Не хочу дуже довго розписувати та створювати лонгрід, напишу коротенько та зрозуміло.
Маю борги. Не хочу платити
Як би так сказати... Ну, це ваше право. Можете й не платити. Але варто враховувати деякі нюанси.- Борги нікуди не дінеться. Так, бувають випадки, коли банк або мікрофінансова компанія просто "забивають" і повністю списують заборгованість. Проте це не так часто відбувається.
- Якщо банк або МФО подадуть до суду, а ви не будете захищатися, вважайте, що таким чином вам все ж прийдеться заплатити. Після суду виконавчий лист передадуть виконавцю і він стягне всі кошти, згідно рішення суду.
- "В мене немає рахунків в банках та майна". Добре. Але рано чи пізно з'являться. Тож повертаємося до пункту 2.
- "Я не в Україні, мені неважливо, що вирішив суд". Це зараз ви не в Україні. Рано чи пізно з великою долею ймовірності вам прийдеться повернутися.
Домовитись з кредитором на досудовому етапі
Так, зараз таке стало можливим. Колись з кредиторами до суду не було зовсім сенсу домовлятися. Ніяких лояльних умов вони не надавали. Зараз часи змінилися. Повірте, кредитори теж зацікавлені у врегулюванні проблеми і йдуть іноді на дуже несподівані умови. Наприклад, оплата за тіло кредиту, або за половину від нього.Варто зазначити, що кредитор не одразу піде на лояльні умови. Як правило, коли вже немає можливості ніяк у досудовому порядку стягнути з "боржника" заборгованість, тоді надходять цікаві пропозиції. Погоджуватися на них чи ні - то вже вам вирішувати.
Кредит без відмов в Україні: що варто розуміти
Не зважаючи на важкі для України часи, кредитування все ж залишається дуже популярним. Мікрокредитні компанії продовжують видавати позики навіть, якщо позичальник має погану кредитну історію. Зараз отримати кредит без відмов в Україні зовсім неважко: достатньо мати паспорт громадянина України...
Останнє редагування: