До Цивільного кодексу повернули обмежені строки для звернення до суду — прийнято закон

Погоджуюсь Тарасе...наша судова практика є непередбачуваною..на жаль.Дочекаємось висновку ВП ВСУ ,а вже потім про щось можна розмовляти.

А Ваша думка,як буде "застосуватися" позовна давність?Чи з моменту набрання законної сили законом 2025р, або відлік піде з з моменту коли до "вибриків" прийшов час позовної давності.
побачимо, згадають суди/кредитори про 263 статтю, чи ні)))

Хоча б щось корисне останнім часом у сенсі законотворчості вже за теорію вірогідностей мало статися. Але готуймось до спам-атак та несподіваних судових позовів. Тому що підсвітили сарайних уристів, як тарганів на кухні у 90-х.

Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування

Тобто, у МФО/Банків буде 3 місяці для звернення до суду по "старих" кредитах
Те саме стосується і оскарження "старих" написів
Доброго вечора. А скажіть будь ласка, як це буде рахуватись з законом Закон № 4434 IX?Бо згідно цього закону чітко вказано що термін позовної давності починає дораховуватись якраз з 04.09.25 року,тобто ,наприклад,якщо кредит було взято у 2020 році і тоді був ковід в потім війна, то термін відповідно був призупинений, рахуватись ці три роки почнуть якраз з 04.09.25.Ви ж пишите що тіки три місяці будуть у МФО і банках щоб подати позов, ну це ж не правда, бо термін почне рахуватись три роки якраз з вересня в отже, у них буде змога подати позов ще три роки?

Доброго вечора. А скажіть будь ласка, як це буде рахуватись з законом Закон № 4434 IX?Бо згідно цього закону чітко вказано що термін позовної давності починає дораховуватись якраз з 04.09.25 року,тобто ,наприклад,якщо кредит було взято у 2020 році і тоді був ковід в потім війна, то термін відповідно був призупинений, рахуватись ці три роки почнуть якраз з 04.09.25.Ви ж пишите що тіки три місяці будуть у МФО і банках щоб подати позов, ну це ж не правда, бо термін почне рахуватись три роки якраз з вересня в отже, у них буде змога подати позов ще три роки?
всё зависит от того, когда был взят вредит. Если во времена ковида - да, именно так, вероятно, и будет

всё зависит от того, когда был взят вредит. Если во времена ковида - да, именно так, вероятно, и будет
Тому в мене і виникло питання до Yuristo2020 ,чому вона пише що тільки три місяці будуть подавати по старим кредитам, тут якраз її і питали про такий приклад, що якщо кредит взяли в 20 році чи буде рахуватись термін три роки з вересня,повсюдну пишуть,що так дійсно,рахуватись буде з вересня, але ж тут Yuristo2020 пише зовсім інше, тому і питаю

Тому в мене і виникло питання до Yuristo2020 ,чому вона пише що тільки три місяці будуть подавати по старим кредитам, тут якраз її і питали про такий приклад, що якщо кредит взяли в 20 році чи буде рахуватись термін три роки з вересня,повсюдну пишуть,що так дійсно,рахуватись буде з вересня, але ж тут Yuristo2020 пише зовсім інше, тому і питаю
Всё она верно написала. ей задали вопрос "Если прошло три года, то иск невозможен?" и там речь шла именно о старых кредитах. Нельзя вырывать фразы из контекста :)

Всё она верно написала. ей задали вопрос "Если прошло три года, то иск невозможен?" и там речь шла именно о старых кредитах. Нельзя вырывать фразы из контекста :)
Не зовсім зрозуміла, питання стояло що з 20 року кредит, тоді термін позовної давності був на паузі, то як тоді може бути вірно?три роки пройшли і вони не рахувались в термін позовної давності,він був на паузі.Тому я і задаю питання, щоб,якщо можна, при всій повазі саме Yuristo2020 пояснила як правильно

Не зовсім зрозуміла, питання стояло що з 20 року кредит, тоді термін позовної давності був на паузі, то як тоді може бути вірно?три роки пройшли і вони не рахувались в термін позовної давності,він був на паузі.Тому я і задаю питання, щоб,якщо можна, при всій повазі саме Yuristo2020 пояснила як правильно
я ответил на вопрос "почему она пишет"

я ответил на вопрос "почему она пишет"
Вибачте, але при всій повазі питала я юриста в не Вас . І це не відповідь, тобто Ви написали що : що вона вірно відповідає бо їй поставили питання по старим кредитам?тобто на вашу думку кредити в 20 році старі і зараз иск неможливий , але ж знову таки це не вірно, тому хотілось би почути відповідь від юриста

Ребята ,привет. От сегодня вернули срок позывной давности ,если вчера на меня подали в суд ,сегодня вышла с ними на связь ,требуют оплату. Денег пока нет. Как правильно с ними общаться ,и сказать об сроке позывной давности?

Anastyasiia, вообще эта тема какая-то двоякая... Тут же и период карантина, и война, сроки могут сдвигаться. То есть, кредит от 2020 года - это карантин 2 года (или сколько там) + период военного положения - а СИД 3 года, но эти пять лет могут не учесть.

Anastyasiia, вообще эта тема какая-то двоякая... Тут же и период карантина, и война, сроки могут сдвигаться. То есть, кредит от 2020 года - это карантин 2 года (или сколько там) + период военного положения - а СИД 3 года, но эти пять лет могут не учесть.

Кредиты у меня от 21 года ,в общем будем видеть

Пока не "сформируется" судебная практика ВСУ... что-то спрогнозировать очень тяжело. Но учитывая "опыт" проживания в нашей стране и мнения довольно компетентных в этом вопросе людей.... надеятся заемщикам особо не на что... не для этого, в свое время, все эти "покращення" вводились в действие.

Пока не "сформируется" судебная практика ВСУ... что-то спрогнозировать очень тяжело. Но учитывая "опыт" проживания в нашей стране и мнения довольно компетентных в этом вопросе людей.... надеятся заемщикам особо не на что... не для этого, в свое время, все эти "покращення" вводились в действие.
повністю згоден

Поэтому я и воздерживаюсь от какой-либо конкретики

Поэтому я и воздерживаюсь от какой-либо конкретики
Кажется ждать уже особо и не нужно... Постановление ВП ВСУ по делу №903/602/24 о 02.07.2025г.... не двусмысленно дает понять, как суды будут "траковать" осчет сроков исковой давности после "скасування попередньої єресі" А там поживемо...побачимо.

роздуми по поз.давності.webp

рус-лан, о чем мы выше и говорили...
Карантин + военное положение и срок исковой давности должен закончиться в апреле 2020...
Ндээээ...

ХитрО. УмнО.

рус-лан, о чем мы выше и говорили...
Карантин + военное положение и срок исковой давности должен закончиться в апреле 2020...
Ндээээ...

ХитрО. УмнО.
Ну судьи говорили об этом еще только был принят эот закон... тоесть для тех кто в "теме" это не стало особым сюрпризом.

Назад
Угорі