6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Маю таке запитання, наразі в АСВП відображається стан мого виконавчого документа: Переданий до підприємства. Що це може означати?
22.05 - відправлена постанова для розблокування рахунку в банк
25.05 - відправлена постанова про звернення стягнення 20% із ЗП за місцем роботи. Додаю скріни для розуміння
Стан виконавчого документа:Переданий до підприємства

Вкладення

• Screenshot_10.webp
    Screenshot_10.webp
    4.2 Кб · Перегляди: 63
  • Screenshot_11.webp
    Screenshot_11.webp
    5.5 Кб · Перегляди: 58
Обдумаю вса і обов'язково Вам відришусь. Я от не можу зрозуміти, багато людей пишуть, що арештували рахунок навіть без постанови про арешт, то як він мені може гарантувати, що не заблокують?
Та то банки глючать
Маю таке запитання, наразі в АСВП відображається стан мого виконавчого документа: Переданий до підприємства. Що це може означати?
22.05 - відправлена постанова для розблокування рахунку в банк
25.05 - відправлена постанова про звернення стягнення 20% із ЗП за місцем роботи. Додаю скріни для розуміння
Стан виконавчого документа:Переданий до підприємства
Що на ваше місце роботи направлено постанову про стягнення із зп

Та то банки глючать

Що на ваше місце роботи направлено постанову про стягнення із зп
Дякую) Я так задовбав виконавця за два тижні, що він і постанову про 13400 до банку надіслав, і постанову про стягнення ЗП. Це на удачу, називається шо перше дойде, аби скоріше карту розблочили.. Але і тут трабл, виконавець відправив постанову на адресу відділення банку Восток (де я карту відкривав), замість юридичної адреси( За ТТН бачу, що банк вже отримав лист 25.05, я телефонував у відділення просив щоб вони його перенаправили на юр адресу, поки уточняють.. Виконавцю також сказав щоб повторно відправив на юр адресу як потрібно, і жди блін ще 7-10 днів називається, поки воно все дійде та опрацюється дай бог.

Тільки поговорила з помічником виконавця і відразу вони настрочили платіжних інструкцій на стягнення та надання інформації про стан рахунків.
Це вони самостійно спишуть гроші з карток? Якщо у мене менша сума, ніж у плат.інструкції?
А постанову про розблокування не можуть.

Тільки поговорила з помічником виконавця і відразу вони настрочили платіжних інструкцій на стягнення та надання інформації про стан рахунків.
Це вони самостійно спишуть гроші з карток? Якщо у мене менша сума, ніж у плат.інструкції?
А постанову про розблокування не можуть.
От доречі теж прикол, в мене карта поки заблокована, а 22.05 прийшла ЗП 13067грн, тобто меньше ніж дозволена 13400, виходить, що банку і заморозити буде нічого поверх нарахованих коштів

Якщо у мене менша сума, ніж у плат.інструкції?
71. Надавач платіжних послуг платника в разі недостатності коштів на рахунку платника виконує платіжні інструкції в межах залишку коштів. Надавач платіжних послуг платника для часткової оплати оформляє платіжну інструкцію, у реквізиті "Призначення платежу" якої зазначає номер і дату платіжної інструкції стягувача, яку частково виконано, суму, що залишилася до сплати.

Подскажите пожалуйста.Постановление моно банк получил уже как третий день.В поддержке писали ,что для разблокировки понадобиться день-два . Снова напрягать поддержку банка?

Тобто з грошима можу прощатися?
Я на них так розраховувала
дивлячись
1. як швидко банк опрацює постанову стягувача (виконавця)
2. коли по відношенню до моменту опрацювання зайдуть кошти

дивлячись як швидко банк опрацює постанову стягувача (виконавця)
Ну, я думаю, що виконавець буде чекати поки не виконає банк постанову, а потім вже подасть на розблокування

Ну, я думаю, що виконавець буде чекати поки не виконає банк постанову, а потім вже подасть на розблокування
Надавач платіжних послуг платника на початку операційного часу наступного операційного дня повертає платіжні інструкції без виконання із зазначенням причини повернення згідно з пунктами 12, 27 розділу I цієї Інструкції, якщо на рахунку платника коштів немає і протягом попереднього операційного дня кошти на його рахунок не надходили.
TaniaKrav4, іншим чином отримати кошти можливо?

Подскажите пожалуйста.Постановление моно банк получил уже как третий день.В поддержке писали ,что для разблокировки понадобиться день-два . Снова напрягать поддержку банка?
Мені моно розблокував на третій день. Тобто день у виконавця и два дні банк розглядав. Краще їм дзвонити кожні 2-3 години та нагадувати про себе )

може прояснять по строкам
В законі ж написали, що порядок взаємодії може встановлювати мінюст.....питання в тому, скільки воно його будуть народжувати?
Варто зазначити, що з метою запровадження інформаційної взаємодії державних, приватних виконавців та банків щодо винесення постанов про визначення поточного рахунку фізичної особи – боржника у банку для здійснення видаткових операцій у формі електронного документа та прийняття їх до виконання банками, Мін’юстом розглядається питання щодо внесення відповідних змін до Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках, відкритих надавачами платіжних послуг з обслуговування рахунків, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 16.04.2019 № 1203/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2019 за № 399/33370. Після прийняття зазначених змін, регламент інформаційної взаємодії в електронному вигляді, а також сервіс інформаційної взаємодії потребуватимуть відповідних доопрацювань.
таке отримав

Мені моно розблокував на третій день. Тобто день у виконавця и два дні банк розглядав. Краще їм дзвонити кожні 2-3 години та нагадувати про себе )
Снова написали ожидайте 1-2 два банковских дня .

пройшло пів місяця, з моменту набрання чинності змін до законодавства....вони блін думають
дедлайн три місяці з дня набрання чинності законом, ну побачимо. це мало б відбуватись паралельно, а не через *****, як зараз. ех
У мене гроші на приваті, який заблокували.

Але карта електронна, для платежів в інтернеті. Чи це немає різниці?
якщо вони вже на рахунку, то дійсно ніщо не заважає їх списати в будь який момент

Назад
Угорі