До Цивільного кодексу повернули обмежені строки для звернення до суду — прийнято закон

То якщо термін позовної давності в мене рахується з 2026 року і якщо подають то треба писати відзив
незалежно від того, як у Вас рахується термін позовної давності, якщо банк/МФО звернуться до суду і якщо Ви не будете згідні з позовними вимогами, Ви подаєте Відзив на позовну заяву
Стосовно строків позовної давності - це вже вирішується при ознайомленні з документами

получается если мой кредит взят на 5 лет в 2020 в А банке и я не плачу уже 3 года ,то банк не может подать на меня в суд?или всё же может?

А якщо у мене кредити у МФО висять ще з 2019 року, то є вірогідність, що подадуть до суду?

А це правда, що коли МФО продає кредит колекторам, то термін позивної давності анулюється? ( Почула в тік тоці)

Yuristo2020 , доброго дня! А закон вже опублікували? По процедурі, його ж має ще президент підписати? Тоді коли починається відлік 3 місяців до набрання чинності?

А це правда, що коли МФО продає кредит колекторам, то термін позивної давності анулюється? ( Почула в тік тоці)
Неправда.
Читаємо ЦК України:

"Заміна сторін у зобов'язанні не змінює порядку обчислення та перебігу позовної давності."

Неправда.
Читаємо ЦК України:

"Заміна сторін у зобов'язанні не змінює порядку обчислення та перебігу позовної давності."
Чарівний Тік ток)

По ходу Президент ще не підписав.
Та наче прийняли, а там хз

Вкладення

• IMG_1237.webp
    IMG_1237.webp
    65.5 Кб · Перегляди: 62
Останнє редагування:
А якщо у мене кредити у МФО висять ще з 2019 року, то є вірогідність, що подадуть до суду?
Конечно. Высокая

У мене борги ще з 2018-2019 року! По факту вже пройшло 6-7 років
И что?)

Почула в тік тоці
Удалите нахрен тот туктук.

Наче не чула такого
В туктуке надо сидеть, чтобы такую бредятину услышать. Там и не такое расскажут

У меня по 3м из 4х договоров все равно судебные процессы уже идут. Пропетлять не удалось. Кстати вот это типа вносите хоть что то, платите хоть по три копейки продлевает сроки исковой давности.

У меня по 3м из 4х договоров все равно судебные процессы уже идут. Пропетлять не удалось. Кстати вот это типа вносите хоть что то, платите хоть по три копейки продлевает сроки исковой давности.
А вп має термін давності??чи термін виконання,там можна вносити по пару гривень????чи там теж діють терміни по новому законі??

Yuristo2020 , доброго дня! А закон вже опублікували? По процедурі, його ж має ще президент підписати? Тоді коли починається відлік 3 місяців до набрання чинності?
Наразі, Закон направлено на підпис Президенту.
Після підписання Закону, його повинні офіційно оприлюднити і уже з наступного дня, після оприлюднення, починається 3-місячний відлік.

Yuristo2020, Доброго вечора! Прохання прояснити ситуацію зі змінами строків давності : це на користь чи на шкоду боржникам МФО? Конкретно за свою ситуацію- маю декілька незакритих справ з МФО ще за 2018-2019 роки. Чи мають змогу ці контори подавати на суд(судовий напис) у світлі нового трактуванняч Закону про строки давності? Дякую!

У Цивільному кодексі скасували норму, відповідно до якої у період дії воєнного стану перебіг позовної давності зупинявся на строк дії такого стану.
Аж не віриться, що Верховна рада може прийняти щось на користь людини. Може, наші слуги не розібрались і проголосували...

Наразі, Закон направлено на підпис Президенту.
Після підписання Закону, його повинні офіційно оприлюднити і уже з наступного дня, після оприлюднення, починається 3-місячний відлік.
Даю 10%, що підпише. Хто менше?..

Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування

Тобто, у МФО/Банків буде 3 місяці для звернення до суду по "старих" кредитах
Те саме стосується і оскарження "старих" написів
По написах строк обнуляється елементарно. Взнав про напис після відкриття виконавчого провадження, витребував його копію у виконавця - і вперед!

Назад
Угорі