Не забудьте ще про одне. Кажуть, що з 14 липня 2021 року вступає в дію якийсь закон про регламентацію роботи цих колекторів та контор. Я з ним ще не розібрався ( руки не доходили) . Люди пишуть на форумах і юристи розказують, що там великі обмеження на здійснення двінків - тільки в робочий час, один раз в неділю, заборона дзвонити іншим людям , на місце роботи і так далі. За порушення покарання аж до позбавлення ліцензій ( в чому я сумніваюся). Якщо це дійсно так, то в них буде мало шансів заставити нас платити і будуть подавати на автоматичне списання. Приватні виконавці за гроші що хочеш будуть писати. Потрібно розібратися з юристами з цим питанням більш детально. Тому краще порадьтеся з юристами, з людьми які втрапили в цю халепу також і пройшли якийсь шлях. І виходячи зі своїх умов вибирайте - або послати всіх ублюдків в ліс гриби збирати, або робити все для того, щоб виплатити борг з якомога меншою переплатою ( а краще її позбутися).
Сергій 7, всё не плохо. Но свои "но" я высказал выше. Это касается и случаев, когда платить охота.
Зря за сына закрываете.
Манифою терорят неделю. Потом затихают на несколько месяцев.
С остальными та же песня.
Как обстоят дела с ответами от шараг и НБУ?
З.ы.
Когда стоит писать в НБУ
Від НБУ відповіді поки немає. Маніфою я багато телефонів заблокував. Чому менше стає дзвінків поки не зрозуміло. Чи скарга допомогла, чи дійсно вони затихають. Але люди писали в фейсбуці, що кошмарять довго. Подивимося.
Наверное, автор уже и не зайдет сюда)
чому автор не зайде? В мене син набрався кредитів як собака блох. Я йому заборонив спілкуватися з кредиторами і займаюся сам. І нічого поганого в скарзі немає. Я зразок взяв в групі антиколекторів, написав в НБУ на маніфою. Відповіді ще немає, але дзвінків стало набагато менше.
Справа в тому, що кожний вибирає свій шлях вирішення сам. Хто вирішив не платити, то нехай просто ігнорує дзвінки любим способом. Але ваші близькі, сусіди, співробітники будуть під терором. Одні готові це терпіти, інші ні. Хтось боїться бути звільненим, комусь до сраки. Я вважаю, що ублюдочні контори будуть вибивати свої гроші. Зараз готові автоматично списувати гроші тільки 7 банків, але місяць-другий це будуть робити всі. Одночасно вводиться в дію закон про роботу фінансових установ та колекторів. Там доволі жорсткі вимоги до них. Навіщо їм морочити собі голову із законом, коли можна через приватного виконавця списувати з вас гроші на погашення кредитів? Тим більше, що зараз винесено на порядок денний у Верховну Раду закон про примусове стягнення боргів. Він ще не прийнятий, але це справа кількох місяців, щоб був прийнятий в дію. Там все "для народу". Можливо, що я помиляюся, але думаю, що платити будемо в любому разі. Тому я пішов іншим шляхом. Домовляюся з кредитором про списання відсотків і виплачую за сина тільки тіло кредиту. Вже з пятьма домовився. Зараз виплатив Кредит плюс - було тіло 2,5 тис, виросло до 9 тис. Домовилися - отримаю гарантійний лист і сплачую протягом 5 днів 2850 грн. Все пройшло нормально. З Фін Форс (вони купили у ССЛ ) домовилися з 36 тис. заплатити 17,5 тис. (з них тіло 15 тис). Я не думаю, що в нашій державі зроблять умови, щоб людина не платила борги. Це тільки олігархам так можна. Тому вирішив поки не вступила ця дурня в автоматичним списанням, виплачувати з найменшою переплатою. Тим, хто не хоче йти на уступки повідомляю, що вони в черзі на виплату стають в самий кінець. Шумлять, дурню всяку розказують. Ми їх не боїмося, тому просто бажаю успіху і більше не спілкуюся. Нам поки що є кому адекватним платити. Можливо я прав, можливо ні, життя покаже. Хоча як на мене - якщо вони всі заявлять на автоматичне списання, при цьому зупиняться ріст відсотків і на карті залишиться мінімальна зарплата - то це було б не так вже й погано. З його зарплатою мені легше буде допомогти йому грошима, чим займатися цим непотрібом. Та й він буде жити спокійніше. Але поки, що компанії не хочуть на це йти - добре розуміють, що з більшості боржників гроші будуть отримувати роками. Так що думайте, вибирайте свій шлях боротьби з цим лихом. Удачі всім.
Всё просто. Взломали ящик, стырили фоточки, украли доки.... Вариантов много
А без гарантийки не советую платить, от слова совсем!
Ну он своё дело сделал!)))
без гарантійного листа не вздумайте платити. Може виявитися так, що кошти пішли у повітря. Особливо, якщо кредит компанія комусь продала.
Всё просто. Взломали ящик, стырили фоточки, украли доки.... Вариантов много
А без гарантийки не советую платить, от слова совсем!
Ну он своё дело сделал!)))
без гарантійного листа не вздумайте платити. Може виявитися так, що кошти пішли у повітря. Особливо, якщо кредит компанія комусь продала.