До Цивільного кодексу повернули обмежені строки для звернення до суду — прийнято закон

Yuristo2020

Юрист
Юрист
Дописи
1499
Рішення
1
Реакції
3547
Бали
10505
Сайт
yuristo.com.ua
У Цивільному кодексі скасували норму, відповідно до якої у період дії воєнного стану перебіг позовної давності зупинявся на строк дії такого стану.

Верховна Рада виключила з перехідних положень Цивільного кодексу норму, відповідно до якої у період дії воєнного стану перебіг позовної давності, визначений ЦК, зупиняється на строк дії такого стану.

Відповідний законопроект 11315, яким скасовано зупинку перебігу позовної давності, прийнято 14 травня відразу в цілому. Таким чином, обмеження строком для звернення громадян до суду по цивільних справах, зокрема, щодо прийняття спадщини, повернуть в дію.

Посилання на джерело

Це означає, що якщо пройшло три роки позов неможливий?

Це означає, що якщо пройшло три роки позов неможливий?
Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування

Тобто, у МФО/Банків буде 3 місяці для звернення до суду по "старих" кредитах
Те саме стосується і оскарження "старих" написів

Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування

Тобто, у МФО/Банків буде 3 місяці для звернення до суду по "старих" кредитах
Те саме стосується і оскарження "старих" написів
Таке питання, а 3 роки війни будуть враховуватися в цей термін? Тобто якщо кредит брався умовно в 2021 році, то позовна давність скінчилась ?

Таке питання, а 3 роки війни будуть враховуватися в цей термін? Тобто якщо кредит брався умовно в 2021 році, то позовна давність скінчилась ?
Ні, цю норму повністю скасовують
Після публікації цього Закону надається 3-місячний термін, коли цей Закон набере законної чинності
Тобто, у позивачів буде 3 місяці для звернення до суду, поки ще діятиме положення про подовження строків позовної давності на період воєнного стану.

Якщо кредит брався у 2021 році, і не було ніяких оплат, то строк позовної давності умовно закінчується у 2024 році.
Якщо протягом 3-х місяців після опублікування вказаного Закону кредитор не звертається до суду, то вже можна рахувати, що по цьому кредиту пройшов строк позовної давності

так
+ хто хотів оскаржити старі виконавчі написи, але відкладав це, якраз настав час
Интересно, однако. Прям очень интересно на все это посмотреть)
Особенно на решения)

Може пронесе, все одно на всіх боржників не подаси…)
Да. Как горай за день по 10000 надписей клепал)))

Интересно, однако. Прям очень интересно на все это посмотреть)
Особенно на решения)

Да. Как горай за день по 10000 надписей клепал)))
Всё равно мне кажется подача в суд подороже или посложней что ли …

Та эта традиция остаётся неизменной уже долгие годы))))
Вне зависимости от законов)
Согласна, но это более менее приятный закон, а то я должна была роспрощяться со своими в 2024)

Тут як повезе…може й пронесе)
Ну,сподіваюся,що 1 вересня я відсвяткую,не тільки поведу дитину в перший клас,а й відмічатиму 5 років ,як я вийшла у прострочки по всім своїм 14 МФО.І поставлю всім амінь....
Звісно,ці 3 місяці буде просто завал.Тому моніторити суд треба обов'язково і щодня...

Зато як продержемся, то можем в хрін їх слати)
На мене це діє вже 5 років,майже....
І при цьому із чистим сумлінням....

Согласна, но это более менее приятный закон, а то я должна была роспрощяться со своими в 2024)
А я у 23.....

Ну,сподіваюся,що 1 вересня я відсвяткую,не тільки поведу дитину в перший клас,а й відмічатиму 5 років ,як я вийшла у прострочки по всім своїм 14 МФО.І поставлю всім амінь....
Звісно,ці 3 місяці буде просто завал.Тому моніторити суд треба обов'язково і щодня...

На мене це діє вже 5 років,майже....
І при цьому із чистим сумлінням....

А я у 23.....
Ну от) на всіх не подадуть, тож сподіваємось на везіння, тут тільки так)

Ну от) на всіх не подадуть, тож сподіваємось на везіння, тут тільки так)
Ну,я думаю мені западлянку онлайн фінанс вліплять...Ці по судах таскаються.Прислали смс,що грозяться подати...тому тут я вже вчора перевірила електронний суд.Сьогодні набрала їх вобід,із 10 тіла хочуть 35...По акції.В разі суда,я оплачу 5 юристу,тим більша практика по них досить таки непогана.

Назад
Угорі