Дивний дзвінок ,не знаю як реагувати

• Автор теми Автор теми Поліна
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 58
  • Перегляди Перегляди 3K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Доброго дня. Знову питання до досвідчених...
Вчора та сьогодні поступали дзвінки зі старого номеру подруги близької. Сімку вона втратила, попросила взяти трубку з того номеру, бо ж може хто знайшов шукає господаря(що дуже навряд).
Я здогадувалася, що це може бути, вже чула подібні історії, і все ж....
Щойно взяла трубку. Грубим чоловічим голосом "Полина, все номера и фотографии скопированы", повторив два рази я кинула трубку...
Що робити? Це правда чи що? Хто це???
Фото родини повно...номера пофіг ....я в шоці...

Треба переставати боятися голоса з трубки, тоді все буде гаразд )

Кто не знает откуда берутся звонки с Ваших номеров и Вам с якобы номеров родных - есть сервисы ip-телефонии, в т.ч. с подменой номера. Названия и ссылки по понятным причинам указывать не стану. Технически это несложно реализуется и стоимость доступная, особенно для тех кто массово "работает". Логично, что блокировка/смена сим-карты не поможет, это работает независимо от статуса Вашей сим, необязательно чтобы таковая вообще существовала.
А этот псевдовзломщик не факт что из МФО. Шантаж - распространённая штука, а Ваши персональные данные, контакты и другую личную информацию можно получить из самых неожиданных источников. Хотя в основном скорее установленные приложения с сомнительными разрешениями, переходы по ссылкам и т.д. Иной раз случается, что подобным промышляют хорошие знакомые, которые конечно своей осведомленностью о Вашей жизни могут просто шокировать и пользуются этим.
В любом случае, советую Вам не вестись на шантаж и привести в порядок эмоции. В разговоре с незнакомцем, если таковой состоится, скажите что он волен делать всё что угодно и Вас это никак не волнует, а всё окружение уже в курсе событий.
Помните, что выполнение требований шантажиста не гарантирует прекращения дальнейших вымогательств или неисполнения угроз, а скорее даже мотивирует на новые преступления, ещё большую наглость, ещё более крупные требования. И так до тех пор, пока и в самом деле не останетесь без денег и имущества (если требования финансового плана). Куда лучше пресечь это на корню.

Не той випадок. Лише втратите дані, сім-карту і час. Це все не допоможе, проблема в іншій площині, так би мовити. Вище описав що до чого.

Кроме того, предполагаю что наличие у него каких-либо материалов, помимо контактов - это блеф. Можете при случае попросить его скинуть хотя бы десяток фотографий, самых интересных, которыми он намерен кого-то удивить.
Дякую! Уже дзвонили бабусям, погрожували, і культурно намагались, і шантажували...весь день тероризували дзвінками...вони в шоці...я пояснила їм, як реагувати, тобто ніяк, а вони "дзвони, домовляйся", налякані...
Треба переставати боятися голоса з трубки, тоді все буде гаразд )
Я ні, мені все одно, просто я побоялась, що у мене до того номеру все життя підкріплене, і з його допомогою можна зайти в будь що, чи ні?

дзвони, домовляйся
З такою активною позицією щодо Ваших особистих справ вони б краще написали колективну заяву до поліції чи прокуратури по факту шантажу, вимагання, втручання у приватне життя і т.д. Було б куди дієвіше.
Домовлятися з кримінальними елементами? Це ж яку самоповагу треба мати)

Дякую! Уже дзвонили бабусям, погрожували, і культурно намагались, і шантажували...весь день тероризували дзвінками...вони в шоці...я пояснила їм, як реагувати, тобто ніяк, а вони "дзвони, домовляйся", налякані...

Я ні, мені все одно, просто я побоялась, що у мене до того номеру все життя підкріплене, і з його допомогою можна зайти в будь що, чи ні?

Безпека номеру це коли 1. Він в оператора зареєстрований на Ваш паспорт і оператор відповідає за його безпеку.
2. Коли (бажано) він ніде не фігірує (Приват банк, Нова пошта і т.ддд. і тппп) окрім людей.
3. Коли нікому не давали користуватися номером телефону.

Касаемо финфорса уже писали о подмене номеров, когда родственникам заемщика звонят, как будто с его номера, а заемщику, как будто от родителей друзей и проч.знакомых. Либо стояло приложение сслоун, либо переходили по ссылкам в смс. В обоих случаях копируется вся информ.с Вашего аппарата. Далее уже программы по подмене номеров делают то, что происходит у Вас. Только менять симку, а лучше и сам телефон.
Ну той чоловік шантажував, що в нього є мої оголені фото, хоча я ніколи так не фотографувалась?

Додатки від СС не ставила
На посилання не переходила.
Я хз...
З оператором розмовляла, питала, як таке можливо, назвав методи, то не підходить жодне, адже я особистою інформацією не ділюся і як це можна було дізнатись не знаю...
З такою активною позицією щодо Ваших особистих справ вони б краще написали колективну заяву до поліції чи прокуратури по факту шантажу, вимагання, втручання у приватне життя і т.д. Було б куди дієвіше.
Я не пояснювала, щоб не хвилювати, просто сказала, що все складніше, ніж вони уявляють...
Безпека номеру це коли 1. Він в оператора зареєстрований на Ваш паспорт і оператор відповідає за його безпеку.
2. Коли (бажано) він ніде не фігірує (Приват банк, Нова пошта і т.ддд. і тппп) окрім людей.
3. Коли нікому не давали користуватися номером телефону.
Зрозуміло...нажаль...
Згодна з Вами, коли це далі мене не заходить, то начхати, а коли так, то понервувала

Та 99% що той шахрай не має доступу до Вашого номеру. А телефонує "з нього" за допомогою сервісів ір-телефонії з підміною номера, що описав вище. 21-е століття)
Якщо все ж хвилюєтесь, зробіть ось що. Зверніться до оператора зв'язку із заявою про втрату сім-карти і попросіть заблокувати її і всі дублікати, якщо вони передбачені і існують (можете коротко описати свої підозри). Після цього отримайте в офісі нову сім зі збереженням номера і попросіть заборонити перевипуск без паспорта. Потрібна буде деяка інформація (залишок на рахунку, останнє поповнення, найчастіші контакти, оригінал сім-карти і стартового пакету - 1-3 позиції на вибір, уточніть передчасно).
Тоді будете на 100% у безпеці, в плані сім-карти і зв'язаних акаунтів (для найважливіших раджу підключити двухфакторну авторизацію)

Та 99% що той шахрай не має доступу до Вашого номеру. А телефонує "з нього" за допомогою сервісів ір-телефонії з підміною номера, що описав вище. 21-е століття)
Якщо все ж хвилюєтесь, зробіть ось що. Зверніться до оператора зв'язку із заявою про втрату сім-карти і попросіть заблокувати її і всі дублікати, якщо вони передбачені і існують (можете коротко описати свої підозри). Після цього отримайте в офісі нову сім зі збереженням номера і попросіть заборонити перевипуск без паспорта. Потрібна буде деяка інформація (залишок на рахунку, останнє поповнення, найчастіші контакти, оригінал сім-карти і стартового пакету - 1-3 позиції на вибір, уточніть передчасно).
Тоді будете на 100% у безпеці, в плані сім-карти і зв'язаних акаунтів (для найважливіших раджу підключити двухфакторну авторизацію)
Дякую за інформацію та підтримку?
Гарного Вам дня!

просто сказала, що все складніше, ніж вони уявляють...
По суті - так, але таке дослівне висловлювання може наштовхнути їх на припущення, начебто у Вас дійсно великі проблеми ? хоча людина якщо захоче, то надумає собі зайвого в будь-якому разі...
Дякую за інформацію та підтримку?
Гарного Вам дня!
Навзаєм!?
Ну той чоловік шантажував, що в нього є мої оголені фото
От коли наступного разу зателефонує - попросіть відправити вам хоча б декілька, так би мовити довести серйозність намірів.
хоча я ніколи так не фотографувалась?
В такому разі Вам самій мабуть цікаво їх побачити))

Останнє редагування:
По суті - так, але таке дослівне висловлювання може наштовхнути їх на припущення, начебто у Вас дійсно великі проблеми ? хоча людина якщо захоче, то надумає собі зайвого в будь-якому разі...

Навзаєм!?

От коли наступного разу зателефонує - попросіть відправити вам хоча б декілька, так би мовити довести серйозність намірів.

В такому разі Вам самій мабуть цікаво їх побачити))
Вони думають, що це все офіційно, що я ходила в банк, що мене знають в обличчя, що я маю сходити в офіс поспілкуватися зі співробітниками, на жалість надавити, пояснитися...
що то правда бандити телефонують, що моїй родині погрожують реально і ми в небезпеці...
Це мені смішно, але...бабусі в передінфарктному стані...

До речі, припускаю - якщо б існував дублікат сім-карти в третіх осіб і вони користувалися з нього послугами зв'язку, Ви б помітили списання коштів та/або пакетних послуг. Рахунок же спільний. Також це було б відображено в деталізації рахунку (в мобільному додатку вільний перегляд, або платно у паперовому вигляді надається)
бабусі в передінфарктному стані...
Є можливість змінити номер телефону для бабусі?

До речі, припускаю - якщо б існував дублікат сім-карти в третіх осіб і вони користувалися з нього послугами зв'язку, Ви б помітили списання коштів та/або пакетних послуг. Рахунок же спільний. Також це було б відображено в деталізації рахунку (в мобільному додатку вільний перегляд, або платно у паперовому вигляді надається)

Є можливість змінити номер телефону для бабусі?
Я вийняла ту сім, нову придбала.
І ті клоуни казали, що вони знають, що я змінила номер і це ненадовго мене врятує...
На психіку давлять

Мої рідні далеко, в іншому місті, та і не погодяться.
Я коли вчора подзвонила зі свого і кажу, що я номер змінила, що так і так, то бабуся: "Так що, нам всім також змінити?" Зляться...

"Так що, нам всім також змінити?"
Якщо ті дзвінки і погрози їх так бентежать, то це хороший варіант, чому б і ні
Втім, навіщо взагалі рідні з ними спілкуються? Можна ж з перших секунд зрозуміти хто телефонує і завершити дзвінок ?

Якщо ті дзвінки і погрози їх так бентежать, то це хороший варіант, чому б і ні
Втім, навіщо взагалі рідні з ними спілкуються? Можна ж з перших секунд зрозуміти хто телефонує і завершити дзвінок ?
Отож! І я так кажу " нащо Ви спілкувалися?", Бо "хвилюються за мене"... Бредятіну несуть, а вони слухають і доказують щось...
Просто цікаво, як таких виродків земля носить...

Касаемо финфорса уже писали о подмене номеров, когда родственникам заемщика звонят, как будто с его номера, а заемщику, как будто от родителей друзей и проч.знакомых. Либо стояло приложение сслоун, либо переходили по ссылкам в смс. В обоих случаях копируется вся информ.с Вашего аппарата. Далее уже программы по подмене номеров делают то, что происходит у Вас. Только менять симку, а лучше и сам телефон.
Доброго дня.В мене була така ситуація з ними.Подзвонили з робочого номера,трохи поговорили,а потім сказав,що зараз передзвонить.Передзвонив з іншого номера,не повірете-з номера двоюрідної сестри,який не знала,і не був записаний в телефоні.

Доброго дня.В мене була така ситуація з ними.Подзвонили з робочого номера,трохи поговорили,а потім сказав,що зараз передзвонить.Передзвонив з іншого номера,не повірете-з номера двоюрідної сестри,який не знала,і не був записаний в телефоні.
Вони з різних каналів знаходять інформацію, не лише список контактів. Приват, НоваПошта, Київстар і десятки компаній меншого маштабу на(про)дають дані. А ще пошук по соцмережах і т.д., можна багато продовжувати. Так що мало дивує.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі