальное состояние для человека, такие перепады.
Извини за русский, хотел написать быстро.
А кажеш не хвороба...

Ще й яка. Просто наше суспільство трохи не доросло щоб називати чорне чорним в біле білим.
Коли у нас кашель, темпаратура ми лікуємось. А коли психічні розлади і панічні атаки - то нічо, само пройде....

10 років назад. А який був курс років 10 назад? 8-15 грн. А зараз? А сума? А інфляція доллара теж? Чому тоді вивіз а зараз не вивезеш?
Я уже не помню сумму, честно, что-то около 12.000 было... сейчас не вывезу закрыть так же быстро, потому что кредит банк не даст, люди не займут, а количество ежемесячных процентов по всем мфо превышают мою зарплату в разы. + уже начались просрочки.

А кажеш не хвороба...

Ще й яка. Просто наше суспільство трохи не доросло щоб називати чорне чорним в біле білим.
Коли у нас кашель, темпаратура ми лікуємось. А коли психічні розлади і панічні атаки - то нічо, само пройде....
2 Раза "болел" паническими атаками, скажу что это не болезнь, это побочка стресса которую можно решить самому, хоть это и очень тяжело , но эти панические атаки проходят моментально будто их и не было, если все сделать правильно, но могут вернутся если будет снова стресс....

Звонил в страховую, за психиатра и психотерапевта узнать... в страховку не входит... Всё входит а вот те кто лечит нервы не входят.... прийдется искать деньги на платного.... пускай хоть таблетки какие пропишет
Ещё в церковь сходить, непомню когда там был вообще, не считая свячение пасок

Останнє редагування:
Я уже не помню сумму, честно, что-то около 12.000 было... сейчас не вывезу закрыть так же быстро, потому что кредит банк не даст, люди не займут, а количество ежемесячных процентов по всем мфо превышают мою зарплату в разы. + уже начались просрочки.
Ну трохи довше все буде відбуватись. І вже тобі 100 500 разів написали про відсотки.Ну і трохи поштормить оточення - відпадуть лишні люди. А "твої" запропонують допомогу, але подумай двічі чи витягнеш брати допомогу. Щоб не було такого що закрив, позичивши, а потім зірвався і понабирав мфо наново. Я тут і без гри наново хватанула всі мфо для перекриття на гарячу голову, і думала брати кредит під заставу кварири. Добре що почитала форум, послухала юристів на ютюб. Зрозуміла, що є вихід.
В тебе теж є вихід ("навіть коли тебе з'їли, є як мінімум 2 виходи" (с))

Ну трохи довше все буде відбуватись. І вже тобі 100 500 разів написали про відсотки.Ну і трохи поштормить оточення - відпадуть лишні люди. А "твої" запропонують допомогу, але подумай двічі чи витягнеш брати допомогу. Щоб не було такого що закрив, позичивши, а потім зірвався і понабирав мфо наново. Я тут і без гри наново хватанула всі мфо для перекриття на гарячу голову, і думала брати кредит під заставу кварири. Добре що почитала форум, послухала юристів на ютюб. Зрозуміла, що є вихід.
Категорично у людей брати грошi на мфо ні, це в мене зараз залізно. Я візьму гроші у людини якщо мені треба на потреби для життя, якщо зовсім нуль буде.... і віддам в першу чергу, на борги ні! То отдєльно
Мотивує... чорний гумор теж гумор, але мені ще поки немає бачення виходу, лише туманне "морозитись від усіх і щось чекати", отака стратегія, норм ага..)

Останнє редагування:
Сегодня ночью просыпался раз 5 в холодном поту, наверное каждый час, пора к психиатру, записался, онлайн глянем что с этого выйдет

Останнє редагування:
Вобщем набрал смен по максимум, работа и сон больше ничего, состояние ппц постоянно думаю о том что влез в это, в голове вечно вопрос " что будет дальше ? ".

Связывался с психиатром, выписал таблетки, пока не покупал, денег нет там курс около 1000грн каждый месяц на таблетки, генерализированное тревожное расстройство, довёл себя этими кредитами почти до ручки.

Дал рекомендацию, что таблетки только притушат тревогу, надо поменять мысли, или убрать проблему. Проблему убрать не могу, так как моя проблема с долгами нерешаема сейчас. Мысли поменять сказал есть один способ- составить план что и как будет и как я,буду проблему решать, для этого надо избавится от мыслей "неизвестности", ну типа я,должен для себя чётко знать последствия кому когда будут звонить, как на это отреагируют, что ещё будет помимо звонков, если будут предлагать тело надо быть готовым его отдать(чтоб деньги уже лежали про запас), если дойдёт до суда надо знать в каких случаях можно проиграть суд, допустим если с 10000 тела проиграю и должен буду отдавать 100000 то это будет вообще ударом по психике... воьщем пока путаница в мыслях от незнания того что будет, то будет только хуже самочувствие....

Вобщем набрал смен по максимум, работа и сон больше ничего, состояние ппц постоянно думаю о том что влез в это, в голове вечно вопрос " что будет дальше ? ".

Связывался с психиатром, выписал таблетки, пока не покупал, денег нет там курс около 1000грн каждый месяц на таблетки, генерализированное тревожное расстройство, довёл себя этими кредитами почти до ручки.

Дал рекомендацию, что таблетки только притушат тревогу, надо поменять мысли, или убрать проблему. Проблему убрать не могу, так как моя проблема с долгами нерешаема сейчас. Мысли поменять сказал есть один способ- составить план что и как будет и как я,буду проблему решать, для этого надо избавится от мыслей "неизвестности", ну типа я,должен для себя чётко знать последствия кому когда будут звонить, как на это отреагируют, что ещё будет помимо звонков, если будут предлагать тело надо быть готовым его отдать(чтоб деньги уже лежали про запас), если дойдёт до суда надо знать в каких случаях можно проиграть суд, допустим если с 10000 тела проиграю и должен буду отдавать 100000 то это будет вообще ударом по психике... воьщем пока путаница в мыслях от незнания того что будет, то будет только хуже самочувствие....
Як все складно ,і як Ви себе накрутили ,будьте трішки проще ,відпустіть ситуацію ,змініть ставлення до того ,знайдіть якесь хобі яке приносить задоволення ( не ставки ) ,таблетки то край ...вийдіть в парк ,пройдіться ,гарний фільм чи книга ,та моло чим можна зайняти мізки ,купіть складне лего і складіть його годин за 5 ( за оту тисячу ) мені допомогло )

Як все складно ,і як Ви себе накрутили ,будьте трішки проще ,відпустіть ситуацію ,змініть ставлення до того ,знайдіть якесь хобі яке приносить задоволення ( не ставки ) ,таблетки то край ...вийдіть в парк ,пройдіться ,гарний фільм чи книга ,та моло чим можна зайняти мізки ,купіть складне лего і складіть його годин за 5 ( за оту тисячу ) мені допомогло )
Ставки никогда не ставил я долго играл в покер, почти профессионально, потом выиграл пару дорогих турниров и понесло в автоматы, выгорел изнутри эмоционально, потом кредит из-за этих автоматов, 2 или 3 не могу сказать, года не играл, вечно то брал мфо то продлевать, потом закрывал полностью, потомучто кредит тоже иногда влияет на бюджет, всё это время, у меня,была мысль, что я работаю забесплатно... вечно кому-то должен при том выгоревши эмоционально после азартных игр жизнь удовольствия приносила мало, бывает моменты но то не то совсем, сейчас после срыва я вообще незнаю как восстановится. Да гуляю по лесу, у нас лес рядом, единственное что помогает сейчас это работа. Работа физически очент тяжёлая и времени хватает между сменами только на сон, она отвлекает полностью, мысли только когда просыпаешся или едешь на работу и с работы , на работе не думаю о долгах, даже облегчение какое-то там.

Ещё купил табак и машинку, вот и экономия и отвлечение тоже... пока крутишь те сигареты.... пазлы фильмы врятле отвлекут, раньше в онлайн игру играл, захожу иногда туда тоже отвлекает.... но 170+тыс тела по мфо не считая кредита в банке это ппц. Так 170к тела это только тело а сколько ещё придётся переплатить это жесть просто ******...

Вот некоторые пишут живу и не плачу годами.... или вот тоже, в первую очередь на себя, живу и не думаю, а 10% откладываю на долги... у меня 10% от дохода это где-то 3000максимум... это сколько закрывать лет с такой стратегией... у меня наверное вариант 1н работать по максимум и откладывать во всем себе отказывая 1-2 года, терпеть ихние звонки окружению и гасить по возможности все что отложил....

Но больше всего волнует это реакция родных, я обещал не играть... подвёл всех

Останнє редагування:
Назад
Угорі