Адвокат відповідає, коротко по суті питання!

Якось домовитись з виконавчою службою можливо щоб додому не йшли з ціллю забирати речі? Бо я там не живу, а зайвий стрес тим хто там живе не потрібен
Їм ніколи цим займатися, по домам не ходять.

Доброго дня! МФО за кожен день мого протермінування по платежам нараховувало по 2% річних на підставі статті 625 ЦКУ згідно пункту договору(договір від 2025 року), і за період з вересня 2025 по січень 2026 набігло на 50% від тіла кредиту, мною ці відсотки були сплачені в повному обсязі. Чи правомірно мені вимагати на підставі п. 18 прикінцевих та перехідних положень до ЦКУ списания цих відсотків і зарахування суми у тіло кредиту?
І чи правомірно вони в ході телефонних перемов ссилаються на Закон № 3498-IX від 22.11.2023 який дозволяє їм нараховувати штрафні відсотки в межах 50% від тіла кредиту?
Суди відмовляють у стягненні відсотків нарахованих на підставі ст. 625 ЦКУ у період дії воєнного стану.
В досудовому порядку не працюю.

Останнє редагування:
Вітаю. Підкажіть, будь ласка, подала заяву на визначення рахунку для видаткових операцій, там була остання зп 6,5к, прийшла відповідь від банку про визначення рахунку, на наступний день кошти всі знімають за вп, виконавець каже це все законно, нічо не можу зробити, банк каже, що це примусове стягнення і вони мають стягнути. Письмову відповідь чекаю вже місяць від них, тиша. Від виконавця ігнор про письмову відповідь. Читала про 10 денний строк подання скарги на дії виконавця, але ж звідки гроші взяти на суди, якщо останнє забирають.

Вітаю. Підкажіть, будь ласка, подала заяву на визначення рахунку для видаткових операцій, там була остання зп 6,5к, прийшла відповідь від банку про визначення рахунку, на наступний день кошти всі знімають за вп, виконавець каже це все законно, нічо не можу зробити, банк каже, що це примусове стягнення і вони мають стягнути. Письмову відповідь чекаю вже місяць від них, тиша. Від виконавця ігнор про письмову відповідь. Читала про 10 денний строк подання скарги на дії виконавця, але ж звідки гроші взяти на суди, якщо останнє забирають.
Можливо виконавець направив платіжне доручення в банк до того як банк визначив рахунок для видаткових операцій. Раджу в майбутньому одразу розпоряджатися отриманими грошима на рахунок в межах допустимого ліміту на місяць, решту виконавець має заберати.

Назад
Угорі