Чому ми ліземо в кредитну багнюку?

• Автор теми Автор теми Та забий...
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 23
  • Перегляди Перегляди 331

Та забий...

Читач
Дописи
6
Реакції
2
Бали
3
Та забий... не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
В 22-23 роках повністю закрив всі свої кредити. Деякі зі списанням відсотків, деякі навіть менше ніж за тіло, деякі не пішли на поступки, прийшлося погашати повні суми.
І ось під кінець 2024 року я знову набрався кредитів, як собака блох.
На сьогодні поки не знаю, як буду з цього випливати.

Ну, опыт уже есть)
Є досвід звісно, але грошей нема. Тоді дуже помогли мені. Не те щоб я брав гроші в борг чи мене родичі витягували, просто була можливість непогано заробити. Але то було тоді.
Ой не знаю

Вот начал читать и подумал - стопроцентово не сам закрывал... Ничего, и на эти грабли многие наступали

Наверное 80% из-за лудомании, остальные из-за финансовой неграмотности, от безысходности или от "хорошей жизни".
Догадываюсь, что входишь в эти 80%. Но это не страшно, просто дорого. (сарказм)

Низкая финансовая грамотность + желание «жить сейчас, а заплатить потом»

Думаю, все мы, рожденные в 80-90хх, слушали от родителей, что «кредиты - плохо, нельзя брать в кредит, та вообще в долг нельзя брать, вон в 90е братки квартиры отжимали за долги»

Слушали…и брали зручну позику під 0% до 30 днів 😂

Наверное 80% из-за лудомании, остальные из-за финансовой неграмотности, от безысходности или от "хорошей жизни".
Лудка, я считаю, тоже из-за желания жить лучше, чем заслужил сейчас

В 22-23 роках повністю закрив всі свої кредити. Деякі зі списанням відсотків, деякі навіть менше ніж за тіло, деякі не пішли на поступки, прийшлося погашати повні суми.
І ось під кінець 2024 року я знову набрався кредитів, як собака блох.
На сьогодні поки не знаю, як буду з цього випливати.
У Вас велика сума боргу зараз?

По своему опыту - кредитка воспринимается как "заначка", что в корне неправильно, нежелание снижать уровень жизни чтоб всегда иметь в наличии реальную заначку.
МФО - от безысходности, если тот самый "крайний случай" наступил.

Да мы все входим в эти 80% получается)

По своему опыту - кредитка воспринимается как "заначка", что в корне неправильно, нежелание снижать уровень жизни чтоб всегда иметь в наличии реальную заначку.
Да. В начале 2000х получил карту привата и там был какой-то лимит, типа 200 грн.
На тот момент я решил, что это круто, что есть заначка.
А не тут-то было...

Ще є «від дурості» 😁 Себе додаю у цю категорію ✊🏻
Я з Вами🤝

Да. В начале 2000х получил карту привата и там был какой-то лимит, типа 200 грн.
На тот момент я решил, что это круто, что есть заначка.
А не тут-то было...
Я розумію Ваше «щастя» тоді. В мене схоже було в 14 році коли мені з зарплатною картою втюхали кредитку аж на 7000. Повні штани «радості» аж по сьогодні..

Доречі, дивна фігня. У мами зп нижче мінімалки і приват їй розігнав кредитку аж до 50к. Вона жодного разу нею не користувалася, і навіть просила їх щоб її закрили. Все ніяк не дійде до відділення для цього. Раз в місяць телефонують в прям вимагають пояснення чого не користується кредитними коштами.

Доречі, дивна фігня. У мами зп нижче мінімалки і приват їй розігнав кредитку аж до 50к. Вона жодного разу нею не користувалася, і навіть просила їх щоб її закрили. Все ніяк не дійде до відділення для цього. Раз в місяць телефонують в прям вимагають пояснення чого не користується кредитними коштами
Років 10 назад, відносно довго, але без просрочок і т.д. закрила борг по кредитці Привату. Дзвонила до них, просила зменшити ліміт у 2,3 рази. Щоб не мати хибної ілюзії про "заначку", але і щоб була кредитка на крайній випадок. Не зменшили, закривати кредитку повністю не хотіла.
Також потім звонили і питали чому не користуюсь, а ліміт з роками збільшували 😂😂😂

Я розумію Ваше «щастя» тоді. В мене схоже було в 14 році коли мені з зарплатною картою втюхали кредитку аж на 7000. Повні штани «радості» аж по сьогодні..
Конечно, радости было море.
Я сразу себе hdd купил для компа на целых 20 Гб)))

У мами зп нижче мінімалки і приват їй розігнав кредитку аж до 50к. Вона жодного разу нею не користувалася, і навіть просила їх щоб її закрили.
Кредитная история хорошая и то, что не пользуется. Им надо,чтобы пользовалась. Вот и поднимают.
Я одно время вообще не пользовался кредитами и на то время приват разогнал мне лимит до 5000, позже до 7000. А потом я влез в долги)))
Все сработало)

Назад
Угорі