6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Я вже тут раніше піднімала питання про те, що одні банки знімають повністью блок, а іншу дурью маються. В Сенсі теж така сама фігня. Але якщо у аваля хоть багато відделень, то у сенса їх всього 2 на область. За дві години і не доїдеш по гроші. Короче банки подуріли(((

І доречі, тут відписувалась людина, в якої аваль розблокував картку для всіх операцій. Теж заява на 13 400. Тобто виходить, однім повністью розблоковують, а іншим тільки дають в касі.
Вот такая фuгня у меня с Укрсиббанком, ближайшее отделение за 120 км,и только через кассу

Тобто 30 днів для всупу в силу + 10 днів на добровільне погашення.
Ну, деякі банки дають більше часу на добровільне погашення. В мене звернулись в ДВС через півроку чи щось таке.
Вот такая фuгня у меня с Укрсиббанком, ближайшее отделение за 120 км,и только через кассу
Наразі відомо, що таке роблять Аваль, Восток, СпортБанк, Сенс.
Приват і монобанк дозволяють любі операції в межах 13 400.
За ощад, укргаз та інші банки поки тут ніхто не писав.

Останнє редагування:
Ну, деякі банки дають більше часу на добровільне погашення. В мене звернулись в ДВС через півроку чи щось таке.

Стаття 22. Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання

1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки:
1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;
2) інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Стаття 25. Прийняття виконавчого документа до виконання

1. Державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення такого документа до виконання, він відповідає вимогам, передбаченим цим Законом, і пред'явлений до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби.
2. Державний виконавець протягом трьох робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження.
У постанові державний виконавець вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови (у разі виконання рішення про примусове виселення боржника - у строк до п'ятнадцяти днів) та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, передбачених цим Законом. За заявою стягувача державний виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження може накласти арешт на майно та кошти боржника, про що виноситься відповідна постанова.

Рахунки блокують, коли кредитор з рішенням суду звернеться до виконавця і той відкриє віконавче провадження. І звичайно, рішення суду повинне вступити в силу.
а рішеня суду вступає в силу через 30
Днів.?

За ощад, укргаз та інші банки поки тут ніхто не писавІ Урс

Можливо дурне запитання, ну може хто знає. Коли я зніму 13400 з карти ( приват) , то вона знов буде заблокована до наступного місяця чи як? Що буде з коштами, що залишаться на карті, наприклад 2 тис.?

УкрСиббанк теж додайте до цього списку

УкрСиббанк теж додайте до цього списку,отримувати тільки на касі банку

Можливо дурне запитання, ну може хто знає. Коли я зніму 13400 з карти ( приват) , то вона знов буде заблокована до наступного місяця чи як? Що буде з коштами, що залишаться на карті, наприклад 2 тис.?
Після зняття 13400 грн. на місяць, решта коштів буде арештована на рахунку, і виконавець може дати доручення банку перерахувати їх в рахунок погашення боргу. Якщо такого доручення не буде, то наступного місяця можете ними скористатися.

Я думаю, що більше нічого не дадуть зняти в цьому місяці. А ті 2 тис, що залишаться на рахунку, скоріше за все заберуть як "лишні" для погашення заборгованості. Бо саме на це і розрахований новий закон. Те, що залишать їх доступними на слідуючий місяць малоімовірно.

Я думаю, що більше нічого не дадуть зняти в цьому місяці. А ті 2 тис, що залишаться на рахунку, скоріше за все заберуть як "лишні" для погашення заборгованості. Бо саме на це і розрахований новий закон. Те, що залишать їх доступними на слідуючий місяць малоімовірно.
Але у мене немає постанови на списання

А есть ли какие то строки, когда банк должен розблокувати карту на 13400 после заявление исполнителя? Подала 29.05 и по сей день тишина

А есть ли какие то строки, когда банк должен розблокувати карту на 13400 после заявление исполнителя? Подала 29.05 и по сей день тишина
Я вот тоже об этом думаю хотя ещё нет ВП ну а так в ближайшее время чувствую будут зп 13 к хотя эти уpoды пишут что полностью заблокируют все средства

Я заяву написала виконавцю 23.05.
24.05 він укрпоштою вислав лист постанову до банку. 29.05 лист був вручений банку, але вони довго і нудно не могли його зареєструвати, я дзвінками задовбала всіх операторів і, нарешті вони прийняли від мене заявку на те, щоб знайти мій лист. Сьогодні я подзвонила, сказали, що лист знайшли, зареєстрували і взяли на опрацювання, яке може опрацьовуватись до 10 робочих днів. Аби це була постанова на зняття арешту, то за 1-3 дні, а так, як це роблокування 13400 гр, то опрацювання документів іде до 10 днів. Тепер чекаю?

Підкажіть, а в Дії має відображатись постанова про визначення рахунку видатковим?

Я заяву написала виконавцю 23.05.
24.05 він укрпоштою вислав лист постанову до банку. 29.05 лист був вручений банку, але вони довго і нудно не могли його зареєструвати, я дзвінками задовбала всіх операторів і, нарешті вони прийняли від мене заявку на те, щоб знайти мій лист. Сьогодні я подзвонила, сказали, що лист знайшли, зареєстрували і взяли на опрацювання, яке може опрацьовуватись до 10 робочих днів. Аби це була постанова на зняття арешту, то за 1-3 дні, а так, як це роблокування 13400 гр, то опрацювання документів іде до 10 днів. Тепер чекаю?
Це приват?

в мене приват шукав лист 3 дні, чудом знайшли, поки шукали казали , що обробка 1-3 дні, коли знайшли, написали що обробка 14 днів .. шо з цим робити? комусь вдалося їх пришвидшити?

У меня такая же ситуация, адвокат скинул документ запрос на разблокировку счета, разблокировали через неделю. Исполнитель отправляет укр почтой письмо. Я списывался с банком сказали позвонить исполнителю и спросить номер накладной, они назвали, сообщил в банк и все, через два часа счёт разблокирован. Вообще идеально так подгадать чтобы ваш юрист/адвокат сражу же после разблокировки послал дело в суд и все исполнитель не сможет никакие деньги стягивать с счёта, до решения суда.
У меня такая же ситуация, адвокат скинул документ запрос на разблокировку счета, разблокировали через неделю. Исполнитель отправляет укр почтой письмо. Я списывался с банком сказали позвонить исполнителю и спросить номер накладной, они назвали, сообщил в банк и все, через два часа счёт разблокирован. Вообще идеально так подгадать чтобы ваш юрист/адвокат сражу же после разблокировки послал дело в суд и все исполнитель не сможет никакие деньги стягивать с счёта, до решения суда.
Они просто будут "заморожены"

Назад
Угорі