6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Наверное от банка зависит, только что уточнила у оператора монобанка
Вони самі точно не розуміють алгоритм своїх дій і як в тій чи іншій ситуації правильно і головне! законно, поступати )))
Ось що по моно людина в іншій темі пише)

как бы не списали, перед снятием ареста((
уже есть такие прецеденты(((
К сожалению да,сначала всё списали после подачи заявления о разблокировки, теперь жду когда разблокируют.

Підкажіть будь ласка, у мене заблокували рахунки Приваті. Подзвонила своему виконавцю (державному) і вона сказала, що хоч напишу, заяву, хоч ні - розблокувати вона нічого не може, тому що цього механізму виконання у них немає. Типу розблокувати може тільки в 2 підставах, якщо сплатити борг, або скасування напису.
І що мені далі робити? Все одно писати заяву, чи в такому випадку немає сенсу?

Підкажіть будь ласка, у мене заблокували рахунки Приваті. Подзвонила своему виконавцю (державному) і вона сказала, що хоч напишу, заяву, хоч ні - розблокувати вона нічого не може, тому що цього механізму виконання у них немає. Типу розблокувати може тільки в 2 підставах, якщо сплатити борг, або скасування напису.
писати заяву. якщо на протязі 2х днів, з моменту отримання, не винесе відповідну постанову, писати скаргу на начальника відділу

Пишіть заяву і відправляйте. Не прийме до виконання, скаргу старшому ВДВС
Боже які ****** :facepalm:

Писати заяву, і вимагати відповідь на вашу заяву.
надаю посилання на вимоги закону.
Відповідно до п. 10 2 розділу XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження», фізичні особи - боржники, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом про Державний бюджет України на 1 січня поточного календарного року, а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, за умови що такий поточний рахунок визначений для здійснення видаткових операцій у порядку, встановленому цим підпунктом. Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється.

Для визначення такого поточного рахунку у банку фізична особа - боржник звертається до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт на кошти фізичної особи - боржника, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.

У заяві зазначаються номер поточного рахунку, який фізична особа - боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій, та найменування банку, в якому відкрито такий рахунок. Фізична особа - боржник несе відповідальність за достовірність зазначеної у заяві інформації.

Державний, приватний виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання відповідної заяви фізичної особи-боржника виносить постанову про визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника у банку для здійснення видаткових операцій та невідкладно, не пізніше наступного робочого дня після винесення постанови: надає/надсилає відповідну постанову банку (обслуговуючому банку).

МІЙ виконавець після заяви сказала, всі питання до банку , вона також нічого не розблокує , потім скинути їй виписку з банку , що рахунок зп. Скинула сьогодні , сказала мені що є вже алгоритм дій, що робити їй ))

Банк сказал виконавцю - Дєнєг нет но ви держитесь

Вкладення

• IMG_20230516_163335.webp
    IMG_20230516_163335.webp
    55.3 Кб · Перегляди: 117
Доброго дня.
Прочитала всю тему, хоча і писали, що була відповідь про соц виплати, але не знайшла((
Таке питання: очікую на декретні виплати, бухгалтер попросила номер карти для перерахунку коштів. В мене була моно, яку повторно заблокували зараз (2 вик виробниц є в АСВП та в Дії, одне з,явилося під час війни, друге ще до війни), що можна зробити, щоб отримати їх?

Доброго вечора. Підкажіть, як накласти цифровий підпис на заяву, для подальшого відправлення єлектроною поштою.

Доброго вечора. Підкажіть, як накласти цифровий підпис на заяву, для подальшого відправлення єлектроною поштою.
"ДІЯ" | Кваліфікований електронний підпис
Доброго дня.
Прочитала всю тему, хоча і писали, що була відповідь про соц виплати, але не знайшла((
Таке питання: очікую на декретні виплати, бухгалтер попросила номер карти для перерахунку коштів. В мене була моно, яку повторно заблокували зараз (2 вик виробниц є в АСВП та в Дії, одне з,явилося під час війни, друге ще до війни), що можна зробити, щоб отримати їх?
Написати виконавцю заяву про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій (на який ви отримуєте соц. виплати), не думаю, що у вас виплати на місяць будть більше 13 400 грн. І знімати готівку або перераховувати третім особам в найкоротший строк після зарахування коштів.

Останнє редагування:
А так навіщо робити? З 13 400 хіба будуть щось відраховувати?
Думаю це зайвим не буде, занючи роботу виконавців, припускаю, що останній може дати доручення в банк про перерахування йому коштів.

А так навіщо робити? З 13 400 хіба будуть щось відраховувати?
Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється.

питання в тому, хто це буде відслідковувати? та чи буде взагалі?

Думаю це зайвим не буде, занючи роботу виконавців, припускаю, що останній може дати доручення в банк про перерахування йому коштів.
В новому законі вказано "Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється." Хіба може банк стягувати з цеї суми, навіть якщо від виконавця надійде платіжна вимога? Просто цікаво. Я теж за те, щоб зразу знімати гроші з карток...
Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється.

питання в тому, хто це буде відслідковувати? та чи буде взагалі?
Банк зможе виконати платіжну вимогу, враховуючи, що в новому законі заборонено це робити?

В новому законі вказано "Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється." Хіба може банк стягувати з цеї суми, навіть якщо від виконавця надійде платіжна вимога? Просто цікаво. Я теж за те, щоб зразу знімати гроші з карток...

Банк зможе виконати платіжну вимогу, враховуючи, що в новому законі заборонено це робити?
в межах суми 13400.
буде банківський робітник рахувати скільки коштів вам зайшло на рахунок, і скільки ви витратили? не впевнений

Назад
Угорі