- Дописи
- 1913
- Реакції
- 3939
- Бали
- 3030
Мактум Норсафи не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Я не спеціаліст у зверненнях до МФО та їх регулятора, та й не прихильник загалом. Хоча така процедура й існує, на форумі є щонайменше один юрист, який має таку практику - Mercato®, можете проконсультуватися. Загалом це має назву "досудове врегулювання". Звісно, це потребує коштів, як на роботу юриста, так і поштові витрати і т.п. Тому не для кожного буде доречно, хіба що є кошти і бажання. В будь-якому випадку, Вам варто пам'ятати - формулюйте всі звернення таким чином, щоб не визнавати наявність договірних відносин. Приблизно так: "Отримую інформацію від невідомих осіб, взаємовідносин з компанією (договорів, тощо) не маю, зобов'язань не визнаю. Відтак вимагаю провести перевірку щодо наявності кредитних відносин і надати вичерпні докази, що будь-які договори були укладені сами мною і з моєю участю". Це основа, якою не варто нехтувати. Тому що визнаючи наявність договору, позбавляєте себе однієї з найкращих стратегій захисту на випадок судового розгляду.Якщо вдасться отримати від МФО якісь відповідь, тоді буду звертатись до НБУ
Їх не варто чекати, просто бути морально і практично напоготові. Щодо цього пізніше детально напишу або дам посилання на мої повідомлення в інших темах.Якщо не допоможе тоді напевно прийдеться чекати від них сюрпризів.
??Уже не плачу 1 міс.
Також слід розуміти, що більшість МФО через 3-6-12 місяців (все індивідуально) йде на поступки і пропонує досить лояльні умови, наприклад закрити борг за тіло кредиту (власне, отримана сума). Це відбувається тоді, коли вони впевняться у безнадійності будь-яких вимог і контактів з Вами та оточенням. А досудове вирішення питання, як-то запити до МФО чи звернення у Нацбанк, можуть зайняти теж досить часу, крім того потребуватимуть або коштів, або юридичних знань. Варто це враховувати, і якщо фінансове становище не найкраще, то раджу в першу чергу використовувати кошти на повсякденні потреби.