Борг в 400 тисяч гривень в п'ятьох банках

• Автор теми Автор теми creesh
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 44
  • Перегляди Перегляди 5K
І чи потрібно зʼявлятися до суду який мені назначили ?
ну...ви визначтесь, чи будете ви захищатись, чи ні? якщо будете то сам чи за допомогою юриста? і вже виходячи із цього і треба приймати рішення, йти чи ні)))

ну...ви визначтесь, чи будете ви захищатись, чи ні? якщо будете то сам чи за допомогою юриста? і вже виходячи із цього і треба приймати рішення, йти чи ні)))
Скоріше всього що ні, сам захищатись не зможу а на юриста поки немаю грошей.
Можливо відкладу і буду пробувати банкрутство. Правда не знаю як скоро це станеться.
Тобто по факту у мене тільки кілька варіантів ?
Або все закрити одним платежем у всіх банків

Або не платити і збирати на банкрутство

Абож якщо не маю змоги банкрутства пока жити так як є? З виконавчим в майбутньому ?

Я вам дуже вдячний що хоть трішки морально заспокоюєте, я думав про банкрутство але там є пункт що можлива реструктуризація боргу отже якщо я візьму суму наприклад 60 260 грн з яких там 40 260 грн це арбітражному керуючому і там наприклад 20 за послуги юриста. То в разі реструктуризації мені не дасть це нічого адже на потім в мене не буде коштів платити. З зарплатою в 20 не офіційна робота орендою та дитиною фізично не можу. Я не хочу щоб мене жаліли сам знаю що до цього докотився сам через не грамотність висновки зробив але вже з ситуацію просто нічого не можу зробити.
1. У вас є майно? Рухоме/нерухоме?
2. А хто вам сказав, що у вас достатньо доходів для реструктуризації?
Щоб зрозуміти, потрібно відмінусувати ваші затрати. Наприклад аренду житла. Утримання дитини... Фактично як би там не йшло, реструктуризація, наприклад, може бути 1-2 тис грн на місяць протягом 5 років. Це 60-120 тис, а не 300+.
Але і тут є нюанси, як це можна зменшити законними шляхами...

1. У вас є майно? Рухоме/нерухоме?
2. А хто вам сказав, що у вас достатньо доходів для реструктуризації?
Щоб зрозуміти, потрібно відмінусувати ваші затрати. Наприклад аренду житла. Утримання дитини... Фактично як би там не йшло, реструктуризація, наприклад, може бути 1-2 тис грн на місяць протягом 5 років. Це 60-120 тис, а не 300+.
Але і тут є нюанси, як це можна зменшити законними шляхами...
1. у мене не має майна ні рухомого ні нерухомого лише прописка за місцем проживання і все якби хоть щось було то яб напевно вже продав і закривби питання цих кредитів а так пофакту крім телефону і речей я немаю нічого в прямому сенсі.
2 ніхто не казав просто дружина дуже сумніваеться в тому банкрутстві так як треба викласти нормальну сумму 60 тис а то і більше, наданний час така сума тяжко підємна. гарантій списання сто відцоткових я не чув. в ті контори які звонив питатися за цюєю процедурою.
що мені робити зараз коли взагалі немає коштів ? в плані я отримую зп і але живемо від зп до зп

1. у мене не має майна ні рухомого ні нерухомого лише прописка за місцем проживання і все якби хоть щось було то яб напевно вже продав і закривби питання цих кредитів а так пофакту крім телефону і речей я немаю нічого в прямому сенсі.
2 ніхто не казав просто дружина дуже сумніваеться в тому банкрутстві так як треба викласти нормальну сумму 60 тис а то і більше, наданний час така сума тяжко підємна. гарантій списання сто відцоткових я не чув. в ті контори які звонив питатися за цюєю процедурою.
що мені робити зараз коли взагалі немає коштів ? в плані я отримую зп і але живемо від зп до зп
У вас зп офіційна? Тобто вся біла і сплачується в тому розмірі, в якому нараховується?

У мене ні по факту я безробітний, а жінка має офіційну зп
Ну тоді шанси доволі великі. Близько 90%+
На форумі вже вистачає людей які пройшли через банкрутство і в них все вдало було... Хтось все списав в процедурі. В когось робилась реструктуризація, але це простіше сплачувати 500-1000 грн, зафіксованих, аніж 5-6 тис податків...

Так, шановний, по-перше, вихід є завжди! Забудьте "немає виходу", у Вас дитина та дружина!
Немає майна - на тому і порішили. А суд - не вирок, юристи допоможуть.
300к - це дійсно варіант подумати про банкрутство, але так, на нього треба накопити грошей.
Дійте та консультуйтесь. Ніяких немає виходу - все Є!

що мені робити зараз коли взагалі немає коштів ?
а шо ты сделаешь без средств? все, приплыли. решаешь проблемы по мере поступления. как написал Тарас сначала с судом нужно разобраться, не бросать на самотек. а если другие банки в суд не ходят, то смысл переживать? потом, если посчитаешь нужным, можешь на банкротство подавать.

Доброго часу, пишу тут тому що не знаю як діяти в даній ситуації, маю борг в пʼяти різних банках на загальну суму в 300 тисяч разом з відсотками 400.
Нещодавно прийшло повідомлення в дію що до відкриття суду якимось з банків.
До війни якось ще вдавалось справлятися з тим всім. На початок війни був вимушений змінити місце проживання за рахунок того що дружина була вагітна, і в той же день саме в перший день віни народився син.
Надалі слачувати кредити можливості не було. Все різко змінилось, зміна місця проживання втрата роботи народження дитини і я втратив реальність.

Зараз взагалі не знаю що робити та сума боргу для мене є не підєиною, заробляю в місяць 20 тисяч грн, знімаю квартиру та виховую дитини, хотів би з тим якось розібратися, допомоги чекати немає звідки, якогось дорого майна я не маю, взагалі немаю нічого окрім телефону та речей.

Я вже готовий на все щоб закрити те але не знаю як то зробити, тому що фізично не можу залишити дитину без коштів.

Хто може щось порадити чи є в мене якийсь вихід чи що робити? Чи виходу вже немає ?

Як один з варіантів, це підписати контракт зі збройними силами.

Доброго часу, пишу тут тому що не знаю як діяти в даній ситуації, маю борг в пʼяти різних банках на загальну суму в 300 тисяч разом з відсотками 400.
До війни якось ще вдавалось справлятися з тим всім. На початок війни був вимушений змінити місце проживання за рахунок того що дружина була вагітна, і в той же день саме в перший день віни народився син.
Надалі слачувати кредити можливості не було. Все різко змінилось, зміна місця проживання втрата роботи народження дитини і я втратив реальність.

Зараз взагалі не знаю що робити та сума боргу для мене є не підєиною, заробляю в місяць 20 тисяч грн, знімаю квартиру та виховую дитини, хотів би з тим якось розібратися, допомоги чекати немає звідки, якогось дорого майна я не маю, взагалі немаю нічого окрім телефону та речей.

Я вже готовий на все щоб закрити те але не знаю як то зробити, тому що фізично не можу залишити дитину без коштів.

Хто може щось порадити чи є в мене якийсь вихід чи що робити? Чи виходу вже немає ?
Мне кажется, что нужно найти дополнительный доход тысяч в 10, и тратить их на кредиты. Можно, конечно, попробовать найти работу с более высокой зп, но в наше время и 20к - норм. В общем, мне кажется, что есть только один вариант - начать зарабатывать больше, как бы это банально и ванильно не звучало. У меня лично есть всякая шабашка по сайтам, рекламе и т.д.

Если совсем отчаяние, то можно пойти в КЦ и звонить в Россию :D Но я бы не стал этим заниматься. Однако там есть возможность хорошо заработать. Ну и часто нужно звонить не только в РФ, а и по Европе русскоязычной.

У меня сейчас у самого нет свободных денег особо, все уходит на жизнь, но и кредитов у меня тоже нет. Сам голову ломаю над тем, чтоб больше зарабатывать. Бьюсь головой об стену, иногда грущу, иногда злюсь, но ничего, - петляем :)

Кто ищет, тот найдет рано или поздно.

У меня была похожая сумма кредитов в том году. Я иногда голодал, чтоб побыстрее рассчитаться. Было такое, что 3 дня не ел. Два раза такое было. Да и, в целом, я на себе жёстко экономил. Сильно похудел из-за плохого питания. Сейчас вот вес набираю. Короче, думаю, что здесь не надо было жестить, но позиция у меня была именно такая - все на победу. Но мне проще, я один, у меня нет детей, жены.

Когда думаешь о том, что тебе нужно закрыть 400к и смотришь на зп 20к, то морали это не добавляет, и этот путь кажется чуть ли не вечным. Однако если начать закрывать, то с каждым разом сумма будет становиться все меньше и меньше, пока не покажется вполне посильной. Из личного опыта говорю. Был момент, когда я в душе не чаял, как вернуть 10к баксов во время войны, но начал с малого, и довел все до победы. Желаю удачи.

Останнє редагування:
Навряд чи людина пішла в банкрутство. Він писав, що для оплати процедури, 60к+ йому потрібно збирати близько 1 року...
Підкажіть, будь ласка, якщо людина працює офіц. на мінімалку, має борги на зараз більше 100 тис, чи можливий варіант зробити її банкрутом? Чи потрібно не працювати і більший борг мати?

Підкажіть, будь ласка, якщо людина працює офіц. на мінімалку, має борги на зараз більше 100 тис, чи можливий варіант зробити її банкрутом? Чи потрібно не працювати і більший борг мати?
якраз мінімалка це самий оптимальний варіант. зробити банкрутом можна, але вартість процедури банкрутства близько 80 тис. чи буде це економічно доцільним у вашій ситуації?

якраз мінімалка це самий оптимальний варіант. зробити банкрутом можна, але вартість процедури банкрутства близько 80 тис. чи буде це економічно доцільним у вашій ситуації?
Ще можна питання, чи може продати пай (своєму ж орендарю) людина, якщо потрапить в реєстр боржників по кредитам?

Ще можна питання, чи може продати пай (своєму ж орендарю) людина, якщо потрапить в реєстр боржників по кредитам?
Поки не відкрито виконавче провадження - можна. Але в договорі вказувати реальну ціну. Тобто якщо ціна покупки 5 тис $, а в договору написали 50 тис грн, в теорії, якщо хтось це замітить, з кредиторів, договір може бути оскаржений.

Я же написал, заблокируют счета и будут списывать с офф зарплаты 20%. Все, больше ничего если нет имущества.
Жизнь на этом не заканчивается, спокойно будете жить как раньше, просто с небольшими неудобствами, вроде того, что не сможете пользоваться картами, только налик.
А если работа неофициальная?

Назад
Угорі