Доброго дня!
Повідомляю вас про систематичні та неправомірні дії, які здійснюються з боку вашої організації, стосовно мене та вимагаю їх негайного припинення.
Посилаючись на отриманий мною кредит у розмірі 2700 гривень, (номер договору 1151212), зазначаю наступні порушення законодавства України та моїх прав:
Погрози розповсюдженням персональних даних (селфі з паспортом):
Ваші представники (шляхом SMS-повідомлень, телефонних дзвінків та інших каналів комунікації) багаторазово надсилали погрози щодо розповсюдження мого особистого селфі з паспортом третім особам у разі неповернення боргу. Зокрема, у повідомленні в меседжері Telegram від 25 Червня 14:02 від користувача з юзернеймом @Finmobile3, що діє від імені організації Finmobile, зазначено: "Якщо найближчим часом не буде здійснено повернення боргу, плануємо надіслати цим особам фото селфі з паспортом, яке підтверджує факт отримання кредиту та наявність боргу".
Ці дії є прямим та грубим порушенням:
Закону України "Про захист персональних даних", моє селфі з паспортом є конфіденційною інформацією, яка може оюроблятись та поширюватись лише за моєю згодою. Погрози її несанкціонованим поширенням є кримінальним діянням.
Моїх конституційних прав на повагу до гідності та честі, а також на приватність. Розповсюдження таких даних завдає мені моральної шкоди та ставить під загрозу мою репутацію.
Психологічний тиск та залякування: Погрози розголошенням моїх особистих даних є формою психологічного тиску, залякування та, по суті, мають ознаки шантажу, що є протиправним методом стягнення заборгованості.
Порушення законодавства про споживче кредитування: Ваші дії суперечать принципам добросовісної ділової практики, встановленим Законом України "Про споживче кредитування", який забороняє агресивні та неправомірні методи впливу на споживача.
Я категорично вимагаю негайно припинити всі неправомірні дії!
Я маю всі докази ваших неправомірних дій, включаючи скріншоти поввідомлень. У разі продовження подібних порушень, я залишаю за собою право звернутися з офіційними скаргами до:
Національного банку України (НБУ);
Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;
Кіберполіції України;
А також до суду для захисту своїх прав та відшкодування завданих збитків.
Сподіваюсь на негайне реагування та припинення незаконної діяльності з вашого боку."