6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Я заяву відправив. І вказав, щоб виконавець надіслав кредитодавцю постанову для припинення стягнень із стипендії. А то гандони, стягують 50%
При чом тут кредитодавець?
Примусовим стягненням займається виконавець. Він і тільки він визначає з чого і як стягувати

Ну вони ж не мають права блокувати соціальні виплати, чи я щось не так розумію?
дивіться, тут є такий нюанс.
ваша соц виплата повинна підпадати під наступний перелік
Стягнення не може бути звернено на такі виплати:

1) вихідну допомогу, що виплачується в разі звільнення працівника;

2) компенсацію працівнику витрат у зв’язку з переведенням, направленням на роботу до іншої місцевості чи службовим відрядженням;

3) польове забезпечення, надбавки до заробітної плати, інші кошти, що виплачуються замість добових і квартирних;

4) матеріальну допомогу особам, які втратили право на допомогу по безробіттю;

5) допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами;

6) одноразову допомогу у зв’язку з народженням дитини;

7) допомогу при усиновленні дитини;

8) допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

9) допомогу на дітей одиноким матерям;

10) допомогу особам, зайнятим доглядом трьох і більше дітей віком до 16 років, по догляду за дитиною з інвалідністю, по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною, а також на іншу допомогу на дітей, передбачену законом;

11) допомогу на лікування;

12) допомогу на поховання;

13) щомісячну грошову допомогу у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства громадян, які проживають на території, що зазнала радіоактивного забруднення;

14) дотації на обіди, придбання путівок до санаторіїв і будинків відпочинку за рахунок фонду споживання.

2. Стягнення не здійснюється також із сум:

1) неоподатковуваного розміру матеріальної допомоги;

2) грошової компенсації за видане обмундирування і натуральне постачання;

3) вихідної допомоги в разі звільнення (виходу у відставку) з військової служби, служби в поліції та Державної кримінально-виконавчої служби України, а також грошового забезпечення, що не має постійного характеру, та в інших випадках, передбачених законом;

4) одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві;

5) грошової допомоги, пов’язаної з безоплатним забезпеченням протезування (ортезування) учасника антитерористичної операції, учасника здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, які втратили функціональні можливості кінцівок, благодійної допомоги, отриманої зазначеними особами, незалежно від її розміру та джерела походження.

якщо, вона є в переліку, можна пробувати скористатись наступною нормою закону:
Підставами для зняття виконавцем арешту з усього майна (коштів) боржника або його частини є:
1) отримання виконавцем документального підтвердження, що рахунок боржника має спеціальний режим використання та/або звернення стягнення на такі кошти заборонено законом;

але, і тут, дякуючи нашому верховному суду (вітання князєву))))), виконавець може вам відмовити, посилаючись на те, що кошти які прийшли на ваш рахунок, в момент зарахування втрачають свій "спец статус" і набувають статус звичайного вкладу. а тоді, можна і арештовувати, і стягувати(((

При чим тут кредитодавець?
Присусовим стягненням займається виконавець. Він і тільки він визначає з чого і як стягувати
Скажіть, будь ласка, як там Вам приват? не блокувалаи? Просто читаю, що вони чи вибірково, чи по алфавіту блокують:)

Скажіть, будь ласка, як там Вам приват? не блокувалаи?
Поки ні
Просто читаю, що вони чи вибірково, чи по алфавіту блокують:)
Теж про таке думав, бо моя літера в кінці ))
Подивимось що далі буде

Поки ні

Теж про таке думав, бо моя літера в кінці ))
Подивимось що далі буде
Ну моя якщо англійською - вкінці. Українською - на початку) Просто в мене знято арешт з картки для виплат, але ж є ще є універсальна - то також активна. Ви праві - спостерігаємо, що буде далі)

приват заблокував картки, а ощад кредитку поки ні.... от цікаво, а ощад працює з асвп?

Я роздрукувала, заповнила, відправила скан капію на ел почту виконавцю а оригінал рекомендованим листом
В общем я так все и сделала, но исполнитель впал в ступор и находится там с 12 мая) позвонить я ему не могу, да и там никогда не брали трубку) переписывались в почте.
1684315815758.webp

Що таке "Загальна постанова без затвердження"? Чим вона відрізняеться від звичайної, по якій накладається арешт рахунку.
Така постанова видана виконавцем на визначення рахунку для видаткових операцій. СенсБанк вже другий день каже, що нічого не отримував.
В асвп є супровідний лист. Це значит що постанова відправлена в банк?
Раніше рахунок блокували в той же день, коли видавалась постанова. Я так розумію, обмін документами іде по єлектронним каналам. Тут постанову зробили 15 травня і досі в банку нічого немає.

Останнє редагування:
Странно, заяву про разблокировку ЗП карты вроде как принял исполнитель 15-го мая, сегодня "по закону" второй день пошел, как он должен отправить постанову в банк, но пока никаких движений. Соответственно хочу уточнить, может ли исполнитель затянуть этот процесс более 2-х дней и когда скаргу делать

А коли саме? В мене на картках нулі,може тому не заблоковані. Хоча до війни блокування було всіх рахунків і карток
Мені за день зробили три переводи на картку і після кожного прилітало провадження. Не знаю, чи співпадіння, чи дійсно відслідковують рух коштів.

Странно, заяву про разблокировку ЗП карты вроде как принял исполнитель 15-го мая, сегодня "по закону" второй день пошел, как он должен отправить постанову в банк, но пока никаких движений. Соответственно хочу уточнить, может ли исполнитель затянуть этот процесс более 2-х дней и когда скаргу делать
Я з 11-го чекаю

Contra Spem Spero

У мене розблокували рахунок в моно. Дякую Tarass,
Уже вибрала аванс.
А вам доступні всі операції? онлайн-банкінг, зняття в банкоматі, перекази... Бо деякі банки пишуть, що ці 13 400 можно знімати тільки через кассу(((

Монобанк,але скоріше все залежить від виконавця, всі гроші пішли на іі рахунок на погашення боргу.
Все зависит от исполнителя мне сказал что закон есть а процесса и практики нет ждут от Минюста разъяснений только что звонила ему,на вопрос сколько ждать сказал может и месяц.

Назад
Угорі