Всім, привіт! Мене звати Володимир, 38 років, кредитнозалежний з 2008 року…
Маю шість кредитів перед 5 банками (Два кретиди в Sence). Сума тіл кретидів близько 290 000₴.
Думаю над тим щоб подати на банкрутство, але не можу зібрати достатньо інформації щоб прийняти рішення. В пошуках відповідей знайшов цей форум. Допоможіть, будь ласка, консультацією.
На сьогодні маю одну програну справу в суді перед ПриватБанк, та одну справу яка на завершальному етапі перед Монобанк.
Два кредити передані третім сторонам.
Ключове питання для мене - по майну.
У Статті 131 сказано:
До складу ліквідаційної маси не включається житло, яке є єдиним місцем проживання сім’ї боржника (квартира загальною площею не більше 60 квадратних метрів або житловою площею не більше 13,65 квадратного метра на кожного члена сім’ї боржника…
1.А) Я маю ¼ власності квартири площею 63,5 м.кв. в якій прописані: я, батько, мати, сестра і її неповнолітній син (Виходить 12,7 на члена сім’ї). Але… Сестра з сином мають окрему квартиру полщею більше 60 м.кв. В квартирі немає ремонту тому вони знімають окрему квартиру. Мати має хату в селі. Батько, задється, теж щось має з нерухомості. Чи пройду я до списання боргів? Чи суд змусить переписати неповнолітнього на їхню квартиру, мати виїхати в хату в село і розпорядиться продати мою частку квартири?
1.Б) Мати склала заповіт на мене. Це має якесь значення?
Друге важливе питання по сім’ї.
2) У мене складні стосунки з батьком з яким ми живемо в одній квартирі. Якщо батько не надасть довідки про майновий стан, чи може суд сам отримати дані? Або я зможу якось сам отримати дані про його майновий стан? Як це вплине на тривалість / вартість процесу?
Тепер інші питання.
3.А) У мене чиста, біла ЗП була 1000$. + остання, де я пропрацював лише місяць (не пройшов випробувальний терміні із-за низької англійської), була 3000$. Теж чиста і біла. Такі доходи впливають на рішення суду по списанню боргів? Мене цікавить лише списання боргів, оскільки вже два роки не маю доходу і найближчих пів року не світить. Тому, якщо мені і припишуть реструктуризацію – платити її буде нічим.
3.Б) Після визнання мене банкрутом, мені потрібно буде повідомляти моїх майбутніх бізнес партнерів про моє банкрутство протягом трьох років чи лише під час процедури банкрутства?
3.В) Попереджати про стан банкрутсва я також повинен і закордонних партнерів (раптом довчу англійську і знайду роботу у закордонні компанії)?
3.Г) Чи потрібно сплатити борг по ЄСВ до початку процедури реструктеризації / банкрутства / суду?
3.Д) Strom,
тут написав, що при наявності ФОП буде дорожча процедура. А якщо він закритий, теж впливає на вартість?
3.Е) Чи повертаються гроші оплачені АК якщо суд відхилив мою заяву, навіть після повторних подань заяв?
3.Є) Якщо АК в армію призвуть, я можу повернути гроші без судової тяганини?
3.Ж) Наступного АК мені призначать рулеткою, чи я знову зможу свого запропонувати?
3.З) Якщо призначається реструктуризація боргу то АК отримує свій відсоток від суми реструктуризації. Який цей відсоток? Цей відсоток окремо виплачую я чи він входить в суму яка реструктуризується? Якщо я повинен сплатити його окремо, які терміни сплати?
3.И) Що буде, якщо мені відмовлять у списанні боргів, призначать реструктуризацію, а я, із-за відсутності доходів, не зможу виплачувати реструктуризацію?
3.І) Чи можливо оскаржувати рішення суду по визнанню/не визнанню мене банкрутом? Наскільки це дорого і тривало?
3.Ї) Чи будуть вимоги йти в армію щоб оплатити борги?
3.Й) Процедуру можна почати до повного збору документів? Який кінцевий термін збору документів?
3.К) Чи може бути «своїм кредитором» близький родич (мати, сестра)?