6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Мене моно так і не розблокували поки що. Дзвонила їм вони кажуть що по закону всі виконавці їм повинні надіслати постанови про зняття арешту. Писала я заяву Дорошкевич вона вже направила в банк, вони її бачать. Дорошкевич повинна була також надіслати іншим виконавцям, як я розумію?
Чи по закону до банку достатньо одного провадження від виконавця ?

Мене моно так і не розблокували поки що. Дзвонила їм вони кажуть що по закону всі виконавці їм повинні надіслати постанови про зняття арешту. Писала я заяву Дорошкевич вона вже направила в банк, вони її бачать. Дорошкевич повинна була також надіслати іншим виконавцям, як я розумію?
Чи по закону до банку достатньо одного провадження від виконавця ?
ще раз закину Відновлення арешту рахунків виконавчою службою. Закон №3048-IX

тут все розписано

До відома, сьогодні клієнт отримав наступну відповідь від підтримки банку ПУМБ:
"Постанова приватного виконавця про визначення поточного рахунку у банку, для здійснення видаткових операцій надходила та прийнята в роботу. Данна постанова не розблоковує рахунок, а дозволяє вам знімати кошти у розмірі 13 400 грн в місяць У ВІДІЛЕННІ.
Тож, щоб знімати кошти з рахунку, вам потрібно звертатись у відділення.
На жаль, дистанційне зняття коштів, не передбачене."

Подскажите пожалуйста, кто носил Заяву лично в исполнительную службу? Что для этого нужно или достаточно только заявы? И обязательно ли Заяву эту лично исполнителю давать? А то сегоня поехал к ним, а у них как не обед, так приёмные часы, звоните исполнителю ,а она где-то не на рабочем месте и адекватно не может сказать, когда будет. В общем как это можно решить минимальными нервами? :)
Я особисто їздила до виконавця. Потрібна заява, копія паспорта та ідентифікаційного коду.

Мін юст має визначити іншого приватного виконавця якщо виконавець припинив діяльність.
Доброго ночи.Писала им письмо ,сказали ожидайте, должны ответить в начале июня.
Но я уже и сама узнала кому звонить,только они узнав данные мои, сейчас они по базе посмотрят, перезвоните через 10 минут и все , у них постоянно занято((((

"Постанова приватного виконавця про визначення поточного рахунку у банку, для здійснення видаткових операцій надходила та прийнята в роботу. Данна постанова не розблоковує рахунок, а дозволяє вам знімати кошти у розмірі 13 400 грн в місяць У ВІДІЛЕННІ.
СпортБанк і СенсБанк теж дають тільки у відділенні. У мене Сенс розблокував. На карті так і залишився мінус, найближче відділення в 100 км. Дивно, чомусь одні банки розблоковують рахунок повністью, а інші тількі видають готівку в відділенні. Це не порушує ніякий закон, хто знає? Ні принятий закон, ні договор на обслуговування не обмежує види видаткових операцій.

договор на обслуговування не обмежує види видаткових операцій.
до чого тут договір на обслуговування взагалі, і якщо до чогось, то чи ви його повністю читали?
взагалі це дуже цікавий нюанс...

до чого тут договір на обслуговування взагалі, і якщо до чогось, то чи ви його повністю читали?
взагалі це дуже цікавий нюанс...
До того, що банк порушує свої зобовязання (в плані послуг, які він надає). Для кожної карти і рахунку передбачено конкретний пакет послуг. І законом таке обмеження не передбачено. Я розумію, що якось вплинути на них неможливо. Коли я запитала, чому вони дозволяють отримувати готівку тільки з каси, сказали що можу змінити банк. Вот і все.

І ще, коли ввели воєнний стан і дозволии видаткові операції тим, у кого борг менше 100 тис, банки, в тому числі і Сенс, дозволяли вільно користуватись грошима (онлан-оплата, банкомати, перекази). При цьому арешт тоді теж не знімався!!!! А зараз що не так? Треба тільки встановити ліміт на 13 400 і все. Що і роблять такі банки як приват, моно, аваль і інші.

Останнє редагування:
До того, що банк порушує свої зобовязання (в плані послуг, які він надає). Для кожної карти і рахунку передбачено конкретний пакет послуг.
який конкретно пункт порушує?
чому запитую, бо доволі часто той же мін юст дає відсилку на внутрішні правила банку, а що там в тих правилах - хз. можливо десь і в договорі прописано що мол банк має право діяти так то і так то в такій то ситуації.

можна ж скаргу в нбу відправити, якщо дійсно порушує... ну і дійсно з конченими банками мати справу не варто, а судячи з відповіді "сказали що можу змінити банк." - їм поx на клієнтів

який конкретно пункт порушує?
чому запитую, бо доволі часто той же мін юст дає відсилку на внутрішні правила банку, а що там в тих правилах - хз. можливо десь і в договорі прописано що мол банк має право діяти так то і так то в такій то ситуації.

можна ж скаргу в нбу відправити, якщо дійсно порушує... ну і дійсно з конченими банками мати справу не варто, а судячи з відповіді "сказали що можу змінити банк." - їм поx на клієнтів
От якраз вони посилались на внутрішні правила банку. Але ці правила кліентам не показують. Після того, як запропонували перейти в інший банк, не хочу я з ними більше і звязуватись і щось ім доказувать, навіть через нбу((( Я ж не одна така в них. Як всі кліенти потікають від них, то може пошевеляться.

Аваль также відповів, тільки через кассу
До того, що банк порушує свої зобовязання (в плані послуг, які він надає). Для кожної карти і рахунку передбачено конкретний пакет послуг. І законом таке обмеження не передбачено. Я розумію, що якось вплинути на них неможливо. Коли я запитала, чому вони дозволяють отримувати готівку тільки з каси, сказали що можу змінити банк. Вот і все.

І ще, коли ввели воєнний стан і дозволии видаткові операції тим, у кого борг менше 100 тис, банки, в тому числі і Сенс, дозволяли вільно користуватись грошима (онлан-оплата, банкомати, перекази). При цьому арешт тоді теж не знімався!!!! А зараз що не так? Треба тільки встановити ліміт на 13 400 і все. Що і роблять такі банки як приват, моно, аваль і інші.
Аваль також сказав що зняття з касси

Швидше буде написати скаргу в Головне територіальне управління юстиції у Дніпропетровській області.
Н
Спасибо за совет, хватило и пары настойчивых звонков в "Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області" (056 767 97 04), и уже все работает.

Аваль также відповів, тільки через кассу

Тут недавно писали таке
Заяву на разблокировку одного счета отправил частному исполнителю в прошлый понедельник. Сегодня пришло СМС из банка, что арест с этого счета снят. Банк Аваль. В онлайн кабинете деньги на этой карте доступны к любым платежам и снять в банкомате тоже наверное можно. Только непонятно как исполнитель собирается снимать задолженность. Арест был 16 000. На карте сейчас доступно 4500.

Виходить, що один і той же банк по-різному розболоковує рахунки - одні можуть вільно користуватись грошима, іншим тільки в кассу(((

Там теж була заява на 13 400 грн.

Останнє редагування:
Тут недавно писали таке

Виходить, що один і той же банк по-різному розболоковує рахунки - одні можуть вільно користуватись грошима, іншим тільки в кассу(((

Там теж була заява на 13 400 грн.
Ну бачити йому навіть розблокували швидко, а я ніяк не дочекаюсь цього, і коштів поки там не має, але резину тянуть з цим

я дівчині скинула, як воно виглядає коли блок ) звісно нічого не відправиться, поки оті значки на картках. Повинен пропасти з чорної картки, тоді можна користуватися
Доброго дня) як там у вас з моно, не розблокували ?

Так ведь там постановы выписывал исполнитель. У тебя долг 100+к у тебя счета заблочены, у тебя долг меньше 100к пользуйся сколько хочешь, не было лимита никакого. Тут вопрос в том, что если у тебя заходит 20к, то как тебя ограничить? У тебя есть на счету 20к и по условиям договора тебя с банком, ты ими должен пользоваться в полном объёме. Если арест то арест на весь расчётный счёт

Щойно розблокували

Вкладення

• Screenshot_20230525-134017_monobank.webp
    Screenshot_20230525-134017_monobank.webp
    17.5 Кб · Перегляди: 88
Назад
Угорі