Доказательства получения кредита у МФО

• Автор теми Автор теми Вика юж
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 53
  • Перегляди Перегляди 2K
В цілому з Вами згоден, але якщо вже вдаватися в деталі, то одноразовим ідентифікатором можна підписати ел.договір про купівлю пачки презервативів чи прокладок в інтернет-магазині, але ніяк не кредитний договір, тобто документ, який вимагає власноручного підпису сторін!!! Про це чітко сказано в ч.2 ст.17 ЗУ "Про електронні довірчі послуги".
"Електронна взаємодія фізичних та юридичних осіб, яка потребує відправлення, отримання, використання та постійного зберігання за участю третіх осіб електронних даних, аналоги яких на паперових носіях повинні містити власноручний підпис відповідно до законодавства, а також автентифікація в складових частинах інформаційних систем, в яких здійснюється обробка таких електронних даних та володільцями інформації в яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, повинні здійснюватися з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, державні реєстратори, нотаріуси та інші суб’єкти, уповноважені державою на здійснення функцій державного реєстратора, для засвідчення чинності відкритого ключа використовують лише кваліфікований сертифікат відкритого ключа, а для реалізації повноважень, спрямованих на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків фізичної або юридичної особи відповідно до закону, застосовують виключно засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання."

покажите, где? ?

Коли перша інстанція знесла напис,вони подали до апеляційного суду ,+подали новий позов у Солом'янський. (на заборгованість)
Скажіть, будь ласка, а шарага надала Вам документ, що підтверджує вчинення електронного правочину? А згідно ЗУ "Про ел.комерцію" повинна надати!!! А первинний платіжний документ (меморіальний ордер чи платіжне доручення) про переказ на Ваш банківський рахунок кредитних коштів у Вас є ??? Я думаю, що немає! А чому б Вам не написати в шарагу листа, де Ви пообіцяєте направити матеріали судової справи в ДФС і попросите перевірити шарагу на предмет дотримання правил бухгалтерського обліку та ухиляння від сплати податків!!! І не забудьте попросити шарагу назавжди здриснути з Вашого життя!!! Я думаю, це буде найкращий варіант для Вас! Успіху Вам!
"Електронна взаємодія фізичних та юридичних осіб, яка потребує відправлення, отримання, використання та постійного зберігання за участю третіх осіб електронних даних, аналоги яких на паперових носіях повинні містити власноручний підпис відповідно до законодавства, а також автентифікація в складових частинах інформаційних систем, в яких здійснюється обробка таких електронних даних та володільцями інформації в яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, повинні здійснюватися з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, державні реєстратори, нотаріуси та інші суб’єкти, уповноважені державою на здійснення функцій державного реєстратора, для засвідчення чинності відкритого ключа використовують лише кваліфікований сертифікат відкритого ключа, а для реалізації повноважень, спрямованих на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків фізичної або юридичної особи відповідно до закону, застосовують виключно засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання."

покажите, где? ?

А що у нас є кваліфіковані електронні довірчі послуги??? Якщо коротко:
- кваліфікований електронний підпис;
- кваліфікована електронна печатка;
- кваліфікована електронна позначка часу;
- кваліфікована послуга реєстрованної електронної доставки;

Якщо у когось є якесь інше тлумачення данної статті, то я готовий вислухати!

Останнє редагування:
Скажіть, будь ласка, а шарага надала Вам документ, що підтверджує вчинення електронного правочину? А згідно ЗУ "Про ел.комерцію" повинна надати!!! А первинний платіжний документ (меморіальний ордер чи платіжне доручення) про переказ на Ваш банківський рахунок кредитних коштів у Вас є ??? Я думаю, що немає! А чому б Вам не написати в шарагу листа, де Ви пообіцяєте направити матеріали судової справи в ДФС і попросите перевірити шарагу на предмет дотримання правил бухгалтерського обліку та ухиляння від сплати податків!!! І не забудьте попросити шарагу назавжди здриснути з Вашого життя!!! Я думаю, це буде найкращий варіант для Вас! Успіху Вам!

Як говорить мій адвокат:,, тихіше їдеш ,дальше будеш))"
Всьому свій час... )))))

А середину текста вы умышленно игнорируете?

Як говорить мій адвокат:,, тихіше їдеш ,дальше будеш))"
Всьому свій час... )))))
Будь ласка, вибір за Вами!
А середину текста вы умышленно игнорируете?
А хіба є якесь протиріччя? Коли я автентифікуюсь у своєму кабінеті в Мінюсті, я використовую свій кваліфікований електронний підпис, хіба ні???

Будь ласка, вибір за Вами!

А хіба є якесь протиріччя? Коли я автентифікуюсь у своєму кабінеті в Мінюсті, я використовую свій кваліфікований електронний підпис, хіба ні???
используете конечно))) разве об этом речь?
речь о вашем тезисе, что согласно ч.2 ст. 17 ЗУ"Про електронні довірчі послуги" кредитный договор обязательно должен быть подписан собственноручно)))
вот, я и прошу вас показать, где это написано)))

используете конечно))) разве об этом речь?
речь о вашем тезисе, что согласно ч.2 ст. 17 ЗУ"Про електронні довірчі послуги" кредитный договор обязательно должен быть подписан собственноручно)))
вот, я и прошу вас показать, где это написано)))
Шановний, Ви мене дивуєте! Особистий (він же власноручний) підпис є обовязковим атрибутом письмового вчинення правочину!!! Про це вказано і в Цив.Кодексі, і в ЗУ "Про фінансові послуги", і в ЗУ "Про споживче кредитування" і в інших законах!
А ЗУ "Про електронні довірчі послуги" встановлює, що згідно ч.4,5 ст.18:
"
4. Кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису.

5. Кваліфікована електронна печатка має презумпцію цілісності електронних даних і достовірності походження електронних даних, з якими вона пов’язана."

Шановний, Ви мене дивуєте! Особистий (він же власноручний) підпис є обовязковим атрибутом письмового вчинення правочину!!! Про це вказано і в Цив.Кодексі, і в ЗУ "Про фінансові послуги", і в ЗУ "Про споживче кредитування" і в інших законах!
А ЗУ "Про електронні довірчі послуги" встановлює, що згідно ч.4,5 ст.18:
"
4. Кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису.

5. Кваліфікована електронна печатка має презумпцію цілісності електронних даних і достовірності походження електронних даних, з якими вона пов’язана."
Окей)) почему тогда забываем ст. 207 ЦКУ, которая говорит, что электронная форма, приравняна к письменной? Почему не берете в расчет ЗУ "об электронной комерции", который как раз и регулирует заключение электронных договоров? ? Чем вам электронный идентификатор не подпись на договоре?

кстати, на досуге, почитайте решение ВС по делу № 732/670/19 от 09.09.2020)))
думаю.. эта часть вам понравится "Якщо є електронна форма договору, то і підписувати його потрібно електронним підписом.

Відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про електронну комерцію» моментом підписання електронної правової угоди є використання: електронного підпису або електронного цифрового підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис», за умови використання коштів електронного цифрового підпису всіма сторонами електронної правової угоди; електронний підпис одноразовим ідентифікатором, визначеними цим Законом; аналога власноручного підпису (факсимільного відтворення підпису за допомогою засобів механічного або іншого копіювання, іншого аналога власноручного підпису) при письмовій згоді сторін, у якій мають міститися зразки відповідних аналогів власноручних підписів.

Не кожна електронна правова угода вимагає створення окремого електронного договору у вигляді окремого електронного документа. Електронний договір можна укласти в спрощеній формі, а можна класично - у вигляді окремого документа.

Електронним підписом одноразовим ідентифікатором є дані в електронній формі у вигляді алфавітно-цифрової послідовності, що додаються до інших електронних даних особою, яка прийняла пропозицію (оферту) укласти електронний договір, і надсилаються іншій стороні цього договору.

Це комбінація
цифр і букв, або тільки цифр, або тільки літер​
, яку отримує заявник за допомогою електронної пошти у вигляді пароля, іноді в парі «логін-пароль», або смс-коду, надісланого на телефон, або іншим способом.​

При оформленні замовлення, зробленого під логіном і паролем, формується електронний документ, в якому за допомогою інформаційної системи (веб-сайту інтернет-магазину) вказується особа, яка створила замовлення."​

Останнє редагування:
О, ми прийшли туди, звідки і почали! :письмо: Жодного протиріччя тут немає, а є підміна понять та маніпулювання тими ж поняттями! Перш за все той самий улюблений усіма нами ЗУ "Про ел.комерцію" чітко розділяє поняття ел.підпис (ЗУ "Про ел.дов.послуги") і ел.підпис одноразовим електронним ідентифікатором, тобто це різні речі!!! (Ст.3, якщо не помиляюсь). А ст.12 ЗУ "Про ел.комерцію" встановлює 3 (три) способи підписання ел.договору!!! Питання - а навіщо??? А тому що ел.договір повинен підписуватися згідно актів цив.законодавства!!! Тому, якщо аналог ел.договору в паперовій формі повинен мати особистий (власноручний) підпис, то такий ел.договір повинен бути підписаний кв.ел.підписом!!! Обома сторонами!!! А якщо ел.договір не повинен мати особистого підпису (про купівлю пачки тих же презервативів), то і підписати такий договір купівлі-продажу можна одноразовим ідентифікатором!!! Жодного протиріччя немає! Аналогом особистого підпису є КЕП, тому коли законом встановлено обовязковість особистого підпису, то ел.договір повен бути підписаний тільки КЕП, а якщо ні, то можна і одноразовий ідентифікатор!

О, ми прийшли туди, звідки і почали! :письмо: Жодного протиріччя тут немає, а є підміна понять та маніпулювання тими ж поняттями! Перш за все той самий улюблений усіма нами ЗУ "Про ел.комерцію" чітко розділяє поняття ел.підпис (ЗУ "Про ел.дов.послуги") і ел.підпис одноразовим електронним ідентифікатором, тобто це різні речі!!! (Ст.3, якщо не помиляюсь). А ст.12 ЗУ "Про ел.комерцію" встановлює 3 (три) способи підписання ел.договору!!! Питання - а навіщо??? А тому що ел.договір повинен підписуватися згідно актів цив.законодавства!!! Тому, якщо аналог ел.договору в паперовій формі повинен мати особистий (власноручний) підпис, то такий ел.договір повинен бути підписаний кв.ел.підписом!!! Обома сторонами!!! А якщо ел.договір не повинен мати особистого підпису (про купівлю пачки тих же презервативів), то і підписати такий договір купівлі-продажу можна одноразовим ідентифікатором!!! Жодного протиріччя немає! Аналогом особистого підпису є КЕП, тому коли законом встановлено обовязковість особистого підпису, то ел.договір повен бути підписаний тільки КЕП, а якщо ні, то можна і одноразовий ідентифікатор!
Понятненько))

Я радий, що ми порозумілися! :drinks:
не то, что бы поладили))) лень просто дальше вести дисскусию)))
какой в ней смысл, если вы отрицаете нормы прямо прописаные в законе?))) лучше пойду посплю)))

не то, что бы поладили))) лень просто дальше вести дисскусию)))
какой в ней смысл, если вы отрицаете нормы прямо прописаные в законе?))) лучше пойду посплю)))
Шановний, де ж я заперечував законні норми??? :pravila: Я ж тільки на них і посилаюсь!!! Для мене це очевидно! Надобраніч Вам і буду радий подискутувати у вільний час. Успіхів Вам!

Назад
Угорі