6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Усім привіт. Звернувся знайомий за допомогою: сьогодні прилетів арешт на картки по кредиту у приваті. У січні був суд, про який, звісно, приват не повідомляв, усе, як вони полюбляють - потихому, тому блок карток повний нєжданчік. Але питання зараз в іншому. Арештована картка в райффайзені, зарплатна, зп офіційна, от пишу заяву про визначення рахунку для видаткових операцій і тут тільки звернула увагу, що в повідомленні від райффазену вказали суму 13400, а мінімальна зп на сьогодні 7100, тобто ліміт має бути 14200. Яку суму усе таки вказувати у заяві виконавцю? І друге питання: як швидко райффайзен знімає блок після постанови виконавця і чи буде головний біль щодо зняття коштів в рамках ліміту? Типу у певний час, суто у касі банку чи, як у моно спокійно усе знімається у банкоматі?
І шо то за виконавець Кісільова, хто стикався? Бо в мене була тільки Вєруня )

Вкладення

• Screenshot_20240216-220348_Telegram.webp
    Screenshot_20240216-220348_Telegram.webp
    123.3 Кб · Перегляди: 124
Усім привіт. Звернувся знайомий за допомогою: сьогодні прилетів арешт на картки по кредиту у приваті. У січні був суд, про який, звісно, приват не повідомляв, усе, як вони полюбляють - потихому, тому блок карток повний нєжданчік. Але питання зараз в іншому. Арештована картка в райффайзені, зарплатна, зп офіційна, от пишу заяву про визначення рахунку для видаткових операцій і тут тільки звернула увагу, що в повідомленні від райффазену вказали суму 13400, а мінімальна зп на сьогодні 7100, тобто ліміт має бути 14200. Яку суму усе таки вказувати у заяві виконавцю? І друге питання: як швидко райффайзен знімає блок після постанови виконавця і чи буде головний біль щодо зняття коштів в рамках ліміту? Типу у певний час, суто у касі банку чи, як у моно спокійно усе знімається у банкоматі?
Скоріше за все Райф не змінив суму в шаблонному смс
Можете повідомити їм на тех підтримку)

Скоріше за все Райф не змінив суму в шаблонному смс
Можете повідомити їм на тех підтримку)
А не знаєте, як швидко райффайзен знімає блок після постанови і чи немає проблем із зняттям коштів у банкоматах після зняття блокування?

А не знаєте, як швидко райффайзен знімає блок після постанови і чи немає проблем із зняттям коштів у банкоматах після зняття блокування?
На жаль, або на щастя для мене не підкажу
Не зіштовхувалась ще із блокуванням
Можливо хтось більш досвідчений зорієнтує

Теоретично повинні швидко зняти блок після того як виконавець надішле їм доки

На жаль, або на щастя для мене не підкажу
Не зіштовхувалась ще із блокуванням
Можливо хтось більш досвідчений зорієнтує

Теоретично повинні швидко зняти блок після того як виконавець надішле їм доки
Технічно так, моно швидко це зробив, у мене минулого року був блок, тому з цим банком досвід маю. Але пам'ятаю, що люди писали у деяких банках 100500 проблем зі зняттям блоку, потім із зняттям коштів. Тому уточнюю до чого знайомому готуватися. Там не просто зп, ще й аліменти сплачувати з тієї картки, а дружина його порве, якщо протермінує платіж. )

Тому зараз важливо макс.швидко знятти блок хоч на ліміт, а там вже нехай вирішує - бодатися з приватом, чи платити.

Пройшла певне неділя ,як було знято арешт після постанови,яку побачила в дії

Знайдіть контакти виконавця ,подзвоніть.Вони відправлять вам зразок заяви.Напишете від руки чи в електронному вигляді.Вказуєте реквізити карти і банк у якому її відкрито.Суму не потрібно.Заява навіть цього не передбачає.Підпишите та відправите на адресу виконавця .Я відправлялася рекомендованим із повідомленням про вручення.Вам прийде повідомлення на телефон,що лист "отримано".І уже після цього можете контролювати процес.У мене 2 неділі пройшло від отримання до розблокування.Спочатку у дії з'явилася постанова на визначення рахунку,а тільки учора розблокувати сам рахунок на 14200.
І кошти змогли знімати без проблем через банкомат і розраховуватися карткою у терміналах?
Якщо банк розблокує карту вашу ,то у межах 14200-користуєтеся вільно.Все що вище списується в рахунок вп.

Вкладення

• Screenshot_20240217-075451_Viber.webp
    Screenshot_20240217-075451_Viber.webp
    55.4 Кб · Перегляди: 107
Знайдіть контакти виконавця ,подзвоніть.Вони відправлять вам зразок заяви.Напишете від руки чи в електронному вигляді.Вказуєте реквізити карти і банк у якому її відкрито.Суму не потрібно.Заява навіть цього не передбачає.Підпишите та відправите на адресу виконавця .Я відправлялася рекомендованим із повідомленням про вручення.Вам прийде повідомлення на телефон,що лист "отримано".І уже після цього можете контролювати процес.У мене 2 неділі пройшло від отримання до розблокування.Спочатку у дії з'явилася постанова на визначення рахунку,а тільки учора розблокувати сам рахунок на 14200.

Якщо банк розблокує карту вашу ,то у межах 14200-користуєтеся вільно.Все що вище списується в рахунок вп.
Я знаю, як писати заяву, досвід був у самої. Цікавить швидкість зняття блоку після постанови виконавця і чи не буде гемор зі зняттям готівки у банкоматі чи розрахунками к супермаркетах, а також пересилання з карти на карту. Тут писали, що альфа, таском і спорт - зняття тільки через касу. По райфу поки не знайшла інф, тому і питаю. Додатково перечитую тему з початку )
По швидкості вже відповідь надали )
Всім дякую, відповіді отримано )

Останнє редагування:
Розповідаю, як пройшло з арештом картки у знайомого. 23.02 (п'ятниця) о 10.00 відправлено рекомендованого листа (по Києву), 24.02 (субота) лист був на відділенні виконавця. 26.02 (понеділок) лист вручено, заяву зареєстровано і додано в АСВП скан-копії, також від виконавця сформовано запит до банку щодо інф., яка містить банківську таємницю, також направлено платіжну інструкцію (нічого не списали, бо порожня картка), винесено постанову на визначення рахунку для видаткових операцій. Сьогодні, 27.02, Постанову направлено до банку (Райффазен), банком постанову отримано. Усе зайняло 3 роб.дні. Виконавець Кисельова Віталіна Володимирівна.

Тепер чекаємо, як швидко банк знімить блок по факту, бо сказали протягом 2х роб.днів, тобто 29.02. Відпишуся додатково.

також направлено платіжну інструкцію (нічого не списали, бо порожня картка), винесено постанову на визначення рахунку для видаткових операцій.
Прикольна послідовність... чисто по-нашому : "кинув шапку зі словами "а це ще на помідори"))

Може кому буде у нагоді, покроково)
[POSTS=500]Та я про дії виконавця))
В мене прид*рок як дізнався що я позов на знесення внн подав, на наступний день відправив платіжну інструкцію в банк))
Не думаю що то "совпадєніє"[/POSTS]

*** Скрытый текст не может быть процитирован. ***
Так це ж в них нормальна, робоча практика - списати хоч щось, а потім вже виносити постанову. Скільки випадків, що навіть 1-2 коп. списували 🤦‍♀️ У знайомого в той день, що прилетів арешт останні 300 грн списали, аж бігом 😁 Додатково, ця виконавиця регулярно відправляє платіжні інструкції. Як буде після постанови побачимо. Але документи усі зробила мегашвидко.

Так це ж в них нормальна, робоча практика - списати хоч щось, а потім вже виносити постанову. Скільки випадків, що навіть 1-2 коп. списували
В мене :mosking:
З однієї з карт 60 коп, з іншої 10 коп 😂

В мене :mosking:
З однієї з карт 60 коп, з іншої 10 коп 😂
В мене в минулому році, у травні прилетів арешт, але нічого не списали, хоча було 1400 на картці. Напевно від виконавця залежить )

Тобто,якщо після зняття 13400 залишились кошти,то в наступному місяці ними вже неможливо користуватись?
Кошти на картці Привату не списуються автоматично за користь ВП

Тобто,якщо після зняття 13400 залишились кошти,то в наступному місяці ними вже неможливо користуватись?
Не 13.4 а вже 14.2к ... 2 мзп.
На рахунок коштів вище - в наступному місяці вам знову з них буде доступно 14.2 з коштів залишкових на рахунку якщо їх не спишуть.
Кошти на картці Привату не списуються автоматично за користь ВП
Немає такого.
Виконавець має надіслати установі платіжну інструкцію.

Розповідаю, як пройшло з арештом картки у знайомого. 23.02 (п'ятниця) о 10.00 відправлено рекомендованого листа (по Києву), 24.02 (субота) лист був на відділенні виконавця. 26.02 (понеділок) лист вручено, заяву зареєстровано і додано в АСВП скан-копії, також від виконавця сформовано запит до банку щодо інф., яка містить банківську таємницю, також направлено платіжну інструкцію (нічого не списали, бо порожня картка), винесено постанову на визначення рахунку для видаткових операцій. Сьогодні, 27.02, Постанову направлено до банку (Райффазен), банком постанову отримано. Усе зайняло 3 роб.дні. Виконавець Кисельова Віталіна Володимирівна.

Тепер чекаємо, як швидко банк знімить блок по факту, бо сказали протягом 2х роб.днів, тобто 29.02. Відпишуся додатково.
Райффайзен розблокував рахунок на 14200. Чітко в строки, вказані у них на сайті - 2 дні.

Вкладення

• IMG_20240301_164036_847.webp
    IMG_20240301_164036_847.webp
    40.7 Кб · Перегляди: 77
Поділюсь своїм досвідом з Райфом. Арешт знімала у вересні, цей банк- це просто🤬 Щоб знайшли лист від виконавця на електронці їм осінню 23 року треба було 150 раз звонити і писати. Досі неможливо нормально розраховуватись картою в межах 14200. Тут писали що у Моно і Приваті таке давно є. У Райфі... безготівкові розрахунки доступні потягом певного часу/зв'язку з банком... Одним словом - тільки готівку знімаю.
Одне добре - кредит і суд були по Привату, решту яка лишаюється на карті, більше 14200, я поки без проблем знімаю 1 числа. Отаке

Назад
Угорі