KaPT0Xa
✩ Premium ✩
- Дописи
- 1048
- Реакції
- 1308
- Бали
- 5480
KaPT0Xa не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
З ким?Може поділитеся досвідом?)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
З ким?Може поділитеся досвідом?)
Абсолютна більшість людей не володіє навиками базової фінансової грамотності.
Мало того, вряд-ли бы сейчас существовал наш любимый форум. Конечно и безусловно все находящиеся здесь не являются до конца финансово грамотными.Недолго думал над ответом в опросе.
Все-таки, нет. Не считаю себя финансово грамотным.
Был бы таким, не было бы многих проблем, связанных с финансами.
Може тому і трезвонять колектори та складно пригадати всі борги?Смысла именно для себя я не вижу. Хочешь чего-то больше-зарабатывай больше, от и усьо для меня. На что я трынькнуть могу я и сама отлично знаю, мне он нах не нужен. А, была пыталась вести тот учет- для меня скукатищааа. А кому нравится- молодчаги.
Може тому і трезвонять колектори та складно пригадати всі борги?
Проходив різні етапи по життю, заробляв від 100 до 2000$ і завжди не вистачало. Тому і почав цікавитися темою фін грамотності.
Сьогодні вкотре проявив імпульсивніність при поході за покупками. Хотів шоколадку і кілограм печива, а взяв 3 шоколадки, печиво, батончик, снеки і пиріжок. Вважаю доцільним ввести чітке правило 24-х годин, перед купівлею.
Ви зламали мій світогляд на нівець!почав цікавитися темою фін грамотності.
Сьогодні вкотре проявив імпульсивніність при поході за покупками. Хотів шоколадку і кілограм печива
Проходив різні етапи по життю, заробляв від 100 до 2000$ і завжди не вистачало. Тому і почав цікавитися темою фін грамотності.
Сьогодні вкотре проявив імпульсивніність при поході за покупками. Хотів шоколадку і кілограм печива, а взяв 3 шоколадки, печиво, батончик, снеки і пиріжок. Вважаю доцільним ввести чітке правило 24-х годин, перед купівлею.
А что именно смешного ? Люди не роботы - не ошибается, кто ничего не делаетСмешно, на форуме должников есть люди, считающие себя финансово грамотными) Разве что сейчас уже выучились, на своих ошибках.
В чем составляющая смеха?Смешно, на форуме должников есть люди, считающие себя финансово грамотными)
Даже роботы ошибаютсяЛюди не роботы - не ошибается, кто ничего не делает![]()
Смешно то что вы так считаете! Это даже не смешно, а печально!!!Смешно, на форуме должников есть люди, считающие себя финансово грамотными) Разве что сейчас уже выучились, на своих ошибках.
А вот это уже лишнее!!! Вы с какой целью создали тему и задаёте такой вопрос если такое пишете?Вже п'ятеро успішних і випадково сюди потрапивших осіб. Може поділитеся досвідом?)
Я думаю, что тут вот это:Вы с какой целью создали тему и задаёте такой вопрос если такое пишете?
Курцям раджу не чекати 24 години, а кидати)Про 24 часа для шоколадки и печенья это мощно,да??? Еще б курильщикам советовали 24 часа ждать. А если нужна была 1 шоколадка, купили 3 и еще разной х*ени- отут хз
Хотя, если норм скидка, то можно взять на неделю. От така х*ня, малята
Тут дарма. Є класна тема мінімалізму, але то треба гармонійно прийти, не змушуючи себе.А я тепер стала шкодувати гроші на себе і це жесть. Треба взуття нове купляти, а я все жалію гроші на це викинути....в магазі чітко купляю тільки необхідну їжу
То ділися досвідом і висновками, як практик)Хороша тема.
Протягом останніх 2,5 років змінилось моє ставлення до коштів. Все інакше.
Звісно що потрібно з дитинства, та у більшості батьки самі далекі від цього. Виходить змушені шляхом навчання на помилках вчитися зараз.Смешно то что вы так считаете! Это даже не смешно, а печально!!!
А я захотів і до пива взяв гарної дорогої рибки... Ой бляха, горішки треба було брати...(((
Основи фінансової грамотності треба зі школи закладати +батьки (що у нас не робиться), а людина коли виросте сама вирішить як їй жити, 1 чи 20 шоколадок купляти.
З метою ділитися досвідом і думками, інформаційного обміну.А вот это уже лишнее!!! Вы с какой целью создали тему и задаёте такой вопрос если такое пишете?
Для себе трактую як вміння (саме вміння, а не розуміння), збільшувати свій капітал на постійній основі, планомірним розподілом ресурсів.А что такое финансовая грамотность?
Я промовчуКурцям раджу не чекати 24 години, а кидати)
Про спонтанні покупки: думаю справа в тому що лише починаю вчитися.
Знижка на шоколадки норм, купив по 32, а в супермаркетах такий шоколад по 42-45.
Тут дарма. Є класна тема мінімалізму, але то треба гармонійно прийти, не змушуючи себе.
Одне з правил: купувати тільки найвищої якості речі і коли дійсно потрібно. Купуючи одну, потрібно такої ж самої позбутися. Сам думаю по приїзду додому роздати/викинути 80% речей, бо половину з того не одягав років 3. Взуття пар 8, а ношу одну і все таке. Більше того, всю зиму проходив в одному комплекті, міняю лише футболки і спіднє, бо мені так зручно, нащо три шафи одягу, питання риторичне.
То ділися досвідом і висновками, як практик)
Звісно що потрібно з дитинства, та у більшості батьки самі далекі від цього. Виходить змушені шляхом навчання на помилках вчитися зараз.
З метою ділитися досвідом і думками, інформаційного обміну.
Для себе трактую як вміння (саме вміння, а не розуміння), збільшувати свій капітал на постійній основі, планомірним розподілом ресурсів.
Не брати кредити, якщо це призведе до даремних переплат, брати-щоб заробити більше коштів.
Стримуватися від імпульсиву, гоніння за модою і бажання здаватися тим ким не є, а купувати лише дійсно потрібні речі високої якості на власні кошти.
Мати фінансову подушку для надзвичайних подій.
Грамотно вкладати щомісячні надлишки ресурсів, для того щоб захиститися від інфляції, в подальшому отримувати більше, а працювати-менше.
Ну і подібне.
Цікаво... Але пункт з надлишком коштів якось мене шокував. Надлишок взагалі він існує? Я маю на увазі форумчан, багато з нас ще брали в борг на погашення процентів і пролонгації у фізосіб, друзів, родичів, яким потрібно віддавати, а ще коммуналка і хоч якесь харчування та проїзд. Питання надлишку у нашому випадку - це скільки і від чого той надлишок буде? Якщо звісно, ви нікому не винні, немає судів та зносу ІН і т.д. тоді питань нема, а про нас,форумчан йде мова. Людям не те що на шоколадку відкласти, на проїзд до роботи відкласти не вдається, звісно у кого вона ще залишилась. Питання фінансової грамотності форумчан - це як вижити на зарплату при цьому більше половини доходу йде на борги і це при тому, що шарагам, а в багатьох їх більше 10ти, ніхто не платить. Тільки фізособам і банкам, по яким немає боргів, таких багато на форумі. Я не виключення і розумію, що потрібно мати щось на випадок хвороби і форсмажора, але питання - що? З чого? Відмовивши собі в чому? Дихати повітрям? Палити - згодна, купувати речі, які дешеві і роками висять в шафі - теж згодна, це слушно. Отак по пунктам можна до чогось дійти. Але, звісно, це тільки навчить виживати, а не вирішить проблему. А виживати нам потрібно. Ми ж люди Ікс.Курцям раджу не чекати 24 години, а кидати)
Про спонтанні покупки: думаю справа в тому що лише починаю вчитися.
Знижка на шоколадки норм, купив по 32, а в супермаркетах такий шоколад по 42-45.
Тут дарма. Є класна тема мінімалізму, але то треба гармонійно прийти, не змушуючи себе.
Одне з правил: купувати тільки найвищої якості речі і коли дійсно потрібно. Купуючи одну, потрібно такої ж самої позбутися. Сам думаю по приїзду додому роздати/викинути 80% речей, бо половину з того не одягав років 3. Взуття пар 8, а ношу одну і все таке. Більше того, всю зиму проходив в одному комплекті, міняю лише футболки і спіднє, бо мені так зручно, нащо три шафи одягу, питання риторичне.
То ділися досвідом і висновками, як практик)
Звісно що потрібно з дитинства, та у більшості батьки самі далекі від цього. Виходить змушені шляхом навчання на помилках вчитися зараз.
З метою ділитися досвідом і думками, інформаційного обміну.
Для себе трактую як вміння (саме вміння, а не розуміння), збільшувати свій капітал на постійній основі, планомірним розподілом ресурсів.
Не брати кредити, якщо це призведе до даремних переплат, брати-щоб заробити більше коштів.
Стримуватися від імпульсиву, гоніння за модою і бажання здаватися тим ким не є, а купувати лише дійсно потрібні речі високої якості на власні кошти.
Мати фінансову подушку для надзвичайних подій.
Грамотно вкладати щомісячні надлишки ресурсів, для того щоб захиститися від інфляції, в подальшому отримувати більше, а працювати-менше.
Ну і подібне.
Якраз це і свідчить про відсутність базових навичок. Тобто жити по можливості, а не бажанню, не брати кредити і борги, фінансова подушка.Цікаво... Але пункт з надлишком коштів якось мене шокував. Надлишок взагалі він існує? Я маю на увазі форумчан, багато з нас ще брали в борг на погашення процентів і пролонгації у фізосіб, друзів, родичів, яким потрібно віддавати, а ще коммуналка і хоч якесь харчування та проїзд. Питання надлишку у нашому випадку - це скільки і від чого той надлишок буде?